Отговори
# 225
  • София
Ох тия въшки....добре, че съм с момчета. Аз за 18 или 19 също мислех да навестя Стаменов, но релно нямаме какво да госе питам в момента и май ще поизчакам.

# 226
Момичета, бебка още хърка и кашля от храчките през нощта особено. Слагах грип стоп и физ.разтвор. Дайте идея какво друго да капя в носа? Сребърна вода? Вторник педи я преслушва и гледа, уж се оправяла, пие хомеопятия, ама секрета не спира. Заден е и не мога да го изсмуча. Имам инхалатор, но тя реве и се мята, няма начин да й направя инхалация...

# 227
  • WonderLand
ZedTeeEm от кога е така с акането? Моя младеж винаги е акал по 5-6 пъти на ден, понякога и нощем. Рядко съм сменяла памперс, който да е само напишкан.

Петя, много тъжно ми става като чета за страданията на малкото човече, как ли се мъчи горкото. Ако овеса те притеснява заради глутена търси такъв на който пише "без глутен", авокадо също може да пробваш. Аз покрай хемороидите пих до скоро дулкософт, който става за бремененни, кърмачки и т. н. Той не се усвоява в организма и минава непроменен, целта му е да размекне изпражненията, но не знам дали би бил подходящ за толкова малко бебче. Действа на принципа на Лактулозата, но при мен тя изобщо не работеше.

Едит: Погледнах го дулкософта, пише, че става за деца над 2 години, ако искаш питай педи все пак.

# 228
Мами малката падна току що от дивана.... аз съм пред нервен взрив.... плаках повече от нея. Изживях някакъв ужас. Само чух туп и нейния рев. А бях в стаята сложих у далеч от края уж много я пазих ама на.... огледах я няма нищо. Вие ходихте ли на лекар ако сте изтървали беби така. Ужас чувствам се много зле...

# 229
  • Плевен/Пловдив
Мами малката падна току що от дивана.... аз съм пред нервен взрив.... плаках повече от нея. Изживях някакъв ужас. Само чух туп и нейния рев. А бях в стаята сложих у далеч от края уж много я пазих ама на.... огледах я няма нищо. Вие ходихте ли на лекар ако сте изтървали беби така. Ужас чувствам се много зле...
Спокойно, стават такива работи. Когато са падали мойте😀, не сме ходили на лекар. Прослядяваш общото и състояние.
 Ударила ли се е и къде?

# 230
Спокойно, стават такива работи. Когато са падали мойте😀, не сме ходили на лекар. Прослядяваш общото и състояние.
 Ударила ли се е и къде?

Ами прегледах няма нищо сякаш. Главичката не е зачервена. Говори си мрънка. Тя спря почти веднага да плаче но аз.... сега видях главичката и отстрани малко подута като цицинка. Явно е паднала настрани

# 231
Не няма подуто то и от другата страна е така. Вече си въобразявам.

# 232
Тая беля я свършихме преди месец вече Simple Smile Наблюдава се за необичайни състояния  - много спане и трудно събуждане, събиране на очи, липса на апетит и непрекъснат рев.. като цяло рязка промяна в поведението на бебка.

# 233
  • София
Както и повръщане + дали изплаква веднага или след известно време. Като цяло, най- притеснително е като си удари главата отзад. Но в повечето случаи няма никакви проблеми. Баткото ми постоянно падаше по най-нелепия начин, чак не ми се вярваше , че е възможно...

# 234
Благодаря ви момичета. Ще си я следя. Дано да си е добре. Добре че ми казахте какво точно да гледам че аз вече главата ми се пръска от яд към себе си.

# 235
Едва ли има майка, която да не си е изтървавала детето. Ужасно изживяване е,но сякаш е закон да се случи поне веднъж. Както са казали момичетата следи за изброените симптоми. Каката като бебе веднъж е падала по-сериозно и ходихме до лекар. Вече се изправяше криво-ляво и се преметна през решетката на леглото. Падна на глава. Добре беше,но за всеки случай ходихме до спешното. И се чудя защо тези работи се случват вечер?🤔
За изхождането и при нас е по-трудно след захранването. Ще Ви споделя какво действа при нас,дори и малко странно да е,но винаги действа. Взимам малчо и го храня в мен. Аз съм седнала на спалнята. Облегната на таблата. Той гледа напред,почти изправен(главата му е горе долу на моето рамо. След като изпие млякото веднага го обръщам с лице към мен а аз съм си свила краката и той сяда в/у коремът ми,а краката му са в/у гърдите ми. На 10 секунда се почва. Ако не се изходил след първо, второ мляко го правя това,може и малко масаж и се получава. С кърменето е по- трудно изправената поза,но влияние по-скоро има сгънатата след хранене.
За имунитет се сещам за сребърна вода(но да не се прекалява),а клеевата тинктура не помня от кога може.

# 236
  • София
Каката колко ми е падала като бебе...Всички падат, спокойно. В повечето случаи нищо им няма. Следиш си го и това е Simple Smile
Аз моя не знам кога ще го захраня, май само той остана не захранен. Уж чакам да минат пустите ваксини, пък и коремчето много го мъчи още. Направо се притеснявам как ще го понесе!

# 237
Здравейте! Да попитам нормално ли е да се замести цяло хранене с пюре за 1 седмица. Моят син си хапва с охота. Според мен ще изяде и цяло пюре, ако му предложа, но все пак си мисля да не го пренатоваря. Днес ни е 4ти ден, в който изяде 60гр пюре (картоф + морков). Благодаря предварително!

# 238
Как разбирате колко грама пюре е изяло бебето? До сега не ме е вълнувало, защото бебчо само се плюнчеше, но днес си хапна повечко и с охота. Установих, че не му харесват на стайна температура, а предпочита топлички. Зачудих се обаче колко е изял Thinking Кухненска везна ли ползвате или как точно го измервате? Ето днешното, сложих половин кафена чашка ориз и няколко парчета тиква. Ама колко грама е било няма идея. Давах докато си отваряше устата (десетина бебешки лъжички), но колко е изял и колко е изпюл пак не знам как се мери Rolling Eyes

# 239
Юлия не се притеснявай толкова, че оказваш влияние и на бебчето така. Колко има да падат не е истина. Аз също много скачах като падне, но установих, че така по-зле става.Баткото беше на 2г. и пред очите ни падна и си удари челото в касата на вратата и се разцепи. Голям ужас и уплах преживях, че кръвта от там шуртеше като фонтан. Бързо го успокоих и газ към спешното. Много е гадно, но не можем да ги предпазим.
За имунитет на баткото пробвахме какво ли не и нищо не помага. 3дни на детска и сополите са на лице. Сега започнахаме терапия със солна стая ходихме 4 пъти и да не повярваш изкара 4дни без сополи не знам дали е заради нея, но ще изкараме 25 ходения и ще видим. Водя и малката също.
От вчера й давам заешко, вчера си го хапна ама днес нещо не го хареса много последните лъжички едва й ги набутах в устата. Май и тя обича да й е по-топличка храната.

Общи условия

Активация на акаунт