Европа по времето на Тръмп

• 46 593
  • 977
  •   1
Отговори
# 45
Ние нямаме нужда от още АЕЦ. Имаме достатъчно капацитет за ВЕИ, имаме и газови залежи. Икономиката ни е достатъчно малка. Добре че единият нов реактор е с гориво от Франция, че като нищо американците ще използват Уестингхаус като лост за шантаж. Тръмп добре се учи от Путин.
Не е вярно. Като задуха кучи студ и не можем да купим от съседите какво правим? Само преди 2 седмици закрепиха баланса на магия. Аз съм от тия дето помнят режима 2:2 и 3:1 и други хубавини на плановата икономика. Фотосоларните панели зимата са страшно непроизводителни. А газът, както ти обясниха, отнема време, а да го гориш за ток не е много остро ако можеш да си имаш АЕЦ.
Можеш да провериш също така колко струва производството от различни източници - все пак само мечтите са безплатни. Нарочно слагам линк от френските регулатори - там ядреното не е екзотика и е в пъти  по- евтино от всичко друго.
https://cereme.fr/wp-content/uploads/2022/07/C-12-Comparaison-de … lelectricite_.pdf

# 46
За Тръмп и Европа (и не само):
Цитат
Задава ли се американски неофашизъм?
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/zadava-li-se-amerikanski- … hizam-839680.html

Offnews не бяха ли в списъка със субсидии, отпускани от закритата вече USAID?

# 47
https://novini.bg/sviat/us/895721
Белият дом към медиите: Да се задават въпроси към президента Тръмп е привилегия, а не ваше право

Това ако го бях чула преди няколко месеца, нямаше да повярвам. И вече има съдебно решение, което го валидира до известна степен. Великата демокрация, под диктата на един неуравновесен нарцис.

# 48
  • София
А, в темата за САЩ пък хвалят как Тръмп бил махнал либералната цензура. Да, виждаме как. Като налага диктаторска такава. Обаче нашите не знаят, че американците не са като руснаците и няма да го търпят оранжевия дълго.

# 49
А, в темата за САЩ пък хвалят как Тръмп бил махнал либералната цензура. Да, виждаме как. Като налага диктаторска такава. Обаче нашите не знаят, че американците не са като руснаците и няма да го търпят оранжевия дълго.
Нямам много инфо как редовият американец оценява това, което му се случва, но нещо ми подсказва, че ще има трусове в най-скоро време. В момента мисля, че са ошашавени, демек в пълен шок.

# 50
  • София
Белият дом към медиите: Да се задават въпроси към президента Тръмп е привилегия, а не ваше право

Това ако го бях чула преди няколко месеца, нямаше да повярвам. И вече има съдебно решение, което го валидира до известна степен. Великата демокрация, под диктата на един неуравновесен нарцис.

Беше ми ясно, че Тръмп е... зле. Но не очаквах, че ще бъде чак толкова зле. Рейтингът, дори в "неговите" щати, пада сериозно.
И аз мисля, че в момента с в шок и се чудят откъде им е дошло. "Кой ми ... в гащите" е положението при тях.

# 51
  • София
Обаче нашите не знаят, че американците не са като руснаците и няма да го търпят оранжевия дълго.
Да видим, знаем, че американците поне доскоро бяха еманацията на интелигентността, разума и идеализма. Само не разбрах защо тогава изобщо избраха Тръмп.

# 52
На тия дето му се радват, как изобщо не им минава през акъла, че покрай останалите и тях ще ги отнесе.

# 53
  • Русе

А аз мислех, че именно заради американския ГанЯ Тръмп дойде на власт.
Той дойде, ама въпросът е дали ще остане. Трябва доста разнопосочни интереси да задоволи.

# 54
  • София

А аз мислех, че именно заради американския ГанЯ Тръмп дойде на власт.
Той дойде, ама въпросът е дали ще остане. Трябва доста разнопосочни интереси да задоволи.
Че кой е казал, че ще задоволява всички интереси? Важното е на неговите избиратели.
В България такива театри сме гледали ехее... Да не би Баце да не говореше различни неща сутрин и на обед?
Ако направя паралел с "До Чикаго и назад" и желанието на сърбина да им пратят Стамболов, сега бих им пожелала Баце да отиде да ги "нае** с 200"

# 55

Беше ми ясно, че Тръмп е... зле. Но не очаквах, че ще бъде чак толкова зле. Рейтингът, дори в "неговите" щати, пада сериозно.
И аз мисля, че в момента с в шок и се чудят откъде им е дошло. "Кой ми ... в гащите" е положението при тях.
Който си създава врагове от журналисти, не е прокопсал, меко казано. Но явно в момента Тръмп толкова се е самозабравил, че не му пука. Надявам се скоро пресата да му покаже къде му е мястото. И става дума за Асошиейтед прес, не за някое вестниче на местно ниво. Ако американците продължават да му се възхищават обаче, да си стоят с него, няма проблем. Той явно даде да се разбере, че с ролята на САЩ в Европа е свършено, да запрятаме ръкави.

# 56
Хайде Тръмп и вътрешната политика на САЩ да идат в темата за САЩ Simple Smile. Там има повече сериозни MAGA опоненти.

По отношение на Европа, има европейско предложение към Украйна за взаимно изгодни споразумения за техните редки метали. Остава да видим дали мутрата с бухалката (Тръмп) ще спечели или все пак има шанс и за нормален бизнес.

Преговорите на Мерц с SPD вече са започнали. Шолц няма да участва, водят се с другия съпредседател. Мерц казва, че има теми, по които няма да прави компромиси: военната безопасност и икономическата стабилност. Снощи Бранденбургската врата е била осветена в цветовете на Украйна.

Много неприятна вълна на взаимен антагонизъм между хората от Европа и САЩ се надига в социалните мрежи, поне по мои впечатления. MAGA-хората изразяват презрение, високомерие и омраза към европейците, които им отвръщат с обида от предателството и гордо предизвикателство как Европа е била преди САЩ и може и без САЩ. Такова нахъсване до какво ли ще доведе?

# 57
Журналистиката не е каквото беше.

# 58
Журналистиката не е каквото беше.
Почти съм сигурна, че ще му намерят цаката много скоро. Те това работят цял живот. Създават и съсипват публични образи.

# 59
И като му съсипят образа какво? Пак ще трябва да изтърпите до 29 - та година, той и без това не може да се кандидатира за трети мандат.

Общи условия

Активация на акаунт