Европа по времето на Тръмп

• 42 056
  • 927
  •   1
Отговори
Как виждате промените и политиките в Европейския Съюз след като вече стана ясно от изказването на американския вицепрезидент на САЩ каква е позицията и линията на Вашингтон.
Днес са първите европейски избори в Германия след началото на 4 годишната нова ера "Тръмп".
Къде и как виждате европейците като играч на световната сцена?

# 1
  • София
Промяна със сигурност ще има, надявам се бърза и стегната. Ще се преразгледат доста неща, Тръмп дойде неадекватно, но отрезвяващо.
Каквото имаше да прави го свърши за три дни.

Не ми харесва прякото и истерично вмешателство на Мъск и Ванс, чак шизофренно в европейските избори и политики.

# 2
С голям смях гледах резултатите от изборите в Германия преди малко - никой не иска да се коалира с AFD.
Отново ще потъпчат волята на избирателя.
Чудя се защо изобщо се организират избори като всички си се коалират според "интересите си", а не според волята на народа?

# 3
  • София
Кралят-слънце на САЩ и подобен в Русия... Не ни чакат добри времена.

# 4
При 20% получени гласове, и то след всичкото напъване на Мъск и сие, но и при над 80% активност на избирателите, волята на народа показва, че не искат нацисти в управлението.

# 5
Слава богу, може би сега след изцепките на Тръмп и Мъск, Европа наистина ще се събуди и ще прогледне

# 6
  • София
Абе, защо всеки път партия, която напада демокрацията, не иска да слуша гласа на останалите, заплашва ги, иска да се разправя със сила, накрая се жалва, че я отбягват и не ѝ се зачитат правата? Thinking Браво на германците.
П.П. вижте масово районите, където са гласували за АФД. Това е Източна Германия, която бе под съветска окупация 50 години. Това ме разочарова, защото след като немците там все още не са успели да загърбят миналото си, то какво остава за нас?

# 7
Абе, защо всеки път партия, която напада демокрацията, не иска да слуша гласа на останалите, заплашва ги, иска да се разправя със сила, накрая се жалва, че я отбягват и не ѝ се зачитат правата? Thinking Браво на германците.
П.П. вижте масово районите, където са гласували за АФД. Това е Източна Германия, която бе под съветска окупация 50 години. Това ме разочарова, защото след като немците там все още не са успели да загърбят миналото си, то какво остава за нас?
"Оси"-тата, както са наричани източните немци, са газени и подигравани от западните немци вече 35 години! А това са хора като нас - работливи и умни. Просто не искат да ги третират като имигранти в собствената им страна, и то за сметка на отрепките от Азия! Не искат да взимат двойно по-малко от западните за една и съща работа!
Много е гнусно да наричат АЗГ нацисти, като това са хората, които са най-нормалните и желаещи успех на Родината си! Само путлер и онези дебили в Скопие използват "фашисти", за да окачествяват противниците си!
Тръмп е неоимпериалист. Връща силата на силните. Или така му се иска. Европа е толкова безполова, че нищичко няма да направи. За съжаление се вижда и от изборите в Германия. Пак ще има безподобна коалиция на ХДС, цоциалистите и зилените! И така ще продължат надолу. А са нужни коренни промени на зеленясали сделки, отваряне наново на ядрените им централи и реиндустриализация, скопена от фалшиви екологични мрънкяния.
За мен най-адекватен е Макрон, както и Джорджа Мелони. Крайно недостатъчно като цяло. Но това е ЕС: слаба, бюрократична и импотентна маса. Тръмп им идва дюшеш да ги разтърси, изглежда, че ще се капсулира в резултат, ще седи в ъгъла, ще подсмърча и ще вика "но пасаран"...

# 8
Не знам за какви нацисти в Германия говорите?Забранени са, забравихте ли?При 80% гласували граждани, 20% за  2ра полит. сила е чудесен резултат! Blue Heart Като се случи у нас, тогава злорадствайте.

# 9
  • София
ColorIndex, Silverstone няколко са вече арестуваните от АзГ за неонацизъм. Също ColorIndex относно Путин, то те стоят плътно зад него. Искат Германия да излезе и от НАТО, и от ЕС, за да отслабят Европа и да стане лесна плячка. Е, няма да им се получи, за щастие.
Иначе едно нещо им признавам на германците, което видях от Д. Ганев във фейсбук - високата политическа култура от всички партии, включително и АзГ. След изборите всички лидери (или значими лица) се събират в едно студио, предполагам на националната телевизия, не съм сигурна, и заедно дебатират и отговарят на въпроси от журналист.
Снимка:
Скрит текст:
При нас, в деня на изборите, журналистите са разхвърлени пред различните централи и са унижавани от депутати, които са се взели за божества, че и сметка ни държат кой, как и какво.

# 10
  • София
Не знам за какви нацисти в Германия говорите?Забранени са, забравихте ли?При 80% гласували граждани, 20% за  2ра полит. сила е чудесен резултат! Blue Heart Като се случи у нас, тогава злорадствайте.
Нямаш проблеми с четене на руски. Точно си е нацистска партия.
Трябва ли AfD да бъде забранена в Германия: плюсове и минуси
https://www.dw.com/ru/nuzno-li-zapresat-adg-v-germanii-argumenty … protiv/a-68000534

# 11
"Оси"-тата, както са наричани източните немци, са газени и подигравани от западните немци вече 35 години! А това са хора като нас - работливи и умни. Просто не искат да ги третират като имигранти в собствената им страна, и то за сметка на отрепките от Азия! Не искат да взимат двойно по-малко от западните за една и съща работа!
Много е гнусно да наричат АЗГ нацисти, като това са хората, които са най-нормалните и желаещи успех на Родината си! Само путлер и онези дебили в Скопие използват "фашисти", за да окачествяват противниците си!
Тръмп е неоимпериалист. Връща силата на силните. Или така му се иска. Европа е толкова безполова, че нищичко няма да направи. За съжаление се вижда и от изборите в Германия. Пак ще има безподобна коалиция на ХДС, цоциалистите и зилените! И така ще продължат надолу. А са нужни коренни промени на зеленясали сделки, отваряне наново на ядрените им централи и реиндустриализация, скопена от фалшиви екологични мрънкяния.
За мен най-адекватен е Макрон, както и Джорджа Мелони. Крайно недостатъчно като цяло. Но това е ЕС: слаба, бюрократична и импотентна маса. Тръмп им идва дюшеш да ги разтърси, изглежда, че ще се капсулира в резултат, ще седи в ъгъла, ще подсмърча и ще вика "но пасаран"...

"Оси"-тата са свободни да заминават за западната част. Странно е, че много често срещам такива почти навсякъде.
Като са такива националисти да си стоят в прогнилата източна част - защо бягат в лошата Западна американска част? Да си седят при Трабантите и Волгите и да мълчат. Лицемери смотани.

# 12
Либералите нанесоха толкова много щети на гражданите в ЕС и няма нищо чудно, че почтените хора искат връщане на ред и нормалност.Шведите се събудиха, но много трудно ще им бъде.Последната година дори силно либералните нидерландци изокаха.Народите вече изнемогват.

Скрит текст:

Отделно НЛ ще съкрати финансирането на разни проекти за равенство между половете и в този дух на стойност 2,4млрд евро![/bДа плащаш данъци 52-54% и да отиват за нпо хрантутници, а ти да изнемогваш!За зелените извращения изобщо не искам да отварям дума.
Natalia123 справям се и ще погледна линка по-късно.

# 13
  • София
Глупости.

# 14
  • София
Нормалното? За нацисти ние  сме всички втори сорт . Не знам защо мислиш, че те ще те сметнат за равна.

Общи условия

Активация на акаунт