Генетични и имунологични проблеми - 16

• 43 658
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Мдамм, скъпичко излиза изследването, но пък този витамин е изключително важен за бебоците, особено от мъжки пол! За мен АГ-тата трябва да дасочват мамите да си изследват Б6, Б12, Б9 и Д. понеже са най-най-важите витамини за правилното развитие на бебочето Simple Smile Ама практиката показва, че повечето АГ-та не са много наясно с тия факти, поне вит. Д и Б12 понякога препоръчват да се излседват, което пак си е нещо.

# 166
Аз сега се чуда да взимам ли на своя глава Магнезий с Б6 ? защото другия месец ще опитваме и то това изследване докато излезе докато го пусна ,

# 167
Момичета, в коя седмица се изследват вит Д, Б12 и фолиева к-на и кога може да се започне запълване на дефицитите? Бях чела, че не било хубаво преди 12 г.с., но може и да не е така? Извинявам се за оф топика.

# 168
По принцип дефицити се запълват преди бременност а не по време .

# 169
Така е и много от нас са ги запълнили, но аз питам за дефицити по време на бременност, защото там вероятно положението се променя, а и не всички изследват всеки месец витамините.

# 170
А вие не си ли пиете витамини по време на бременност ?
за пръв път чувам че е опасно до 12 та седмица

# 171
Моето АГ някъде към 17г.с. ми пусна Д и Б12, Д-поради лош кръвоток, Б12- след изследване на тромбофилия и установяване на мутация и тогава се видя дефицита им. И аз съм чела, че до 12г.с. не се приемат витамини, но не съм наясно до колко е вярно, аз до 12г.с. си приемах само Фолиева киселина, след това започнах витамините. А и всеки път като питах АГ-то за витамини казваше, че има време за тях, но ги почнах на своя глава към 12-13г.с.

# 172
  • София
Здравейте,

След имунологични изследвания при доц. Русев се установи наличие на ембриотоксини. По негови думи няма жена забременяла с такива.
Ще направя вливка от имуноглобулин за мое успокоение.
Интересно ми е вие какво мислите за това? Има ли такива сред нас, забременяли дори с ембриотоксини и без вливки?

Аз съм с положителни ембриотоксини и никога не бях забременявала. Направих вливката и същия месец забременях. Сега планирам втора бременност и също направих вливка, но ще видим дали ще имам същия луд късмет с бременността.

Самоцитирам се, но не мога да повярвам, че ще го напиша, но отново извадих този късмет, днес установихме бременност в матката!

Ema_P, аз съм в 5 г.с. и пуснах точно тези изследвания още след положителния тест. Витамини приемам от преди бременността, но заради нисък вит. Д продължавам и сега. За първи път чувам, че до 12 г.с. не се приемат добавки. Та нали в този период е органогенезата и витамините са изключително важни.

Bochinka, на база на какви изследвания ще приемаш магнезий и Б6?

# 173
Нямам изследвания . По принцип съм Тромбо и се мъча да наваскам Д то . Пия В12 и фолиева че със слошо усвояване и че чудя дали не трябва и тия да ги пия защото ще пробваме а това в6 докато излезне доста ще мине време . Ама знам ли . Той магнезия не мисля че е опасен за прием ама Б6 не знам как са нещата с него

# 174
Лаленце, честито!!!
Страхотни новини! Явно при теб вливките оказват влияние.

Аз също не съм го чувала това за витамините. Не ми звучи особено логично. Когато разбах, че съм бременна, имуноложката, която ме следеше веднага каза да почвам по 2 таблетки метилирана фолиева. Това си е витамин Б9.
За прегледа при Сигридов в 12гс си бях направила пълни изследвания, включително Б9, Б12 ,Б6, вит. Д, Хомоцистеин. Той ме пита какви добавки премам и аз му обясних, че взимам Витамин Код от 5гс. Каза, че ми е правилен изборът и подходът.

# 175
И аз това викам супер странно е това с витамините при все че има пренатални витамини които ги пията от както разбират за бременноста . За пръв път чувам някой да почва да пие чак след 12 та ,

# 176
  • София
Нямам изследвания . По принцип съм Тромбо и се мъча да наваскам Д то . Пия В12 и фолиева че със слошо усвояване и че чудя дали не трябва и тия да ги пия защото ще пробваме а това в6 докато излезне доста ще мине време . Ама знам ли . Той магнезия не мисля че е опасен за прием ама Б6 не знам как са нещата с него

Моят съвет е първо да се изследваш, после да се консултираш и чак тогава да пиеш нещо ако се налага. Витамините могат и да се предозират и това да бъде опасно.

# 177
аз си пия Б12 , омега , Д и Фолиева
И си ги следя  но ще иследвам и другите

# 178
Честито Госпожа Лаленце! Надявам се всичко да мине по вода!
Bochinka каква омега 3 пиеш? Чудя се към коя марка да се насоча.

# 179
  • София
Няма значение на коя марка, важното е съотношението EPA трябва да е в повече, а DHA по малко. Например EPA ако е 180мг, а  DHA 120мг трябва да приемаш по 1500мг на ден. Това прави по 5 таблетки на ден разделени на 2 приема след хранене

Общи условия

Активация на акаунт