МАЙското дете се стяга за море! (73)

• 9 767
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
Дона, и при нас е така. Всяка нощ. Откакто се е родил. В добрите нощи се буди 2-3 пъти, но са голяма рядкост. В тежките нощи го докарва и по 10-ина будения. Нито една нощ откакто родих не съм спала пвече от 3-4 часа без прекъсване. В един момент организма ми се опита да сдаде багажа. Аз не съм се и опитвала да го оставям на майка, тя ходи на работа все пак през деня. А и той няма да млъкне, ако не му дам гърдата по някое време. Много започва вече да ме тормози това. Не са само зъбите виновни, те просто влошават нещата в определени периоди. Просто неспокоен сън...Всички казват, че се израства. Дано е така! И аз приемам съвети, ама по-скоро вълшебна пръчица ми трябва Tired

# 256
Бе и аз това знам, че около втората годинка като избият всичките зъби и се поочовечи човечето и съня се оправя.

# 257
Да се присъединя и аз към мамите с многото будения нощем....
При нас е същото положението в най-добрият вариант се буди 2-3 пъти....
а за лошия...знаете как е ....
Благодаря ти Сиска, че си забелязала моята принцеса това бе роклята ни от кръщенето..
Безаварийно ходене на Пламенчо

# 258
  • Варна
E-хей, И НИЕ ДНЕС ПРОХОДИХМЕ   nuts /май последни от тайфата/.
За пръв път Коси се престраши сам да се пусне и да ходи. Голям майтап е - ръцете напред, с разперени пръсти, клатейки се като пате и забързвайки стъпката, докато не падне. Няма спирачка!
Честито и на Пламъчето! Дано са им гладки пътищата.  Flowers Sunflower

Запознах се с Kroche и русокосия сладур Сава  smile3503.  Жалко, че не можахме много да си приказваме, покрай мъниците.
Съжалявам, че Калина и Деспина са били възпрепятствани. Може би другия път...

По последната тема, Коси има здрав сън и като заспи рядко се буди, да чукам на дърво.

Лека и спокойна нощ!  smile3524

# 259
Добрутру!
И при нас нощния сън е олелия - буди се много и изпива по 1-2 шишета с вода. В резултат често сутрин пампата е пропуснала  Close Дано се израсте  Praynig
Вчера в младост имаше дъга - снимахме я от терасата - ето я

Честити ходещи крачета на Пламен и Коси!   bouquet

# 260
здравейте. от известно време нещо не ми се пише.. само ви чета чат-пат... Сиска, гледах ви снимите, много лъчезарно и миличко детенце Simple Smile супер сте

и аз съм в отбора на будуващите.. вече не знам на кой свят се намирам.. а трябва и да работя.. пия вече второ кафе и още съм като пияна... ВСЯКА нощ се буди това дете.. вече не ги и броя буденията.. обикновено пийва водичка, изравям й бибата изпод чаршафите и се кротва..
но снощи беше АД! от 12 до 1:30 - мрън, мрън, хленч-хленч.. борене с чаршафите, преобръщане, ставане, викане... ужас Sad
И обикновените неща които я успокояват не действат.. като отида при нея - 10 минути се увещаваме, че не се крещи така посред нощ и трябва да се спи... уж се кротне за малко, прави се, че спи.. вмомента, в който отида към спалнята.. и пак се надават викове и се започва хленчене... и така цела нощ.. на пресекулки.. имам чувството, че през 15 минути се будеше това дете..
неам нерви виче Rolling Eyes

# 261
Значи, много сме - силни сме Tired Дано се израства наистина и да стане по-скоро, че работеща мама ще ставам, а при това положение ще ми е доста тежко

Честити ходещи крачета и на Коси!  bouquet

Шуша, мерси! И Дени откакто го започнаха кътниците е станал ужасен нощем. Преди се будеше, лапне биба или гърда и заспи отново. А сега се буди с рев и не иска нищо. Просто си реве и се въргаля, в един момент го обръща на писъци, когато вече нервите ми не издържат започвам да му се карам Embarassed Embarassed(не че има ефект)Знам, че е неправилно, ама 2 нощи като започне така извиквам изведнъж да млъкне и той млъква веднага и заспива. Не е хубаво това, защото се стряска сигурно, ама и аз съм човек мамка му

# 262
  • София
Здравейте мили Майчета,

Гледам нощните будения обсъждате - Ема вече много рядко се буди нощем, може би един път на 10-15 дни, последно беше преди 2 седмици когато избиваха 2 кътника. Успокоявам я сравнително лесно - лягам до нея на спалнята и я галя и и пея.
Детегледачкато ни беше в отпуск една седмица и Ема през това време беше в Пловдив при майка ми, която се справя доста добре в гледането и. Сега обаче се оказва, че няма да може да я гледа за отпуска ни (17-21 август) и обмисляме къде да отидем на планина с Ема - Доспат, Девин, Пампорово...дайте идеи!

Сиска, точто по същия начин се държеше Ема при нощните будения малко преди да спра да я кърмя, и това че не искаше да суче през нощта доста ме улесни в избора да спра да и давам. Grinning

# 263
Браво на Ема Гуш една мама да е спокойна нощем ....
Надявам се и Криси да се успокой след като се покажат пустите му кътници....
баткото ми беше толкова спокоен нощем от 6 месец спеше като "къпано бебче" тогава го захраних с картофеното пюре и си спомням, че майчицата ми казваше това не е пюре а "еликсир". Но за сметка на това пък денем беше палав за трима, а Криси е обратно денем е много по послушна...Вече си мисля че е вярно твърдението, че вторите деца са по кротки, но в крайна сметка най-важното е да са здравички... Hug

# 264
Привет и от мен!
Честити ходещи крачета на малките пешеходци!
Не съм чела назад,снощи се върнахме от Несебър!Изкарахме страхотни четири дни с мъжа ми,Данчо беше на бабин дом.Когато отидох да си го взема малкия ми сладкиш не искаше в мен,а се хушеше в баба си CryОстанах много разстроена,но ще ми мине WinkВажното е детето да е добре и здраво.
Гуш,отидете на място  с минерален басейн,че Емичка да полудува във водата!
Целувки на всички,отивам да гледам снимки!

# 265
Питчице, добре завърнала се! Hug Сега остава и Валя да се появи, че гледам и те вече са се завърнали Simple Smile

Сутринта Дени залитна и си удари брадичката в спалнята. Заспа пак по никое време заради удара и плача след това. Та днес отново режима ни отива на кино Whistling Горкото дете, явно силно се  е ударило, защото брадичката му е подута, зачервена, започва и да посинява, пък има и одраскано SadЩе му мине като на кученце, знам си аз Wink

# 266
  • Му Кинд Оф Плаце
Честито на ходещите крачета.
Дидка, това, че детето иска при баба си означавало, че е било гледано добре, туй за успокоение  Wink

Фелипето тая седмица спи спокойно, но си има същите емоции-само че при него са колики от различни храни, които го дразнят (зъби за израстване почти няма, та не е туй причината). В замяна на спокойния сън има контактен дерматит от пясъчниците  Confused Последната седмица не го водех на плажа, а на едно заведение с пясъчник, единственото различно в режима му. Ми тъй. Пак добре, щото се притеснявах, че са някакви алергични реакции към ухапвания от комари и пр.

# 267
И ние днес паднахме... от една пързалка по лице в пясъчника - сега имаме охлузено чело и буза... ама ще ни мине, тя мама го цунка  Party .

Честито на проходилите!

Дидка и аз като Калина мисля че това е хубав знак - на детенце му е било приятно при баба. Още са мънички, скоро ще се почне един рев като тръгва мама и едно гушене като се върне.

Ииии Паталинка то високо у вас бре.... хубава гледка.

# 268
Фиууууу дзаааак Laughingмдаа, добре дошли на Пламко и на Коси в двукракото множество и без асфалтови екземи LaughingИ седя начи и си гледам,гледам си и си седя та за безсъници говорите,искрено ви съчувствам,слава Богу при нас няма такива издънки,ляга в 21.30 и сутрин в толкова става,даже понякога се събуждам подпухнала като поничка в сурата от толкоз къртене,иначе и ние борим кътници разни и понякога така ме дразни...айде и рими тука заредих,сдъвсем съм изпращяла значи.Ръженке та оди да накиснеш гъзягата у големия гьол ааа?Уф как благородно ви завиждам на тези дето има кой да ви дюндюрлика дичата,пък аз клетата,няма на кой да го зачисля,че ей тъй и аз да си отвзема от моренцето,пък сега ще търча след диваненцето smile3518и ще хвърлям пясък по хавлиите на ората,ма нищо де ни ривети за мени.Мале Франзелита винаги съм знаела,че при някой деца колики има и след годината и все пак ми е малко странно,дето се вика вече храносмилателната им система се поошлайфа,ядат вече доста разнообразна храна..ма на,а дано ви оставят на мира веч.

# 269
  • София
и аз да се включа в отбора на будуващите нощем....през 1 час плаче. Никнат му 100 зъба наведнъж

Днес Любака хвърли един спринт през цялата къща и дойде с разперени ръце при мен...самичък, без да го карам да се пуска или идва. Нахилен до ушите. През коридора, през малкия хол, през половината хол и аз вече станах, защото се уплаших. Направо ми събра очите...
Сега само щъпурка из къщата, а аз не мога да му се нарадвам!
Много се притеснявам да не падне и да се откаже.
Невероятно съм щастлива Hug

Общи условия

Активация на акаунт