Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 898
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • Манчестър
Аз тук пломби не съм си правила, но почистване на зъбен камък в мойта практика е £50. Тази процедура тук не е по NHS.

В моята практика почистването е включено в прегледа, т.е. Банд 1.

# 451
  • На острова
Не знам защо така при нас (имам предвид конкретно в нашата практика, не в целият град). Трябва да питам ММ, че той е в друга. Но примерно правя си профилактичен преглед и те ме пращат при хигиенистката, където ги плащам отделно тия £50.

# 452
https://www.nhs.uk/using-the-nhs/nhs-services/dentists/whats-ava … lable-on-the-nhs/
Тъкмо това чета сега - кога може зъбния камък да по банд 1 или 2 и защо някъде плащаме по 50 паунда за това.
Всъщност, всичко си пише. Пише и за филингите.
Подреди ми се пъзела. Минавам се с това, че ако ми открият нещо на контролен преглед, то е само някакво кариесче, за което пак си плащам цялата разлика от £30+ между двата банда.Simple Smile Веднъж само бяха два, но единия беше на много видим премолар, исках бяла пломба и си платих нещо като £130.

Допълвам конкретно,нощес пишех от телефон и ми беше трудно откъси да цитирам.
Scale and polish
Скрит текст:
If your dentist says scaling is clinically required, this is available on the NHS.

This can be provided by a hygienist or dental therapist.

A simple scaling is included in a Band 1 course of treatment, but more complex treatment for gum problems may be charged within a Band 2 course of treatment.

Many dental hygienists now work under direct access, where you can request to see the hygienist directly for a scale or polish.

Hygienists can only provide this open access on a private basis, and you should check the cost of the treatment before booking an appointment.

If your dentist says a scale and polish is not clinically necessary but you want one anyway, you will have to pay for it privately.

White fillings
Скрит текст:
Where clinically appropriate, white fillings are available on the NHS and are generally charged as Band 2.

For example, if you need a filling in one of your front teeth (incisors and canines), the filling material of choice may be a white filling.

If the filling is in one of your back teeth (such as molars and premolars), for a large filling the more clinically effective option may be an amalgam filling (a silver-coloured material).

Your dentist should explain the options to you in advance.

If you prefer to have the white filling or any other cosmetic filling options, your dentist will be able to advise you on the private costs for such treatments, and the risks and benefits associated with it.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:03 от Блу

# 453
Не знам дали има други будни по това време. Правя торта за 18-ия рожден ден на големия ми син и съм толкова развълнувана, че не знам дали изобщо ще си легна скоро.
Луда работа ...
Скрит текст:

Почерпвам виртуално с ябълков сладкиш и тиквеник.

# 454
Да е жив и здрав! Да гони и стига мечтите си.

# 455
  • Истински се вижда само със сърцето.
Да е жив и здрав, много щастлив и успешен 🍀

Аз от един 4 ти рожден ден се вълнувам, представям си ти G&B Simple Smile Обаче ММ се притеснява дали няма да се наложи да отменим партито заради вируса, а за първи път и организираме такова.

# 456
Нашето ще е с алкохол 🤣 Just in case 😉

# 457
  • Истински се вижда само със сърцето.
Нашето ще е с алкохол 🤣 Just in case 😉

😂

Ами правилно 😁

# 458
Готова съм. Проста шоколадова торта за вкъщи.
Скрит текст:

# 459
Всичко изглежда страхотно. Да ти е жив и здрав🎉

# 460
  • на малък остров в океана
Честит да е рожденика! Да мечтае и да сбъдва!
Завиждам на тези, които ще опитат тези вкусотии.

При нас, в Ирландия, уж няма паника, но никъде няма антибактериален гел за ръце.
В работата на мъжа ми отмениха всички командировки и се очаква даже да ги пуснат да работят от вкъщи за две седмици, доколкото е възможно. В моята работа нямат такива намерения, но и ние няма как да работим от къщи.
Ние сме планирали ходене до България през пролетната ваканция, дано не ни пропадне почивката.

# 461
  • Манчестър
Честит да е рожденика! Да мечтае и да сбъдва!
Завиждам на тези, които ще опитат тези вкусотии.

При нас, в Ирландия, уж няма паника, но никъде няма антибактериален гел за ръце.
В работата на мъжа ми отмениха всички командировки и се очаква даже да ги пуснат да работят от вкъщи за две седмици, доколкото е възможно. В моята работа нямат такива намерения, но и ние няма как да работим от къщи.
Ние сме планирали ходене до България през пролетната ваканция, дано не ни пропадне почивката.

Ами тук е същото. Няма кърпички и гелове, поръчах едни от интернет, но ще дойдат след 2 седмици.
Обикновено от Окадо поръчвам от днес за по-следващия ден доставка, сега от сряда за неделя успях , народа се презапасява. И при нас всички non essentials пътувания са спряни. Но следващия уикенд сме до БГ, дано не канселират полета.

# 462
  • София
Уникална е тортата! Да е здрав и да е честит рожденикът!
Благодаря ви за информацията за денталните услуги! Живеем в малък град в Мидландс и за пръв път се сблъскваме с цените на тези услуги. Скоро и аз съм на преглед и като зная колко проблеми имам със зъбите не ми се мисли...
Снощи получих съобщение, че отменят и трипа за научния панаир на децата. Очаквали пик на вируса април/май. Ще видим... за сега студеното време забавя развитието на вируса...

# 463
Много благодаря на всички за пожеланията!

# 464
Честити 18! Почерпката изглежда страхотни😍

Аве, дано пътувате спокойно!

Общи условия

Активация на акаунт