Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 916
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
В училище казали на децата, че има вероятност за 2 месеца да бъде затворено заради корона вирусът. Скул трипът до Италия е отменен, сега чакаме информация за този до Франция. Предстоят 2 родителски срещи в рамките на месеца.
Опитват се да ни предупредят родители и деца без да всяват паника.
При вас как са нещата?

От нашето училище няма нищо все още, от днес има и положителен случай в Корнуел. Аз ще ходя на работа утре и в понеделник и после спирам докато не се уталожат нещата. Колкото и да се пазим, ние сме също на фронтова линия, а и както масово обичат да ми кашлят в лицето, за да видя как кашлят, не мерси, оставам си вкъщи. Не ме притеснява толкова нас, колкото за децата, голямата и без друго си има проблеми.

# 421
  • Leeds, UK
Ако затворят училището, аз пак трябва да ходя на работа, какво ще го правя детето👀! Дано да не се случва. В събота ще ходим до Кентърбъри, с кола сме няма да имаме много контакти с хора.

# 422
  • Оптимист по принуда
Не знам..Мм страшно се притеснява, всеки ден е по минимум 2ч в метрото, прибира се страшно изнервен. Започва да ми говори да сме си се прибирали на село, там нямало да ни застигне вирусът. Знам, че не бива да се преекспонира, но нещо ме зачовърка вече и мен. Май ни чакат трудни времена.. Мм иска да сменя работата, страшно много пътува всеки ден и вече му е тежко. Иска ми се малко спокойствие.

# 423
  • Истински се вижда само със сърцето.
И моето беше червената шапчица днес Simple Smile, Елза не видях, имаше Мери Попинз също. 
 Все се надявам нещата да се спрат с този вирус, те случаите растат, не знам и аз ако затворят градината какво ще правим.

# 424
  • Оптимист по принуда
Моята беше далматинец от 101 далматинци. Купихме бяла тениска и заших петна от felt sheets. Направих и уши, залепени на диадема. Сладко се получи. Обичам да и' правя костюмите.  Миналата година беше таралежа Hattie, от тази поредица, много ги обича.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 20:30 от demmy.

# 425
В училище казали на децата, че има вероятност за 2 месеца да бъде затворено заради корона вирусът. Скул трипът до Италия е отменен, сега чакаме информация за този до Франция. Предстоят 2 родителски срещи в рамките на месеца.
Опитват се да ни предупредят родители и деца без да всяват паника.
При вас как са нещата?

При нас е обранотно - децата заминават за Италия. Паника няма. Вече се върнаха от останалите училища, само един учител прояви симтоми, тестваха го - грип.

Аз до сега се радвах на нашите училищни снимки. Страхотен ден е било. Имаха и дарени книги за библиотеката. Нашите деца наистина много четат. Но тази година трябваше да са облечени като прилагателно. Учудващо моят реши, че ще е "български" и едвам натамънихме носията, която му е много малка вече. С една чисто бяла риза заменихме неговата. С дълги черни чорапи захванахме потурите, които са му 7/8 вече...но беше много щастлив. Искаше да носи Хитър Петър книгата, но се усети, че никой няма да я разбере и се отказа. Имаше много оригинално облечени деца и учители. Определено се бяха постарали всички. Днес са имали само час по английски и са се забавлявали през останалото време.

И на моя мъж му е много натоварено и той иска да сменя работа. Ще захваща септември някакви курсове. Само да се ориентира какво точно иска.

# 426
  • Bristol
Аз командировка в Индия щях да ходя за месец. На 21ви ми е полета. Днес на менаджера му викам, с нарастването на броя на заболелите тук, да не вземат да ни сложат в карантина в Индия. Та водят се в момента разговори и най-вероятно ще отменят ходенето. Хем така ще ми е по-спокойно, хем ме е яд. Работата щеше да е интересна там, крачка напред в професионалното развитие, плюс че бях планирала два дълги уикенда, в Гоа и престой в кафе плантация в стара къща на британски плантатор. Всичко това комбинирано с тибетски сетълмент, национален парк, резерват за тигри, колоездене в чаена плантация, катерене из планините им и какво ли не още 🤪 Такова проучване му ударих и особено за соло пътуване на жена. Няма пълно щастие! Но определено се роди идея за екзотична почивка в тази част на света. Никога до тогава не бях го обмисляла.

Ние имаме и почивка планирана на езерото Комо, края на май месец. Да видим какво ще стане. Добре, че поне ските избутахме.

Ясно е, че рано или късно ще го пипнем този вирус. Въпросът е да нямаме усложнения след него.
Статистиката в момента е, че 80% се разболяват, 5% от тях го изкарват много тежко, 2% смъртност. Хората над 40 години го карали по-тежко, а смъртността била по-често срещана при хора над 60 години с респираторни проблеми.
Ако нещо не съм запомнила правилно, моля, коригирайте ме. Аз обичам с цифри да работя, дават ми по-добра яснота.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 20:53 от Merry

# 427
Ами вероятността китайското правителство да лъже за реалните умрели е много голяма. В другите страни е 10-15% смъртността. Рискови групи са децата и възрастните, чийто имунитет не е силен. Също хора със съпътстващи заболявания. Една британска авиокомпания във фалит, другите с милиони загуби. Хора канселират почивки. Хотелския бизнес също ще пострада. Почва да удря в икономиката яко. Ще последват ресторанти и кафенета, защото хората ще избягват обществени места, ако не са започнали вече. Голяма паника, голямо нещо. По страшна е психозата от самата епидемия.

# 428
. В другите страни е 10-15% смъртността. Рискови групи са децата и възрастните, чийто имунитет не е силен.
Къде ги гледаш тези данни? Следя и аз нещета, но цифрите са надолу по смъртност спрямо Китай и деца почти няма заразени.

Иначе е голям удър за икономиката. Вчера четох, че голямото книжно изложение в Лондон го отлагат😣

# 429
  • Bristol
Всъщност, интересното е, че точно заболеваемостта при децата, тинейджърите и младежите е много ниска. Около 2% е смъртността в Китай, а 10-15% е конкретно смъртността при по-възрастни хора, 80+ години. Защо децата и младежите не се заразявали толкова много и не го изкарвали толкова тежко, още никой не може да каже. Проблемът е обаче имунитета, не всеки организъм изграждал имунитет и дори да си го изкарал веднъж, можело пак да се заразиш. Вече имали такива случаи в Китай. Всички тези данни и статистики за сега идват основно от Китай.

# 430
Може да е удар за икономиката, но е в полза на природата. Я, Китай как се избистри на последните космически снимки! Simple Smile Останаха си хората по домовете и смогът намаля.

# 431
Това с децата може и временно да е, самият вирус е мутирал 150 пъти досега, като нищо нещата може да се обърнат и те да започнат също тежко да го карат.
Казах на колегите, че няма да ходя на работа и имаше мрънкане. Утре съм с тях и ще е дълъъъг ден. Ама каквото такова, няма да си зстрашавам здравето, защото на некой не му харесва. А и не очаквам тия които нямат двца да ме разберат.

# 432
  • Bristol
За сега официалните данни са, че мутацията му не е по-бърза от на който и да е сезонен вирус. Имало две вариации на вируса и официалното становище на Who е, че “there is no evidence that the virus has been changing”.
Пикът на вируса в Англия, според здравните експерти, щял да бъде април/май месец. За сега признават, че не могат да го спрат, но искали да забавят разпространяването му. Затова и масово се отменят събития, където ще се съберат много хора. Забавянето предполагам е с цел, да не се претовари изведнъж здравната система.

Adelina, британската авиокомпания е Flybe. Те от доста години са в агония и не могат да се оправят. Даже бях останала с впечатлението, че поне от година са в администрация и се изненадах да видя отново името им днес в новините Sad Малко им трябва на тях, за да фалират. Съмнявам се правителството да им помогне, защото не само корона вируса е причина за проблемите им Sad

# 433
Днес гледах по новините, англичанин, който е в Ухан, карал е вируса още ноември месец.. Имало подобрение, точно преди да ти стане по зле, после се повтаряло. Започвало като лека настинка, след което се влошава. Накрая ставало толкова зле, че влезнал в  олница, но тогава лекарите не са знали с какво се борят. На хората им било забранено да излизат, само 2 пъти в седмицата за продукти. Хранел комшиски котки, иначе щели да умрат от глад заключени и вероятно доста са умрели. 15 процента от българското предаване, което съфорумка беше качила. Аз също се чудех за процентите в различните държави варират. Там се предполагаше, че Китай лъже и след като знаем какво е комунизма, абсолютно го допускам. При условие, че при всеки грип имаш някава смъртност, която казват че е 1 процент, нямаше да има такава паника,, ако бяха само 2 тези проценти. Та икономиката може да се напомпа като изкарат ваксина, която може вече да имат, но ще чакат да се разпространи вируса достатъчно. Даже вече имали, но щели да я тестват преди да я пуснат на пазара. Предполагам ще мъчат животни по разни лаборатории, като уж вируса не ходел по животни, ама как да е.

# 434
Как да не ходи по животни?! Точно от животни е тръгнала заразата още началото на 2019. Но понеже е проблем контрабандата и продажбата на диви животни, та от там ограничитлелните мерки не сработват. И предвид с каква гъстото са на населението, изолацията е единствения начин да се намалят заболелите.
Дано скоро са готови с ваксината!

Ах, това април-май никак не ми харесва. Май пак сме в Лондон за документи. 🙈И  без преспивне в хотел там няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт