Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 244
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета със завишени НК клетки, следвате ли терапията на доц. Русев за вливане през 2месеца на соев протеин? Аз вливах януари октагам заради енхибиращи ембриотоксини, същия месец зсбременях, но неуспешно. Преди това никога не би се беше случвало. Имам неуспешно ин витро ноември. Февруари влях соев протеин в 5седмица. От тогава вече тече втори цикъл, отново нищо. Този път много тежко приех цикъла... Мисля пак да вливам, въпреки че почти няма лекар, който да одобрява тази терапия. Вие какво правите? Мислех и да ги изследвам, но в Банско няма къде..

Аз съм в същата ситуация - октагам, бременност, мисед... Мисля да си следвам предписанията и да влея Интралипид преди да започнем опитите следващия път.

# 646
Аз съм - , а партньорът ми +.
Д-р Станулов препоръча посоченото от мен изследване.

Да, другия вариант е, както е посочила lligd, следи се за образуване на антитела у теб по време на бременноста. Това се прави май във всяка лаборатория, смисъл то може да се пусне с другите нужни изследвания.
Мисля,че 3 пъти стандартно се пуска- 3ти, 5ти и 8ми месец, но най-добре доктора ти да ти каже. Това излиза доста по-евтино, за сметка на това генетичния тест може да ти даде спокойствие още от самото начало. Генетичния тест за Rh се прави май само в лаборатория Дженомикс. Аз поне само там открих.

# 647
Момичета със завишени НК клетки, следвате ли терапията на доц. Русев за вливане през 2месеца на соев протеин? Аз вливах януари октагам заради енхибиращи ембриотоксини, същия месец зсбременях, но неуспешно. Преди това никога не би се беше случвало. Имам неуспешно ин витро ноември. Февруари влях соев протеин в 5седмица. От тогава вече тече втори цикъл, отново нищо. Този път много тежко приех цикъла... Мисля пак да вливам, въпреки че почти няма лекар, който да одобрява тази терапия. Вие какво правите? Мислех и да ги изследвам, но в Банско няма къде..

Аз съм в същата ситуация - октагам, бременност, мисед... Мисля да си следвам предписанията и да влея Интралипид преди да започнем опитите следващия път.

Тоест мислите, че заради вливката има проблем? Аз също имам назначена вливка с интралипид. Другата седмица възнамерявах да ходя да я направя, но сега като чета Вашите неуспехи... 🤔 Доста се колебая, и то от много време насам, а сега хептен не знам какво да направя...

# 648
  • София
Аз съм след 2 вливки имуноглобулин (преди и след трансфер) и интралипид след +тест. В 16гс съм.
Единственото, което мога да кажа, е че със сигурност вливките не са ми попречили на бременността.

# 649
  • София
Имам три забременявания - една биохимчна, един мисед и в момента - 31 г.с.
Последната е след вливка интралипид. Естествени са и трите. Но и много други мерки взети, открита тромбофилия също преди нея, терапия...
и аз като Дели мога да кажа - знам, че не е навредила.

# 650
Ако е от полза: след успешна първа бременност (NB!  около 22 г с забелязан проблем при доплер и последва включване на Ап до може би 32 гс - по спомен), последваща бременост завърши със спонтанен аборт в 6г.с (веднага назначаване на тест за тромбофилии и консултация от имунолог с последвал план за терапия)

След което мисед (вакуум) 2 седмижи след визуализация на сърдечен тонус  и отново бременност със спонтанен аборт преди визуализация на сърдечен тонус

Сега 2 дни преди дата на МЦ положителен тест, веднага фраксипаеин и Ап и утрогестан по схема (NB! утрогестана на моя глава и с пълното съзнание, че мога и беля да направя , ако е ИМБ, но беше по Коледа/НГ)

Първи преглед след НГ на 7.01 (6г с) и веднага до няколко дни изпълняване на вливане на имуноглобулин (по схема на имунолога - еднократно)

хетерозигот 4G/ 5G, хомозигот ACE и леко завишени НК

В момента 25 г с с внимателно проследяване на кръвоток и кр показатели (посещение при Аг 1 месечно за сега ми е ок като ритъм)

ПП: малко объркано съм го описала, но в резюме:
1 успешна бременност на терапия АП включен след 22 гс

3 неуспешни бременности (СА-Мисед-СА)

1 текуща бременност в 25 гс на терапия фраксипарин, Ап, утрогестан и 1 вливане на имуноглобулин в 6 гс

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 11:46 от fotokod

# 651
fotokod, и аз имам твоите мутации плюс още 3, също нискорискови. Имам едно мъртвородено дете, миналата година април, в края на 34 г.с. Сега планирам бременност. Имам открита тромбофилия и леко завишени НК клетки. За всичко имам назначена терапия. Днес съм на гинеколог, за цитонамаска, микробиология и всичко, което може да се пусне, за да съм сигурна, че поне там всичко е наред. Ако е добре всичко, другата седмица ще ходя да си вливам интралипида. Няма да чета повече нищо за вливките, че съм изключително объркана и лека стресирана. Надявам всичко да е наред, и при вас, и при мен! 🍀

# 652
sweety2831, съжалявам за тежката загуба, която си преживяла Heart

при мен бе назначено и проследяване по -изкъсо на tsh (но поне за момента там отклонения нямам)

споменавам tsh, защото имам някакъв спомен от прочетеното през годините (благодаря на момичетата за създадентите теми и активното споделяне на лични истории и за пореден път Heart Heart Heart за Дели), че интралипида като соев продукт трябва да се съобрази със състоянието на щитовидната жлеза...

пак казвам, не съм минавала по тизи път.. но ако някой може да те насочи или ти да попиташ за вс случай АГ

ПП: раждането при мен се случи в 36 г с - изтекоха бавно водите, 3 дни ме държаха на системи и биха инжекциите за дробчетата и след 3 ден инициираха раждането - тъкмо 1 ден от 36г с. Детето се роди 2, 550 кг)

Имунологът назначи генетичен тест (убий ме, сега не се сещам за уреплазма ли беше или за хламидий..но се пращаше материала в Геника, за да се изключи преждевременно раждане заради инфекции, които обикновена микробиология не ги лови)

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 12:13 от fotokod

# 653
Изследвала съм пълен пакет на ЩЖ. Знам за риска с интралипида, но на мен всичко там ми е перфектно. Относно уреаплазма, хламидии и още две-три подобни на тези изследвания, правени са ми юли месец. Всичко беше отрицателно, освен уреаплазма мисля, някаква плазма беше ама дали точно тази. Имах съвсем леко отклонение, което беше без клинкчно значение, според изследването, но настоях АГ да ми изпише антибиотик. Пихме г и аз и мъжа ми. Предполагам, че ще е наред сега ако се пуснат същите, защото се предават по полов път, съответно няма от къде да сме ги лепнали. Ще го обсъдя днес на прегледа.

# 654
sweety, знам, че ти е тежко да четеш, но моята препоръка е да продължиш да се информираш .. защото така и ти самата си по-взискателна към лекарите

виртуална прегръдка и мн мн кураж и късмет Heart ще се справите

# 655
Да, но понякога, колко повече чета, толкова повече се обърквам и плаша... Не знам вече кое е добре и кое не е ...

# 656
Здравейте момичета,  четох... четох и немога да се ориентирам. Клетъчен имунитет изброените по - долу изследвания ли включва? Имам го назначен, а се чудя как да го видя из ценоразписите на лабораториите.За колко време излизат изследванията?

# 657
Здравейте момичета,  четох... четох и немога да се ориентирам. Клетъчен имунитет изброените по - долу изследвания ли включва? Имам го назначен, а се чудя как да го видя из ценоразписите на лабораториите.За колко време излизат изследванията?
Скрит текст:

Това от картинката мисля че е този пакет в цибалаб:
Имунофенотипизиране на лимф.-стн. пан.        105.70 лв.
Резултат за следвашия работен ден без (Събота и Неделя).

Edit:
"Клетъчен имунитет" ли е написал лекаря? Това може би включва и други изследвания, можеш да се обадиш на някоя лаборатория и да попиташ. Например в сайта на Цибалаб Русе намерих такава секция изследвания - http://ruse.cibalab.com/?page_id=8

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 20:43 от Сладолед 💙

# 658
Здравейте момичета,  четох... четох и немога да се ориентирам. Клетъчен имунитет изброените по - долу изследвания ли включва? Имам го назначен, а се чудя как да го видя из ценоразписите на лабораториите.За колко време излизат изследванията?
Скрит текст:

Това от картинката мисля че е този пакет в цибалаб:
Имунофенотипизиране на лимф.-стн. пан.        105.70 лв.
Резултат за следвашия работен ден без (Събота и Неделя).

Edit:
"Клетъчен имунитет" ли е написал лекаря? Това може би включва и други изследвания, можеш да се обадиш на някоя лаборатория и да попиташ. Например в сайта на Цибалаб Русе намерих такава секция изследвания - http://ruse.cibalab.com/?page_id=8

Благодаря ти Сладоледче Simple Smile

# 659
Здравейте,
Има ли някоя от вас, която да е вливала интралипид след забременяване, а не преди това?
Изпаднала съм в следната ситуация - утре ще се чуя с гинеколожката ми и ако резултатите от микробиологията са наред, трябваше да вливам интралипид в сряда.От Плевен съм, а вливаката ще я правя в София, което значи, че един ден трябва да отсъствам от работа. Да обаче до края на седмицата няма да мога да отсъствам от работа, защото шефовете ми няма да са в града и аз трябва да контролирам нещата тук. И така ще изпусна овулацията, която е в сряда, когато трябваше да правя вливката. Сега удачно ли е при това положение да започнем опити или да изчакам другия месец, да направя вливката и тогава? Знам, че попринцип вливката се прави от 2 до 4 дни преди ову, но заради прегледа при гинеколог и изследванията нямаше как.

Общи условия

Активация на акаунт