Отговори
# 570
  • София
Честита Нова Година и от мен! Бъдете здрави, позитивни и усмихнати!!!
Ние също хапваме малко, около 30-40 пюре. Гледам да не насилвам нещата, гладна няма да остане.
Не пие вода с охота, излъгва се да дръпне от биберона, но сигурно очаква да текне мляко и като глътне малко вода се отказва.
Прави опити да пълзи. Аз слагам на пода, защото само там има нужната свобода. Колкото мога поддържам, но редовно намирам сграбчен косъм или някакви мъхчета от килима. Имах планове да чистя с парочистачка....е няма кога, сменям гъбата на мопа по- често и си чистя с него.
Днес за пръв път дадох тиквичка, а 3 часа по- късно не сме усетили кога се е наакала и мн се подсече....та съм в чуденка дали е направила реакция или е от това , че акото е постояло повече върху дупето.....

# 571
  • София
Честита Нова Година!

Момичета, бебка напоследък доста си търка с ръчички нослето. Силно се надявам да не излезе алергия Sad Започнах да пускам овлажнителя по-често, дано помогне.

Понеже бебка доста активно се търкаля и се опитва да лази, се замислих къде ще може да лази вкъщи. Наредила съм един пъзел в хола на земята. Чудя се дали е удачно да лази на пода. Много нехигиенично ми изглежда, въпреки почистването. Тя всичко лиже, а имаме и котка. Тя не влиза в хола и стаята ама ние като минем през коридора и пак внасяме гадории. А знам че тепърва ще започне да шава. Вие как ще процедирате?  То ясно че не може в стерилна среда и че не е хубаво, ама не искам да и навредя и от невнимание.
Лази на пъзел в хола. Ближе всичко...котка нямам, но определено не чистя всеки ден.

# 572
Честита нова година, мамчета. Да са живи и здрави бебоците.
Ние вече сме по-добре. Милата два месеца се е мъчила с ушичките, а ние си мислим, че са зъби. Добре, че някоя пт вас каза за отит и аз се усъмних дали и при нея не е така. Определено нощите ни вече са доста по-спокойни.

# 573
  • София
И аз го оставям на земята да се върти, постилам разни неща, ама той си се мести. Чистя когато мога, но не е всеки ден.
Прахчетата за зъби съм ги ползвала с каката - имаха ефект първите няколко пъти, после не забелязах разлика. Не помня как се даваха, на самото прахче трябва да пише. Мисля, че давах по едно вечер.

# 574
Честита Нова година! Да сме живи и здрави и ние и бебчетата, да пухкавеят и да ни се смеят. При нас подсичането е от пюрето, категорично го установих. Сега сме на пащърнак с морков, ще вкарвам броколи и други зелени и ще следя за подобрение... Сменям 7-8 памперса на ден, тя ака между 3 и 6 пъти. И веднага да сменя памперса пак виждам как се подсича. Първо излизат червени пъпчици като обрив и на другия ден или леко се подобрява или става яко червено дупето. Судокрема и редовното миене имат ефект, но временен... Дано се подобрят нещата с вкарването на други храни... Аз още не смея да я слагам на пода, по дивана се разхожда и търкаля. На няколко пъти иска да пада/ слиза, но я хващам в действие Simple Smile

# 575
  • София
За първи път ми се подсече преди два дни. Мисля, че беше от пюре от морков (купено). Не знам каква е разликата с това което съм правила аз, но то беше единственото различно нещо, което бях дала. Оправи се за ден с миене и бепантен.

# 576
Аз виждам зор с лазенето 😅 Сложихме един килим, втори килим, но тя щъка доста бързо вече и все иска да ходи на ламината, а там като си удари главицата и плаче. Само се навеждам да я местя, останах без кръст. В кошарката пък се набира по решетката и ако се пусне по рязко пак се удря.
За зъбите давам по една таблетка шс 2 и ако е много напечено мажа с генгигел за бебе.

# 577
  • София
Щом от тия неща и минава, значи леко излизат вашите зъбки. При нас не е ли Панадол, няма облекчение.

# 578
За много години и от мен мамчета. Да сме здрави ние и нашите бебоци.

Петя и аз изживях скоро ужаса от падането на беба от дивана. Бях писала тук ужасена, но добре че бяха мамите тук да ме успокоят, че не съм най- лошата мами. Следихме само за повръщане и събиране на очичките.

Ние сме зле с тия зъбки. Побеляло е надуто е плачем та се късаме, лиги много всичко лапаме милата ядосва се мъчи се и нищо още. Преди два дни плака със сълзи милата и аз от безисходица и аз си поплаках...

Гелчета, прахчета , хомеопатия и никакъв ефект. Иначе нямаме температура.

Ние не пълзим, но се въртим като пумпали и така се придвижваме до желаната точка. Не протяга ръце. Сричаме ма ма да да и това е.

На проходилка слагам по 10 мин на ден. Бях резервирана на ни подариха и риших да пробвам. Е впредвид колко не се спира за момент и подтоянно говори крещи там си беше рай. Много и харесма та реших да я слагам по малко. Не знам колко е правилно но ефекта е уау.

# 579
Бихме последните ваксини, дано няма проблем. Педи каза, че бебка е слепена , изписа някакво кремче мазило, щяло само да се отлепи, да видим. Ако не, тя ще дръпне. И каката и тя, пфуу, колко са еднакви. И слабото й място и на нея ще е гърлото Confused. Уж ще пием някакви хомеопатии, да го предотвратим, ама да видим...
Нямаме още зъби, а като чета вашите бебчета как щъкат, ми се струва мираж моята кифличка да почне да ходи Joy.

# 580
Как се разбира дали има слепване?
И при бебка се получи подсичане и сега като казахте точно тогава беше яла пащърнак и морков/ моркова го отбягвам заради запичане/. Мина с миене на всеки памперс, ни я мия с душ гел на Бюбхен с алое и съм много доволна от него.
Днес я водих на контролен преглед и доктора каза, че ушичките са се оправили само да оправим нослето остава.
Ние зъби нямаме още, на баткото на 9м му излезнаха та ще видим на нея кога. Аз си мислех, че сополите и терзанията са заради тях, но се оказаха ушите.
Аз ако трябва да я оставя или е в проходилката или в стола за хранене иначе по диван и спалня не смея да я оставя. А пък не пода някакси не мога да я оставям тя така си забива носа надолу, че ако е на ламината ще си го разбие. Имам мек пъзел и килим в стаята на баткото ама тя не иска много легнала да стои. Започва да казва ба ба и ам мам ама не знам мама или е или ам ам. Иначе е голяма певица като почне да си пее е много сладичка.

# 581
Ами срамните устни са залепени, няма процеп. Второ бебе ми е, и второто със слепени устнички. Уж се получавало,  ако майката е приемала прогестерон повечко през бременността, но и в двата пъти съм пила няколко седмци в началото само.

# 582
patenceto_, как открихте отит? Питам, защото се бях шашнала, че си дърпа ушите, но установих, че го прави като се приспива /като много други деца/. Ама да не съм в грешка нещо и наистина да има проблем...

# 583
От 1-2 седмици вечерното приспиване и сън е ужас. Много ревеше и не искаше да спи в леглото. Заспиваше само в количката или в кошницата за кола. От 2 месеца ту има сополи ту спират. Мислехме, че са зъби и затова понеже взехме секрет беше чист. СУЕ също е ниско 2. Тя си търкаше всичко очички, ушички, носле само преди лягане иначе като е будна никакви признаци. На 29ти много ревеше и си дърпаше ушите ,на своя глава сложих капки Отипакс и след 15мин се успокои и заспа. Спа цяла нощ само с 1 пробуждане за хапване, иначе през 1 час мрънкаше. В понеделник веднага при педи и тя каза, че ушите й са възпалени и с много ушна кал. Прати ме на ушен за да й изчисти ушите и да назначи лечение. Аз се усъмних за отит понеже някоя мама беше казала, че бебчето й е с хрема и отит.

# 584
  • София
Звезди беше с отит на ляво ухо. Бяхме на преглед при Стаменов и той се усъмни от кръвните показатели, че има възпаление. Прегледа ушите и ни прати на УНГ, който ни назначи АБ и Виброцил.
Аз нямаше как да разбера, че е с отит, имаше слаба хрема от седмица, даже си мислех че отшумява....не е вдигала температура, а ушите ги ровичка предимно като се засънва на гърда....педиатърката не гледа уши. Беше си на късмет, че съвпадна с прегледа при Стаменов.
Нашето приспиване е мн трудно покрай зъбите. После пък нощем тя като спи, мен не ме хваща сън....

Общи условия

Активация на акаунт