Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Принципно се прави преди О за да е сигурно че ще е подействал до момента за имплантация, но иначе не е проблем да се направи по всяко време.

# 661
  • София
sweety2831 - да аз вливах в деня на положителния тест, защото ми канселираха инсеминацията и докторката беше решила,че няма да имам овулация и отложи вливката за следващия месец, ама то взе,че си стана нормално.
По предписание в 8-9 седмица трябва отново да вливам.
И аз се чудя какво се случва след като е пропусната вливката преди овулация? Ако някой е минал през това и аз ще се радвам да сподели.

# 662
И аз имам назначена вливка от 5 до 7 ден преди ЗЕТ, но ембрионите май ги размразяват ден преди това и ако не се размразят само напразно ще съм правила вливка.

# 663
И аз имам назначена вливка от 5 до 7 ден преди ЗЕТ, но ембрионите май ги размразяват ден преди това и ако не се размразят само напразно ще съм правила вливка.
Coolyto, кой ти назначи вливките и къде ще ги правиш? Може и на лични Simple Smile.

# 664
Момичета, чудя се дали да изследвам пак НК клетките в Цибалаб  в Бургас или направо да ходя да вливам соев протеин.. преди това имах завишена активност. Към момичетата, които ще ходят до Сф,. Може да си поръчате от Болница Малинов и да ви го изпратят и да си влеете във всяка болница. Даже и по-евтино ще излезе. Говоря за соев протеин, този който е към 20лв цяла банка. За Октагам незнам как е въпросът.. той е доста скъп, но софийските болници искат 100лв за вливане на октагам, а не виждам защо.

# 665
Момичета, чудя се дали да изследвам пак НК клетките в Цибалаб  в Бургас или направо да ходя да вливам соев протеин.. преди това имах завишена активност. Към момичетата, които ще ходят до Сф,. Може да си поръчате от Болница Малинов и да ви го изпратят и да си влеете във всяка болница. Даже и по-евтино ще излезе. Говоря за соев протеин, този който е към 20лв цяла банка. За Октагам незнам как е въпросът.. той е доста скъп, но софийските болници искат 100лв за вливане на октагам, а не виждам защо.
Как става поръчката от клиника Малинов? Ти в Бургас ли ще вливаш?

# 666
Coolyto, кой ти назначи вливките и къде ще ги правиш? Може и на лични Simple Smile.

Доц. Конова ми ги назначи - правих 2 изследвания на НК клетки през месец и половина и двете са завишени.
 Аз съм от Бургас и мисля че в Дева Мария правят вливки - ще трябва да звънна да питам тази седмица.

# 667

Доц. Конова ми ги назначи - правих 2 изследвания на НК клетки през месец и половина и двете са завишени.
 Аз съм от Бургас и мисля че в Дева Мария правят вливки - ще трябва да звънна да питам тази седмица.
Благодаря ти. Точно затова те попитах,защото си спомням,че си от Бургас Wink. И аз съм от Бургас.

# 668

Под "Соевият протеин", ако имаш предвид Интралипид, може да се закупи и от аптека. Не е нужно да го поръчваш от "Малинов". Там вливката е около 70 лева като в нея влиза всичко. Имайте предивид, че все пак не плащате само самият препарат, който вливате, а и болничният престой, защото на бавна капка тече около час-час и нещо, както и медицинските грижи, затова цените варират. До колкото знам една банка Интралипид е доста по-голямо количество, отколкото е нужно. На нас ни трябват около 10-20 мл. И не може да се съхранява след това.

Имам един въпрос, към момичето, което беше писало, че е правило изследване на НК клетки два пъти - Това защо се налагаше? Има ли вариант да са влезли в границите без да са третирани с нищо?

# 669

Под "Соевият протеин", ако имаш предвид Интралипид, може да се закупи и от аптека. Не е нужно да го поръчваш от "Малинов". Там вливката е около 70 лева като в нея влиза всичко. Имайте предивид, че все пак не плащате само самият препарат, който вливате, а и болничният престой, защото на бавна капка тече около час-час и нещо, както и медицинските грижи, затова цените варират. До колкото знам една банка Интралипид е доста по-голямо количество, отколкото е нужно. На нас ни трябват около 10-20 мл. И не може да се съхранява след това.

Имам един въпрос, към момичето, което беше писало, че е правило изследване на НК клетки два пъти - Това защо се налагаше? Има ли вариант да са влезли в границите без да са третирани с нищо?

Първият път като ги пуснах бях леко настинала и ми бяха доста завишени и % и самите НК клетки при горна граница от 430 моите бяха 930.След месец и половина пуснах пак да съм сигурна дали от това не се е повлияло и тогава ми бяха спаднали малко - % вече ми беше в норма, но самите НК клетки ми бяха пак над нормата - този път ми бяха 630 при горна граница 430.

# 670
Моите НК клетки са 18.7 при горна граница 13, а %CD16 НК от всички - 14.2 при горна граница 13.5. Пускала съм ги в началото на октомври, когато бях на консултация при доцента. Като че ли не са ми чак толкова извън нормата. Моята загуба е в края на бременността, не е в ранни седмици. Не знам дали мога да прескоча тази вливка. Много се чудя. И като цяло за този интралипид имам някакво странно усещане от самото начало...

# 671
Моите НК клетки са 18.7 при горна граница 13, а %CD16 НК от всички - 14.2 при горна граница 13.5. Пускала съм ги в началото на октомври, когато бях на консултация при доцента. Като че ли не са ми чак толкова извън нормата. Моята загуба е в края на бременността, не е в ранни седмици. Не знам дали мога да прескоча тази вливка. Много се чудя. И като цяло за този интралипид имам някакво странно усещане от самото начало...
Sweety,
Не знам дали помниш моята история - аз също съм със загуба в 33та г.с., заради тромбофилия, като ми направиха спешно секцио в опит да спасят бебето. Изследвах НК клетки при доц. Русев 40 дни след секциото и резултатите ми бяха НК клетки 18.7 и %CD16 НК от всички - 7.4 при същите горни граници, плюс НК клетъчна активност 10.4 при норма до 10. Доц. Русев и на мен ми препоръча вливане на Интралипид 2-4 дена преди ову и повторно 2-4 дена след положителен тест.
При мен не настъпва естествена бременност и правим инвитро. В началото на февруари се готвех за замразен трансфер и попитах репродуктивния си лекар за тези вливки. Той беше против да ги правя заради грипната епидемия и заради влиянието на Интралипида върху имунитета, та така и не направих преди трансфера. Забременях и попитах отново лекаря си, който отново каза, че ще видим как се развиват нещата и евентуално ще направим вливка към 8ма-9та г.с. Да, но тогава вече започваше истерията с коронавируса и решихме изобщо да не правим вливка. Вече съм в 18та г.с. и се радвам, че не съм правила тези вливки, защото явно щяха да са излишни.

# 672
Интралипида който го изписват преди овулация е за по-добра имплантация до колкото разбрах аз.А по-късно се влива имуноглуболин който е за НК клетките.

# 673
На мен ми е изписан само Интралипид. Преди овулация, после веднага след положителен тест и последно в 8-9 г.с.

# 674
Момичета, да попитам за какъв период са валидни имунологичните изследвания? Някъде бях чула за 6 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт