Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 929
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери аз така изпреварвам, ако не карам бавно зад тях на разстояние Simple Smile.

# 286
  • UK
Аз не мога да карам, имам книжка, пробвам се от време на време, не мога да ги преодолея тези страхове. На автоматик не съм се пробвала никога все пак, но не ми харесва мястото, където живеем, натоварен трафик, град като град, голяма съм патица, знам.

TDI, какво се случва с теб, как си?

# 287
  • Bristol
Мери аз така изпреварвам, ако не карам бавно зад тях на разстояние Simple Smile.
Аз бях от по-нетърпеливите, но от как видях какво им е на велосипедистите, си промених много подхода. Вече съвестно чакам подходящ момент Simple Smile

Ujasia, на мен пътят ще ми е час и половина, ако шофирам. Задръстванията в час пик са невероятни. По-скъпо ми излиза на влака, но така малко под час ми е пътя в една посока. И гардеробът ми вече е съобразен с това, че колоездя. Подходящи дрехи за лошо време и материи за офис дрехи, които мога да прибера в чантата и да не изглеждат като хармоника после. Но аз от 6 години вече се придвижвам така, натрупах опит Simple Smile

# 288
  • Оптимист по принуда
, но изтървах годините да преодолея страховете си.
Аа, Блу, не така. Майка започна да кара на 55.

# 289
  • Манчестър
Само за застраховки не отваряйте дума. Моята току що подновена е 700 лири и това с максимум No Claim Discount.

И аз навремето имах страхове от карането, но ги преодолях. Карам си спокойно навсякъде включително и в Европа. Най-обичам на безлимитната германска магистрала да се гоня с с мощните спорчета и тн😛

# 290
Благодаря на всички за отговорите! Насочили сме се към градче в близост до Ливърпул, защото там имаме близки, които могат да ни помогнат в първоначалното ориентиране. С малко дете сме. Аз също имам книжка от скоро и съм доникъде с шофирането, макар че имам автоматик. А за там с обратното движение не знам, няма да се престраша още в началото.

# 291
Благодаря на всички за отговорите! Насочили сме се към градче в близост до Ливърпул, защото там имаме близки, които могат да ни помогнат в първоначалното ориентиране. С малко дете сме. Аз също имам книжка от скоро и съм доникъде с шофирането, макар че имам автоматик. А за там с обратното движение не знам, няма да се престраша още в началото.

Колко малко дете? Защото тук идва другият момент с градините, които са ужасно скъпи. И ако не за застраховка на кола, то една солидна сума би хвръкнала по детето, ако няма кой да го гледа.

# 292
Ами майката ще го гледа. С една заплата и нисък наем ще се живее. Други се сменят. Единия ходи на работа, другия като си е вкъщи.

# 293
Ами майката ще го гледа. С една заплата и нисък наем ще се живее. Други се сменят. Единия ходи на работа, другия като си е вкъщи.

Да, те опции има, но понеже жената питаше за информация, а незнам до колко е наясно със детските градини тук, защото не е както е в България и много хора не очакват. Пък и зависи вече и какво ще работят, дали ще могат да се сменят или ще си седи единия вкъщи. Друго си е сам човек без деца да теъгне в чужбина.

# 294

Колко малко дете? Защото тук идва другият момент с градините, които са ужасно скъпи. И ако не за застраховка на кола, то една солидна сума би хвръкнала по детето, ако няма кой да го гледа.
На 2 години е. Мислехме да се сменяме. Или аз да работя на половин ден. Знам, че детските градини са скъпи, но и не ми се ще да го оставям още, той и тук не ходи и ще му дойде много стрес.

# 295
Градината е сериозно перо, ние с 30 часа безплатни доплащаме още 580 на месец. Не е невъзможно разбира се, проучете цените за града който сте избрали, но на минимална заплата ако ще сте или ако работи само единия, няма да е лесно.

# 296
И аз съм от тези, които намират Лондон за ужасно място за живеене особено с малко дете.

И в предния, и в сегашния град сме много малко чужденците, но гледат на нас с голям интерес и се отнасят много мило и уважително.

И аз след 8 години нешофиране се качих на автоматик. Голямо удобство е в задръстванията. А обратното движение те повлича и поне ние с мъжа ми не сме имали проблем. Много спокойно се кара в Англия.
Не знам къде ги гледате тея £2000 застраховки, но още първата година без никаква кредитна история ни беше £900, а сега за двете колите общо плащаме £800. Разбито по месеци сумата е малка.

Ние като дойдохме, детето мина на целодневна детска градина. Аз съм на минимална заплата и ми покриваше градината, пътни и храна, като ми оставаха и едни £100-200 отгоре. При двама работещи родители държавата поема 20% от таксата, което не е малко. А след 3г на детето с 30те безплатни часа си е направо песен.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 17:25 от Pampers

# 297
Хич не ми е песен и с 30те часа 😂 ходи четири дни в седмицата по цял ден, в петък баща й почива и я гледа, имаме 30 часа и доплащаме както казах горе 540 на месец. Но да забравих чайлдкеър акаунта и че спестяваме сума когато плащаме през него.

Няма човек да не се е справил ако не иска, но всяко начало е трудно, особенно ако няма постоянни доходи. Ако сметнеш с една минимална заплата трима човека - наем, кансъл такси, сметки, храна и общи разходи и не стигат.

# 298
АЗ се родих с при скула откъм такси 😂. Ходи от 8.30 до 14.20 всеки ден и плащам само по £9 на търм за снакс. Останалото се покрива от часовете. Обаче малкото скоро ще почва и пак ще се почне, поне ще е само година.

# 299
Ронка и София е прискул, но го кара в градината, ние нямаме никакъв шанс да се вместим в часовете с нашето работно време, единствено от петъка спестяваме. В момента я оставя баща й в седем, аз я взимам в пет. На есен ще я мислим с училището как ще покриваме часовете преди и след училище живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт