Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 877
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Готова съм. Проста шоколадова торта за вкъщи.
Скрит текст:
Много здраве и успех на рожденника и на цялото семейство!
Моля за рецептата на тази  проста  шоколадова торта .
И много моля , за видео клип за украсата на тази ...прекрасна торта.Леле , как момиче я сътвори? Браво!

Да попитам. Как се предпазвате от настинки ? Ами децата ?
Ponka , ти май работеше в аптека и може да ни кажеш какво приемат англичаните ? Витамини , минерали , билки ?

# 466
Teila, сърдечно благодаря!
Рецептата е на Ирина Купенска:
https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

Само този блат успявам да опека както трябва в газовата (ни) печка. Не съм й свикнала още.
Украсата е от бял и кафяв шоколадов чипс на Теско. Започваш от центъра на тортата и нареждаш чипсчетата бавно и методично. Не е за нерваци 🤣. Отне ми около час, ама беше посред нощ и бяс ужасно изморена.

# 467
Благодаря ! Май над блата  ,под чипсчетата има заливка. Вече имам заявка за същата торта . Добре  , че има готови чипсчета , че ако трябваше аз да ги правя , щеше да е весело.

# 468
Залях я с разтопен готварски шоколад преси да започна да ги редя. Не беше равна и добре измазана отстрани, но дефектите се скриха добре.

# 469
Да попитам. Как се предпазвате от настинки ? Ами децата ?
Ponka , ти май работеше в аптека и може да ни кажеш какво приемат англичаните ? Витамини , минерали , билки ?
[/quote]

Като ги каляват и ги пускат голи на студа. Витамини, минерали рядко се купуват, билки почти няма. Ако има те са в магазини като Холанд и Барет и незнам доколко се купуват.
В момента не са тръгнали да купуват повече витамини, търси се основно гелове за ръце и двзинфектанти.

Първи случаи на вируса в България.

# 470
  • Истински се вижда само със сърцето.
Те антибактериални гелове се търсят ама няма, днес открих два случайно скрили се на касата в кварталния магазин. От Амазон поръчахме кърпички за ръце антибактериални, не че нещо ще помогне, ама за някаква превенция уж,

Още от през ноща и се облизвам на тази торта Simple Smile страхотна е, много харесвам на Ирина Купенска рецептите.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 02:03 от Илейн :)

# 471
  • на малък остров в океана
И аз често я правя тази шоколадова торта на Ирина, но моите не изглеждат така внушително. Вкъщи всички я харесват. Ще взема да се постарая повече при следващата 😀

# 472
Честит празник, мили дами! 🥀

Teila, изобщо не се пазим. Хапчета пием само при нужда, изписани от лекар (което е много рядко), а витамините се свеждат до вит Д зимните месеци.
Още като се роди баткото заложих на каляването и хубава храна. Без значение от времето сме навън почивните дни, детето гази с боси крака в Северно море, бебето цяла зима е по летни ръмпарчета, а навън само със зимния чувал върху голите пищялки и я оставям да играе на земята пред камината, от която подухва. Не си ограничаваме контактите с болни, освен ако не са с чревен вирус или шарки. Бием си противогрипната ваксина.

# 473
  • На острова
Малката се разболя миналата събота, цяла седмица сополи, кашлица, температура 7 дена (сваляше с Нурофен и Калпол). Два пъти я водих до джи-пи-то - и двата пъти чисти гърди, леко зачервено гърло, нищо не предписват. Ма нищо, ни сироп, ни капки, ни-що. Вторият път ми изписа антибиотик, с уговорката да не го ползвам, защото според нея няма нужда, аз не го и почнах. И то взе, че и мина. Взех и Самбукол кидс да пие, фрешове с плодове + мед и клеева тинктура, витамин Ц, и много Стеримар. През това време племенника в България и той болен - лекарства, сиропи, капки, хаочета за смучене, Суметролими, изопринозини, калциев глюконат и пак накрая антибиотик, една торба с лекарства за сума ти левове..
Днес пак цял ден гола и боса по плочките, не търпи чорапи и пантофи. Баткото навън до магазина, по ветровка и тениска отдолу. Аз с пуловер, елек, шал и яке. Та така се каляват.

В Паундшопа намерих спрея на Детол (в металната опаковка), и пак на Детол кърпи, че те голям дефицит. Навсякъде са сложили табели, че ханд санитайзърите са аут ъф сток. Аз си ги ползвам по принцип, винаги имам в кухнята, колата, чантата за работа, офиса. Е, сега нямам толкова много 😆 РеЗерви ползвам някакви.

Честит 8-ми Март! Да сме здрави и щастливи и успешни 💐

# 474
Като дете на лекар и медицинска сестра, мен са ме учили, че вирус с антиибиотик не се лекува. Не му влиаят. Всички останали хапчета са да облекчат симптомите и неразположението, пак НЕ лекуват. С хапчета или без, се боледува седмица. В България за щяло и нещало изписват антибиотик, което е вредно за здравето. Високата температура е опасна, но и тя лекува. До 38 не се пипа, вече мине ли тези граници, може да с вземат лекарства за сваляне.

# 475
  • Leeds, UK
Нито пък антибактериалните гелове и кърпички ще им помогнат срещу covid19, че са ги изкупили всички, ама какво да им обясняваш на англичаните...

# 476
В моя квартал нямаше и сапуни - всичко изкупено, вярвам, че досега не са си мили ръцете хората...

# 477
Нищо няма да им стане, ако малко засилят личната хигиена. Има много какво да се желае, да не кажа изисква. Теско въвеждат лимит на някои стоки. Да очакваме ли и купони?

# 478
Те няма да се предпазят с геловете, но защо се запасяват и с тоалетна хартия? И ние си взехме и добре че, защото нашата свършваше.

# 479
  • Оптимист по принуда
И аз не го схванах това с хартията. Ама какво да се прави, паниката е нещо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт