Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 863
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
В събота в нашето Теско имаше голямо разнообразие от тоалетна хартия. Местните масово купуваха и ние в опит да се интегрираме взехме 2х9 ролки.

# 481
  • Leeds, UK
Ми като свърши тоалетната хартия ще се подмиваме ко да се прави😁. Сега се чух с приятелка и ми каза в Ebay  10 бр малки шишенца антибактериален гел £60. Ненормалници! Вече са актуални и видеота как да си направиш антибактериален гел. Белината не знам...И тя ли изчезна? Не съм проверявала, че си бях купила преди месец една. Аз я ползвам само за избелване на училищните тениски на дечкото. Стават искрящо бели 🙂. За чистене ползвам гел-обезмаслител, с който мият колите на автомивките.Перфектно чисти!  Имам 25 литра концентрат😁 Става и за веро, и за сапун за ръце и за пране в различна потенция разбира се. Сигурно и за къпане става, не знам... ко настъпи някое бедствие да не мога да изляза си купя шампоан, знай ли съ😁. И аз мисля, че паниката е твърде голяма.

# 482
# 483
Подобно Simple Smile

# 484
# 485
  • Истински се вижда само със сърцето.

Ще взема да предложа нови стикери за вановете на работа и без това правим conversion system за какви ли не и слагаме какви ли не предупреждения 😂 това ще е вървежно 😂

# 486
  • Leeds, UK
Аз пък имам 10 пакета антибактериални кърпи от Лидл. Колко ли ще изкарам ако ги пусна в eBay 😂. Купих си 15 пакета преди повсеместната лудост, защото ги ползвам за чистене на котешкия литър, а пък и не ходя често до Лидъл та винаги взимам по много, а също и от ароматизаторите им за тоалетна чиния- розовите и сините. Така правя и с пълнителите на Glade. Харесвам само един аромат Ocean adventures и като са намалени на £2,50 купувам по 10 или колкото има останали в наличност. Обожавам аромата му. Много е  свеж и траен! Имам и по колите ни по един флакон. Ама туй няма нищо общо с вируса, то си е моя персонална лудост, която си е по всяко време😂. Същата лудост имам и за етерични масла и по тоя повод имам сигурно 200 мл масло от чаено дърво, което е с много силен антибактериален ефект. Нужни са 10-на капки на литър. Е не мирише приятно ама ... Ама с какво ще ми помогне това, не е ясно😁 Имам 6-7 ролки тоалетна хартия и толкоз. Ако не се докопам скоро до някой пакет, ще пада миене...😂😂

# 487
  • На острова
Тоалетна хартия е последното, с което бих се запасявала..

Кърпи имам за сега, по-скоро кухненска хартия ми трябва, а препарати за дезинфекция имам по принцип бол, плюс няколко бутилчици Zoflora (моята мания за приятен аромат 😍).

Осъмнахме в офиса с много постери и много санитайзъри монтирани на стените, плюс индивидуални гелчета за всеки департмент 😆

# 488
  • Оптимист по принуда
Нужни са 10-на капки на литър. Е не мирише приятно ама ... Ама с какво ще ми помогне това, не е ясно😁
Е как с какво, ще пазиш периметър. Също като чесъна Joy

# 489
  • Leeds, UK
Именно!😂  Ако не си го туря тоя чесън на врата та на.... за ужас на англичаните тъй ще ходя. Хората с маски, аз с чесъна😂😂

# 490
Така ме развеселихте с последните постове по коронавируса. Да видиш нещо откъм смешната му страна много помага!

Рапорт от моята околия: много зле. В Теско и Уейтроуз няма пукнат пакет макарони. От никакъв тип, форма и цвят. Сапун - няма. Още миналата седмица в аптеката ми се смяха, че попитах за маски и гелове за ръце. Караме я на "Кийп калм и каквото - такова". Честно казано, много ми се иска да ни разпуснат всички по домовете 14 дни. У нас и тримата сме в сферата на образованието, ще си отспим и ще се належим. Аз съм захванала да пиша книга за родовете си, тъкмо ще попиша малко. Мъжът ми ще работи от къщи. Ученичката вече е провела разговор с децата в гимназията, че ще си липсват, но ще издържат. Много ми е смешно как го наричат - "социално дистанциране", "социална изолация" и т.н. Едно време се е казвало "я, всички да си стоят малко по къщите".

Сбогувах се и с пътуването до България в началото на април. Много ми е криво, бях набелязала обиколки по много красиви места. Но като чета Мери с нейните несигурни планове, няма да опявам много. Да сме здрави, пак ще идем накъдето ни теглят краката.

Други новини, от второстепенно значение Simple Smile))): утре съм пак на онази въртележка, наречена родителска среща в гимназията. 5 минути тук, 5 минути там. Няма да се ръкуваме и на детето му е забранено да си бърка в носа пред другарката. Хахаха! А в рубриката "любопитно от света", ето това: изпитвали децата по "Реч", всеки да изнесе презентация по избрана тема. Нашето разказвало за 10-тте най-странни традиции по света, които показват колко е хубав и шарен животът. Под номер 4 или 5 било "сурвакането в България" (да набиеш родителя си, а за това да получиш пари и десерти). За целта повикала Люк пред класа да й асистира. Той - на драго сърце. Забухала го по гърба нашата славна ораторката, но след първите строфи, забравила какво се казва по-натам. И започнала с импровизациите: "Сурва, здрава гърбина! Златен молив в несесера, голям сандвич в обяда". Нали било на български, никой от класа не разбирал! Правете сметка, какво манипулативно същество отглеждаме. Simple Smile)) Повикали я на бис. Правете си сметка пък и колко лесно се води народът! Simple Smile)))) Но още по-мило става нататък: в тюторската й група, една от каките в 10-ти клас я информирала, че момиче от класа й, на име Гери, също носело мартеница. И така - нова доза оптимизъм, че всичко от България е прекрасно, се вля тази пролет в душите ни.

Сега отивам на лов в Теско. Ще питам първо едни възрастни съседи, в рисковата група, дали имат нужда от нещо и заминавам. Доволна съм, че съм българка - имам идеи с какво да се запасим. Само на макарони ли са живели моите баби и дядовци?

# 491
  • Leeds, UK
И брашно, и мая нямаше последния път😁 Аз по принцип се запасявам щото имам хлебопекарна и като е гадно времето хич и не ходя за хляб. Макарони вечно имаме по 5-6 пакета за дребния. Мен зорът ми е тоалетната хартия, иначе ще ползвам луксозните  коледни салфетки на мама😁. За ядене все ще измисля нещо. Ще ядем кото има, злояди у нас няма. Заобиколена съм от десетки малки магазини на пакистанци, румънци, в които има всичко, че е и по-евтино. Ще мина и през там. Да се надявам, че братята румънеще са по-умни от английските овци.
Мари, прекрасен жест! Сигурна съм, че ще ги зарадваш.

# 492
  • Bristol
Всякакъв вид макарони имаше в полския магазин вчера. За тоалетна хартия не съм гледала още, но следващата седмица ще се наложи май...

Моите пътувания година напред ги планирам. Просто ако не планирам и не резервирам, ще се носим по течението и само в къщи ще седим или ще отскачаме до България. Точно вчера резервирах ските за следващия февруари, на италиано/френската граница е. Искаше ми се Италия, но нещо нищо не ме грабна...
Аз оставам позитивна за посещението ни края на май на езерото Комо. Да видим какво ще стане.
А есента на 2021 имам план да ходим в Тоскана, но още е прекалено рано да се резервира, не че не пробвах 😁 🤪
Между другото, самолетните билети до България сега може да са по-евтини.

Мари, бяхте ли взели самолетни билети за Април?

# 493
Купени са, да. Добре че не резервирахме и рент-а-кара, и хотели за обиколките. Може и официално да летят Луфтханза и всичко да е наред, но мисля, че е по-правилно да останем у дома. Както каза майка ми тази сутрин - ако ни тръшне в България, ни болници като болници, ни медици, ни маски, ни нищо. Не знам дали чухте - 6 мед. сестри, начело със старшата, подали оставки от Белодробната болница, нямат елементарни предпазни средства, а са на фронтовата линия. Част от Пирогов днес затвори, в контакт са с хора с вируса в критично положение единия. Нямам им вяра, че с мед. застраховка, чужденци, ще ни излекуват бързо. Нито пък искам да пренеса вируса аз.

По-добре е всеки да си седи у дома, докато се поразсее туй чудо.

Ако е много зле работата, можем да си организираме размяна, хахаха. Като в 90-тте в България. Имам тоалетна хартия, търся макарони. LaughingLaughingLaughing

# 494
  • След завоя в дясно
Я кажете освен с паста и тоалетна хартия с какво друго сте са запасили? То само на паста не се живее ей Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт