Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 283
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
30-40 минути интралипид е бърза капка Wink

# 571
Аз два пъти съм вливала Интралипид 10мл и очаквах както съм чела тук, че ще е 30-40мин, но първият път беше повече от 2 часа и половина, а вторият около час и половина. В понеделник ще правя третата последна вливка.

# 572
къде я вливате ? На мен изрично ми казаха в Малинов където и да отида да я сложат за 30-40 минути на бърза капка . Реално вие трябва да си им кажете

# 573
В Ню Лайф Пловдив. Може би първият път са искали да видят как ще реагира организма и затова да е било толкова бавно, питаха ме често как се чувствам. Нямах никакви проблеми, но не е приятно да лежи човек толкова време.

# 574
То специално от интралипида кой знае какви странични ефекти не можете да имате освен ако нямате нещо алергия към соя например

# 575
На мен са ми вливали няколко пъти Интралипид  за около час и половина и няколко пъти Октагам за около два часа и половина. Не знам бързо ли е, бавно ли е, но се доверявам и никога не съм имала странични ефекти. През цялото време на вливката следят температура, кръвно налягане, пулс, сатурация. Като свърши, ставам и си тръгвам все едно нищо не са ми правили.

# 576
На мен са ми вливали няколко пъти Интралипид  за около час и половина и няколко пъти Октагам за около два часа и половина. Не знам бързо ли е, бавно ли е, но се доверявам и никога не съм имала странични ефекти. През цялото време на вливката следят температура, кръвно налягане, пулс, сатурация. Като свърши, ставам и си тръгвам все едно нищо не са ми правили.

В Малинов ли сте правили вливките? Специално за интралипида ме интересува?

# 577
Здравейте, днес бях в Малинов за вливка на интралипид от 5 мл. Сложиха я в банка от 250 мл. и на бърза капка изтече за 10-15 мин. Веднага след това си тръгнах,като ми казаха само да се пазя, че имунитетът падал.

# 578
sweety2831, не съм в Малинов. Моята клиника е в провинцията и там ми правят всички процедури.

# 579
На мен пък ми казаха, че засилва имунитета. Аз вливам 10мл и го слагат в по-голяма банка.

# 580
Интралипида Не засилва имунитета .

# 581
Здравейте момичета. Предстои ми ЗЕТ и в момента съм след пункция (фоликула беше празен) и минаваме направо към ЗЕТ ако лигавицата стане добра защото имам замразени. Имам терапия от АГ за Естрофем 3х1т и утрогестан 2х3т. Имам тромбофилията, за която имам терапия от Паскалева от 2018г (от тогава правим процедурите), която е 0.4 клексан след положителен тест. Имунолозите в Надежда са ми назначил фраксипарин 0.3 след трансфер. И сега се чудя какво да почна и кога - клексан или фраксипарин и след трансфер или евентуално след + тест. Клоня към клексан защото съм с доста алергии. Имам един мисед и се притеснявам как да процедирам. И друго каква беше максималната доза утрогестан при тромбофилия върти ми се в главата 400мг, но не съм сигурна... Сега до трансфера слагам 2х3т защото ми е тънка лигавицата, но след трансфера какво трябва...

# 582
  • София
За хормоните си следвай терапията, назначена от репродуктивнея АГ, особено ако си с тънка лигавица или нисък прогестерон. При ЗЕТ НМХ се започва от деня на трансфера. Дали ще е Фраксипарин или Клексан е въпрос на личен избор, и двете са НМХ и действат на фактор 10 от кръвосъсирването.

Клексан има 0.2 0.4 0.6 0.8, Фраксипарин има 0.3 0.4 0.6 0.8. Забелязала съм че на по-дребни девойки понякога изписват 0.3 за начало.

# 583
Аз нямам повишен риск към тромбофилия, единствено с 30-40% намалено усвояване на ФК и съм на фраксипарин и аспирин след трансфера. Най-добре е след трансфер да се започнат, защото може да причинят и имплантационни проблеми. Това го пише в коментара на изследванията за тромбофилия.

# 584
Здравейте момичета, искам да попитам някой, които се е борил с НК клетки. След биопсия ми откриха дисбаланс и повишен процент на еНК клетки. Разбрахме се да съберем ембриони и след това да го лекуваме, преди трансфер. Утре ми е пункцията и ако станат хубави ембриони, дали веднага ще започнем лечението? Трансфера ще е другия месец, тъй като сега лигавицата не е добра. Но си мисля, ако док. каже другия месец лечение, дали ще има време пак да се пусне контролна биопсия и да излезе резултата й преди трансфера? Тези от вас, които са минали през това, ако може да споделят, тъй като доктора така и не ми обясни каква  е схемата Simple Smile Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт