Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 854
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазарджик/Лондон
Аделинда, благодаря, след малко ще пробвам:).
Весели празници!

# 151
  • Leeds, UK
Честито Рождество! Надявам се да сте си изкарали добре. Аз работих на празниците, но все пак се прибирах вечер и си сядах със семейството. Майка и татко ни дойдоха на гости за 3 седмици и у нас е весело. 😁 Готви се и се яде на поразия. Ще се търкаляме скоро.
Илейн, честит РД! 🙂

# 152
  • UK
Честито Рождество на всички и весело посрещане на новата година!

# 153
  • UK
Честита Коледа на всички Simple Smile

Чудех се защо никой не пише в темата, а аз съм пропуснала, че има нова. Аз си букнах 24ти и 26ти почивка тази година и чак днес съм на работа, рано-рано в шест сутринта. Коледа я прекарах със семейството на приятеля ми, както обикновено, но след три седмици пътуваме за България, та ще наваксам.

Вече един месец ме боли зъб и изпих де Що болкоуспокояващи имах вкъщи, но ще трябва някак да изтрая докато се прибера, сестра ми си е запазила цял уикенд само за мен, каза, че ако е необходимо, и шефа си ще повика да помага, ама чак толкова се надявам да не се наложи. Та още един месец ще ме боли, ама долу горе се оправям, дъвча паста за зъби като стане лошо и ако не се търпи - Хексалгин и така. Ама много е лошо да те боли зъб, де.

Новия съквартирант пак се изнесе и се замислям за промяна, ама ще видим. Не знам къде ще се събера с количеството покъщнина, което съм събрала, мебели и т.н. Ще видим.

# 154
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, може ли линк,за пресетъл статус.Когато вляза в gov.uk и почна да попълвам на ММ, излиза, че данните не съвпадат и да използвам данните от молбата,а аз сега пускам. Цял ден се ровя и нищо не става.

Alаtea, извинявай , чак сега влизам в темата да видя поста ти, а ти май вече си се оправила. Аз свалих приложението - ако паспортът ти има чип слагаш телефона в/у чипа на паспорта и то си дърпа всички данни, после само се съгласяваш и това е.

От Арена аз си свалям директно, от Замунда не мога. Не знам да не се вкарам пак в беля, ама си крия IP-то и Замунда не ме пуска, защото не го разпознава съответно не приема за заплаха... тъпотия. Иначе с Арена нямам никакъв проблем.

И Весела Коледа на всички Simple Smile Бъдете здрави и винаги заобиколени от любов, светлина и уют!
Аз на 24-ти имах толкова много работа... не мога да ви опиша, понеже 1/2 от екипа беше в почивка и направо ми се отегли вола, по едно време по обяд щях да се разрева, честно. Тъкмо си викам ей тва е още 10-на заявки и съм готова и те се наредили още 20 за обработка и така си откарах до 17:30, прибрах се, ядох и буквално припаднах в леглото. На другия ден установих, че има нов сезон на The Blacklist - един от любимите ми сериали и голямо теглене падна Grinning гледах и 6 underground, също ми хареса - тип Мисията невъзможна и т.н. И така си откарах почивните дни...
И сега ще паднете, отивам на 27-ми на работа ама съм си пич нали, нищо ми няма и една колежка ме пита "как беше коледата ти, добре ли си?" до тук ОК, загрижена и т.н. и после ми казва "Защото по Коледа стават най-много самоубийства" и аз  👀 ... МОЛЯ? Grinning паднах, честно!

Днес ходих в К2, плувах около час без почивка, после парна баня, сауна и се записах на клас за катерене. Като изключим това, че семейството ми липсва, съм добре.
А! И вече получих първата си оферта за работа, имам предвид освен работата, която вече имам, това не знам споделих ли го, може да се повтарям Grinning ама кефя се де...

# 155
Значи аз имам 32 часа неизползван отпуск, който нито искат да ми го плащат, нито да ми го прехвърлят за догодина. Нито има как да го ползвам до края на годината. Какво да правя. Днес писах на шефа, мълчи като пукъл. Братовчед му с който работим има дори повече от мен, но и с него нищо не е коментирал. Втория ще излиза януари за 3 седмици, предполагам за него ще измисли някаква врътка но за мен едва ли. Какво да правя не знам.

# 156
  • Манчестър
Значи аз имам 32 часа неизползван отпуск, който нито искат да ми го плащат, нито да ми го прехвърлят за догодина. Нито има как да го ползвам до края на годината. Какво да правя. Днес писах на шефа, мълчи като пукъл. Братовчед му с който работим има дори повече от мен, но и с него нищо не е коментирал. Втория ще излиза януари за 3 седмици, предполагам за него ще измисли някаква врътка но за мен едва ли. Какво да правя не знам.

По принцип прехвърлянето на отпуска е само manager’s discretion. Т.е. може да ти се разреши да прехвърляш, може и не. В тази ми работа позволяват официално прехвърляне до 5 работни дни, които трябва да се ползват до края на Март в следващата година. Аз вече съм метнала 5, но още 1.5 дни ги ползвах, иначе ще ги загубя.
В общи линии може да ти откаже, но пък ако ще разреши на друг няма да е честно.

# 157
  • UK
И про нас не плащат и не позволяват прехвърляне. Мениджърката на магазина но дава някакви месеци да си запазим сами отпуска, и ако не си запазиш нищо или ти остават повече от седмица-две тя ни записва някакви дни за да не ни остават. По принцип знам, че и това не е съвсем легално, но понякога не е лошо да имам седмица почивка без никакви планове.

Вчера към два сутринта се обадих на 111 и ми върнаха обаждане с час за спешен кабинет, обаче там само снимаха зъба и това беше. Зъболекарят само потвърди моята теория, че вероятно зъбът ме боли, защото е счупен под короната и ми наранява венеца и е възпален. Предписа ми антибиотик, сестра ми не е особено доволна но вече съм без опции и ще го пия. Отскоро имам ужасния навик да си стискам зъбите и счупих един, затова помислих, че и този съм го счупила, но короната държи прчетата вътре и затова м боли. Исках да си купя от онези протектори за хора, които стържат със зъби докато спят, но цените им са ужасни, £25-£40. И сега съм в изходно положение, боли ме непрекъснато, не знам как ще избутам до 25.01.

# 158
Ами аз бях така със счупен зъб без коронка около нова година. Извадиха ми малкото парче, после целия. На нова година бях подута. За вадене е, обаче като има гной, не хваща упойката, затова са ти изписали антибиотик. Вади го, не чакай. Няма да се спаси зъба.
Ами работата е че нямаше как да ми даде отпуск, защото сме малко персонал. Ползвах някакви дни, но тези остават. Много прецскващо.

# 159
По закон до 8 работни дни могат да се прехвърлят в следващата година с разрешение на директора.
Ние пускаме периодично на служителите останалия им отпуск да заявяват кога го искат и да не се губи. Обикновено има няколко с планувани пътувания май-юни (при нас се нулира в началото на финансовата година) и на тях им прехвърляме дните. Имаме и няколко колежки,  които никога не излизат в отпуск. Максимум седмица да вземат по случайност.

Много е неприятно това със зъбите. Аз коледно бях на антибиотик заради възпален зъб.

# 160
  • Манчестър
По закон до 8 работни дни могат да се прехвърлят в следващата година с разрешение на директора.
Ние пускаме периодично на служителите останалия им отпуск да заявяват кога го искат и да не се губи. Обикновено има няколко с планувани пътувания май-юни (при нас се нулира в началото на финансовата година) и на тях им прехвърляме дните. Имаме и няколко колежки,  които никога не излизат в отпуск. Максимум седмица да вземат по случайност.

Много е неприятно това със зъбите. Аз коледно бях на антибиотик заради възпален зъб.

Не знам какъв закон цитираш, но такъв не съществува. Всичко се свежда до условията на компанията. Холидей се заплаща само и единствено при прекратяване на employment contract.

# 161
  • Истински се вижда само със сърцето.
На мен и двама колеги още разрешиха плащане на по няколко останали дни отпуск поради свръхнатовареност и невъзможност да си ги ползваме, но е вътрешно решение на компанията.

# 162
Нас ни насърчават да си я взимаме, ако не се плаща накрая. Но и има и опция и да се прехвърли, както ми се се случи при мен след майчинството. Честно казано незнам колко дена бяха, но си ги ползвам всичко каквото имам 😀

# 163
  • някъде в орбита...
До сега не съм работила за фирма, която да няма като част от правилника или като част от договора ми опциите за изплащане или прехвърляне. Но в нашата сфера това е стандартно, нямам идея как е в другите браншове.

Мърморанке, не знам защо отказваш да лекуваш зъби тук, вероятно си имаш причините. Но щом е такова състоянието, не мисля че имаш избора да НЕ пиеш антибиотика. Зъбите не са шега работа, и не бих отлагала и лечението...

# 164
  • Истински се вижда само със сърцето.
Да се похваля, че и аз си получих сетъл статуса най-после, вече си мислих, че ще е догодина 😂

Общи условия

Активация на акаунт