Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 838
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • Bristol
Мери, забранено е, защото ако един поиска, и другите ще поискат. И тогава ще стане гъчканица по велоалеите. Ха да се разминете, ха да си кихнете, ха да се поздравите и т.н.
Мари, това което описваш е градското колоездене, което спокойно влиза в категорията пазаруване и отиване на работа. Това не са го спрели. Другото е извън града и там струпване няма Simple Smile

# 556
Мери, отдавам го на начина на живот. По-дистанцирани и затворени са англичаните. Имат и по-добри навици навън сред природата. И са по-изпълнителни.
Уикенда и двата дни бяхме навън. Като изключим няколкото тийнове на скейт площадката, всички останали бяха на голямо разстояние по 1 или семейно и само си кимахме за поздрав. Обикновено са на групи тези с децата и с кучетата.

Аз за пръв път от над 10г поръчах препарати. Чистех с парочистачката само, но при новите условия не е ефективно вече😣

# 557
Миенето си е най-добро, но ето рецепта за домашно приготвен антибактериален гел; изпробвано; всички ингредиенти ги има в амазон. В резюме: 2/3 от бутилката/конъейнера изопропилов спирт (rubbing alcohol; моят е 70%, сложих малко повече, по-скоро 3/4), добавих етерични масла (10 капки на 15 мл спирт; това е по желание; за антибактериални се водят чаено дърво, канела, риган, евкалипт, мента, лимонена трева)... Допълва се с алое гел, пак от амазон. Вместо спирта пише, че можело и водка, но водката е само 40%, пък и по-добре за вътрешна дезинфекция.
Източник тук
П.С. Не рекламирам амазон,  просто оттам да поръчвам този тип неща ми е най-удобно.
П.П.С. Ако някой се сеща от какво може да се направи удобен миниконтейнер (джобен размер) за антибактериални кърпички, да пише, моля. И такива направих - от dry wipes, за ръце и за почистване. В къщи седят в буркан, но се чудя в какво да ги пренасям.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:32 от Lynda

# 558
  • UK
Записвам се да ви следя.
Странно за мен , но за сега съм много спокойна. Не ме притеснява,че децата са на училище, аз и ММ ходим на работа въпреки че и двамата може да работим от вкъщи. Пътуваме с влакове, от миналата седмица са малко по празни. ММ каза,че сутринта даже е успял да седне.
Парацетамол, според мен може да се намери рано сутрин докато народът още не се е юрнал да пазарува. Аз се паникьосвай преди няколко дни малката ми вдигна Т изпратих ММ да търси детски парацетамол , никъде не намери. Но аз на следващата сутрин купих.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:32 от GreenP

# 559
Миенето си е най-добро, но ето рецепта за домашно приготвен антибактериален гел; изпробвано; всички ингредиенти ги има в амазон. В резюме: 2/3 от бутилката/конъейнера изопропилов спирт (rubbing alcohol; моят е 70%, сложих малко повече, по-скоро 3/4), добавих етерични масла (10 капки на 15 мл спирт; това е по желание; за антибактериални се водят чаено дърво, канела, риган, евкалипт, мента, лимонена трева)... Допълва се с алое гел, пак от амазон. Вместо спирта пише, че можело и водка, но водката е само 40%, пък и по-добре за вътрешна дезинфекция.
Източник тук
П.С. Не рекламирам амазон,  просто оттам да поръчвам този тип неща ми е най-удобно.
П.П.С. Ако някой се сеща от какво може да се направи удобен миниконтейнер (джобен размер) за антибактериални кърпички, да пише, моля. И такива направих - от dry wipes, за ръце и за почистване. В къщи седят в буркан, но се чудя в какво да ги пренасям.

Кой е спирта? Аз намирам само медицински в който има и castor oil? Този спирт изобщо не ми харесва...

# 560
  • Оптимист по принуда
Rubbing alcohol се казва

# 561
  • София
Намерихме Парацетамол в съседен град. В нашия - по аптеките, супермаркетите, Wilko - нямаше.
Аз не зная какво да кажа за хигиенните навици на обкръжението - за някои, оказа се, миенето на ръце е нещо ново, за други не е така...
Някои си изолират децата, пък те си ходят на работа. Или обратното ... други искат да ходят на работа определени дни, а други да се изолират.
Според мен разумното е, за да се ограничи пика, да затвори всичко за 2 седмици поне, а те искат да го отложат и ситуацията може да стане по този начин по - тежка и от останалите държави в Европа.

# 562

Кой е спирта? Аз намирам само медицински в който има и castor oil? Този спирт изобщо не ми харесва...

Бях поръчала този; в омента и в амазон го няма, а на ибей е по над 20 лири?! А бе тоя народ откачи!
Трябва да се разтърсим по химическите сайтове.

# 563
  • Оптимист по принуда

Бях поръчала този; в омента и в амазон го няма, а на ибей е по над 20 лири?! А бе тоя народ откачи!
Виж по-горе, не е 20 лири

# 564
  • UK
Аз от днес спрях децата от училище . 7 дни в офиса ме гледаха хем страно, хем жално, хем супер неадекватно . Разбирам ги и те искат и чакат да им се каже да затворят училищата, нооо уви.
Другата седмица ще плащам после 3 седмици ваканция и после очаквам да е пик-а тук, дано в още нямам план освен да плащам докато фалирам

# 565
Виж по-горе, не е 20 лири

Благодаря за линка, Demmy! Този е супер, 90%. Само че засега дава съобщение: The seller's Shop is closed for holiday. Check back later.

# 566
  • Оптимист по принуда
Има и други продавачи.

# 567
Това, което аз разбрах защо не се затварят училищата е, че Борис иска колкото може повече хора да го изкарат. Така детето, което го кара леко или е носител, заразява възрастния, който в 80% от случаите е с леко неразположение. За останалите 20% са болниците. Възрастните, които са рискови са в изолация. И така се създава естествен имунитет, повече хора са го карали и няма да се върне наесен със по-страшна сила. Но това се прави само при нали,ие на разработена ваксина. Повече от 200 учени са с подписка до Борис за по-строги мерки. Аз искрено се надявам, англичаните които и масово неглижират ситуацията, да не се юрнат да пътуват по цялата страна сега за Великден и ваканцията. Масово има затворени граници и ще тръгнат на почивки тук. Тогава вече ще стане страшно.

# 568

Аз си купих колоня от турски магазин - 70 % алкохол и мирише на тютюн (страхотен) ще си направя и аз дезинфектант имам всички продукти налични Simple Smile Благодаря!
Деми благодаря, аз го видях rubbing-a но в амазон беше изчерпан Heart

Четох, че ще затварят пъбовете - че всички хора са там.
Аз се самоизолирах и не ходя никъде - поръчки за храна и сие амазон - не ми искат доставчиците подпис - даже оставят поръчките навън и аз ги вземам по някое време - т.е нямам контакт и с външни лица. В окадо днес чаках  15 минути само да се наредя на онлайн опашката и накрая се прецака и се отказах Simple Smile
Чудя се дали съм социално отговорна или глупава, че като цяло не са много хората, които познавам и да си стоят вкъщи - само един колега още, който обаче е болен от рак и се пази Sad

# 569
  • София
Аз няма как да се самоизолирам, защото сме четири членно семейство. Или всички се самоизолираме или никой, няма как поетапно и поотделно, защото е безсмислено по този начин да се случват нещата.
На работа и в училище се изисква присъствие. Иначе оставаш без работа и доход, а децата няма как да не посещават училище докато всички такива са си отворени в цялата страна.
Не става дума за това, че хората са социално безотговорни. Не всички могат да работят от домовете си или могат да си позволят да останат без доходи под натиска на работодател. Тук най-важна е ролята на Правителството, за съжаление на чело е Борис Джонсън и никой не знае какво може да очаква от него.

Общи условия

Активация на акаунт