Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, обмислям да запиша час за консултация с доц. Русев. Ние сме с неизяснен фактор, с 2 стимулации - къс и дълъг протокол и 3 неуспешни трансфера. В тази връзка искам да се подготвя малко повече. Четох няколко теми, но е възможно да съм пропуснала. До колкото разбирам главното, което се изследва е NK (по резултати на някои цени явно е някакъв пакет с голям набор от изследвания за NK) и ембриотоксичен тест. Никъде не намирам ценоразпис, все пак искам да съм информирана, а не да ме изненадат на място. Може ли да ми помогнете Simple Smile

В сайта на клиника Малинов има ценоразпис 😊успех 🍀

# 631
Здравейте, обмислям да запиша час за консултация с доц. Русев. Ние сме с неизяснен фактор, с 2 стимулации - къс и дълъг протокол и 3 неуспешни трансфера. В тази връзка искам да се подготвя малко повече. Четох няколко теми, но е възможно да съм пропуснала. До колкото разбирам главното, което се изследва е NK (по резултати на някои цени явно е някакъв пакет с голям набор от изследвания за NK) и ембриотоксичен тест. Никъде не намирам ценоразпис, все пак искам да съм информирана, а не да ме изненадат на място. Може ли да ми помогнете Simple Smile

Около 400 лв.ми излязоха в Малинов имунологичните. Отделно е хубаво да пуснеш разширен пакет тромбофилии в Геника- към 350 лв., антифосфолипидни антитела, хомоцистен и витамини.

# 632
Цената на изследванията при доц. Русев е 430 лв. Поне толкова беше януари месец. Така бях прочела и тук във форума. Аз отидох с някои предварително направени изследвания и съответно ми пуснаха по-малко изследвания, но пак ме таксуваха 430... смятай за какво става въпрос. Но пък е добър специалист и си струва да отидеш.

# 633
  • София
Ако отидеш с изследвания от друго място, няма да ти ги пусне отново.
Но ако отидеш с НК клетки без да си пуснала НК клетъчна активност, ще поиска да ги пуснеш отново.
Няма пакет изследвания. Той преценява в зависимост от анамнезата какво да пуснеш.

Можеш да отидеш и само на преглед и да решиш да не пускаш нищо.

# 634
Здравейте, благодаря ви много за отговорите Simple Smile Със сигурност ще направим една консултация, поне няма да навреди Simple Smile Успех на всички!

# 635
Здравейте, имате ли представа месец след последна вливка на интралипид може ли да се приема Биозин мама и въобще имат ли някакво, как да кажа, отношение едно към друго?

# 636
Момичета, излязоха ми резултатите от НК клетки след едно неуспешно ИКСИ с имплантация, но ненарасна ЧХГ.
Моля за коментар, пусках ги в Цибалаб миналата седмица. Още не съм се видяла с лекаря днес излязоха резултатите. Леко завишени са, но дали е толко голямото отклонението, че да се правят вливки чак?

# 637
Здравейте момичета,
може би е обсъждано вече, за к. предварително се извинявам:
има ли срок за изследването имунология - репродуктивен панел - венозна кръв?

# 638
Момичета със завишени НК клетки, следвате ли терапията на доц. Русев за вливане през 2месеца на соев протеин? Аз вливах януари октагам заради енхибиращи ембриотоксини, същия месец зсбременях, но неуспешно. Преди това никога не би се беше случвало. Имам неуспешно ин витро ноември. Февруари влях соев протеин в 5седмица. От тогава вече тече втори цикъл, отново нищо. Този път много тежко приех цикъла... Мисля пак да вливам, въпреки че почти няма лекар, който да одобрява тази терапия. Вие какво правите? Мислех и да ги изследвам, но в Банско няма къде..

# 639
Здравейте, не знам дали е задаван въпроса, но дали има някоя дама забременяла след положителен крос мач и терапия?
Аз имам 1 успешно инвитро, раждане след голям кръвоизлив в 35 с. през 2016 г., след това два ранни спонтанни аборта в 6-7 г. с. и според лекаря ми е възможно поради тази причина да е положителен крос мача и да не мога да забременея.
Направих едно вливане с Октагам 5 г този месец, да очаквам ли някакво развитие на нещата?
Дори и да спадат показателите, има ли някакъв шанс, знам че ефекта е краткотраен.

# 640
Здравейте,

Някой знае ли какъв тест се прави ако майката е с отрицателен резус ф-р и кога се прави точно?

# 641
Здравейте,

Някой знае ли какъв тест се прави ако майката е с отрицателен резус ф-р и кога се прави точно?
Здравейте,
Има генетичен тест от 9та седмица за определяне Rh на плода. Вижте https://prenatest.bg/izsledvane-rezus-faktor-ploda/?gclid=CjwKCA … 5_dxoCeHAQAvD_BwE
Имайте предвид, че има смисъл да се тествате само ако бащата е Rh+. Ако бащата също е Rh-, няма как бебето да бъде Rh+ и те съществува никакъв риск.

# 642
Здравейте,

Здравейте,
Има генетичен тест от 9та седмица за определяне Rh на плода. Вижте https://prenatest.bg/izsledvane-rezus-faktor-ploda/?gclid=CjwKCA … 5_dxoCeHAQAvD_BwE
Имайте предвид, че има смисъл да се тествате само ако бащата е Rh+. Ако бащата също е Rh-, няма как бебето да бъде Rh+ и те съществува никакъв риск.

Да положителен е бащата
А в някоя лаборатория не правят ли такъв тест

# 643
Прави се ето този тест:

Здравейте,

Здравейте,

Да положителен е бащата
А в някоя лаборатория не правят ли такъв тест

# 644
Да, другия вариант е, както е посочила lligd, следи се за образуване на антитела у теб по време на бременноста. Това се прави май във всяка лаборатория, смисъл то може да се пусне с другите нужни изследвания.
Мисля,че 3 пъти стандартно се пуска- 3ти, 5ти и 8ми месец, но най-добре доктора ти да ти каже. Това излиза доста по-евтино, за сметка на това генетичния тест може да ти даде спокойствие още от самото начало. Генетичния тест за Rh се прави май само в лаборатория Дженомикс. Аз поне само там открих.

Общи условия

Активация на акаунт