Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 448
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Оооо аз имам яко апетит, нищо че не ми е вкусно нищо.. Освен мандарините Grinning

# 121
  • София
В понеделник ще ме кюртират. Реших, че искам да приключа с всичко преди празниците. На 17-ти ще е ексцизията на бенката и после викам да съм оставила вече всичко гадно в тая година. То не бе рязане, не бе чудо

# 122
  • София
В понеделник ще ме кюртират. Реших, че искам да приключа с всичко преди празниците. На 17-ти ще е ексцизията на бенката и после викам да съм оставила вече всичко гадно в тая година. То не бе рязане, не бе чудо

Дано всичко мине благополучно, мила. И да няма нищо опасно.

# 123

Много добре си го решила. Да се приключват филмите и ги оставиш в тази година.

# 124
  • София
Люба ,от аптеката се купува .

Тинтири и аз исках да приключа всичко тази година,ама няма да стане май.В Понеделник ще говоря с онколозите и ще видим,какво ще кажат за матката и жлъчката .

Аз от химията свалих кила,после малко върнах,но като цяло за сега съм малко  по-слаба от преди диагнозата.

# 125
  • София
Момичета, отдавна не съм писала в тази тема. За съжаление се завръщам с лоша новина - след като през 2016 ми направиха квадрантектомия, химиотерапия, лъче и съм на Золадекдс и тамоксифен и досега - миналата седмица си напипах бучка и в другата гърда. Направих 3д мамография и ямр вчера, резултатите са готови - имам една по-голяма лезия - 8 мм, и още няколко по-малки. В оперираната гърда всичко е чисто. Поне според ЯМР не са засегнати лимфни възли. Сега съм в размисъл дали да не махна и двете гърди и да слагам импланти впоследствие, като приключа с терапиите. Също се чудя дали 13 януари не е малко късно за операция, преди това хирурга ми няма свободни дати, а и аз честно казано още не мога да преглътна тази диагноза и не искам да си развалям празниците. Как мислите - дали много ще закъснея и дали да търся друг хирург? Въпреки че, с този - проф. Байчев, се чувствам добре, той ми направи и предишната операция.

# 126
  • Русе
Здравейте момичета, и аз от известно време ви чета, защото много позитивизъм и кураж има в темата. Бях писала за съвет в съседната тема по повод състоянието на съпруга ми. Юли месец му правиха лазерна операция за изчистване на налепи по гласните връзки във ВМА, взеха биопсия, оказа се злокачествено, онкокомисията назначи лъчетерапия. Професорът, който го оперира му препоръча да направи нова отворена операция, но вече при други лекари. След прегледа в онкологията в Дървеница му направиха петскенер и доцента там се свърза с колегите в Русе и уговориха лъчетерапия. В Русе лъчетерапията я съчетаха с химиотерапия. По време на тези процедури мъжът ми спря да се храни и беше на системи, за да се компенсира това. След приключването на химията и лъчето го изписаха и системите спряха. Започна борбата да го захранваме, като първата седмица успяваше да поеме само по две чаени лъжички изцеден плодов сок на ден. Сега на третата седмица след изписването успява да се храни с бисквити разтворени с прясно мляко и да пие сокове. Но още е далеч от супичките и пюретата.
След изписването му останах една седмица в къщи за да се грижа за него и най-вече да го захранвам. И използвах паузата за да отида на профилактични прегледи- гинеколог и мамолог. При прегледа на гърдите с опипване и ехограф, докторката каза, че има образование- 7 мм, което не и харесва и ме изпрати на мамография. На мамографа то не се вижда и рентгенолога ме гледа отново на ехограф и го отчете като по-малко- 5мм. Отидох за второ мнение на преглед и при хирург- онколог, според когото бучката няма характеристики на тумор, но трябва да се махне и изследва. И ми препоръча това да стане другата седмица или след празниците. Това, което ми обясни, или, което аз разбрах, е че махането се прави с местна упойка, изчаква се 10 мин за да се направи хистология и се съобщава резултата. Ако в материала има лоши клетки се иска съгласие от пациента, за да се продължи операцията, вече с изрязване на по-големи зони или гърда, лимфни възли и т.н. и вече този материал се изпраща за биопсия и се изчаква 10 дни. Но в ситуацията смята, че няма да са стигне до това.
Извинявайте за дългия пост, но такава ли е практиката, така ли се случиха нещата и при вас? Трябва ли да търся да правя някакви други изследвания, скенери? Ако хистологията е добра, това означава ли че всичко е наред и приключваме?  Ако не е наред, по-добре ли е да откажа на момента по-голяма операция и да я направя в София?

# 127
Олив направо ме заби в земята.. Sad 4 години по късно, много жени казват че се връща..явно това е срока.. И за кво правим всички терапии, като въпреки тях пак..Какъв беше първия? С какви показатели? Хер2? Само квадрактомия ли ти направиха или и лимфи? И сега тея образования сигурно ли е че са злокачествени?
Ралник, на мен ми махаха фиброаденома с пълна упойка, първоначална хистология..нищо..тази по дългата след седмица показа злокачественото ( което беше под фиброаденома) и според вида му, решиха лимфната дисекция 15 дни по- късно.
Решиха да махат фиброаденома тъй като беше 4 см. Другите момичета имам спомен, че са правили биобсия преди да се реши какво трябва по на там..направо знам какво ти е в главата...

# 128
Честит празник, момичета!
Олив, съжалявам. Леко да минеш и през това!
Ралник, да не е кофтия вариант ти желая!
Тони, правим каквото трябва, гаранция няма как да ни дадат.
Напомням за срещата в София утре, ако някой не е разбрал, а има интерес!

# 129
  • Варна
АНТИРАК - книгата, от която казва всичко.
https://iztok-zapad.eu/antirak

Горещо я препоръчвам. Направо ме нахъсва да натикам таз гад там от където е дошла, защото аз съм причината да го поканя и аз съм тази, която мога да го изгоня.... и тази книга казва как мога да го направя. Разбира се не отхвърля конвенционалната медицина, но всички знаем че тя не е достатъчна....Сигурно сте я коментирали тук, не съм се връщала назад, за да търся коментари. Доктора, който е я написал е успял да пребори рак в мозъка си. Цитира редица медицински издания за връзката ум-тяло, за това кои храни хранят рака и кои го подтискат .. а бе.. който не е чел, задължително трябва да я прочете ... Без значение дали е болен или здрав.

# 130
Тита, съгласна съм и благодаря. На мнение съм, че след като вече е дошъл рака - не следва да се подценява конвенционалната медицина, а да се действа по общоприетия ред. Но едновременно с това да се впрегнат и личните дадености на жизнена сила, защото наистина това е една много голяма и неизследвана достатъчно част от борбата да изхвърлиш от себе си тенденцията да образуваш лоши клетки. Никога не бива да се осланяме само на лекарите.  Въпреки, че аз добре си говоря, но признавам нищо почти не правя по въпроса, в слаб период съм 😩но временно.

# 131
  • София
Взех епикризата на майка ми. Пише желатинозен карцином. Някой да има идея какво е това? Нищо не намирам в нета 😭

# 132
  • Варна
unabella, оказва се, че в щатите изследват тази страна от оздравителният процес от десетки години! Изумена съм. Те са светлинни години напред, ние в България скоро няма дори да тръгнем в тази насока, пък какво остава да ги настигнем. Добре, че се прокрадват малки светлинки като тази книга. За нас. Сигурно тук-там има онколози, които също следват и се интересуват от това и вярват, че ума може да разболее или оздрави тялото...но, изобщо не виждам вариант, в който това да се говори и да е официално признато и застъпено като етап на лечението.

# 133
# 134
Взех епикризата на майка ми. Пише желатинозен карцином. Някой да има идея какво е това? Нищо не намирам в нета 😭

Ееее. Съжалявам.
Желатинозен = муцинозен. Муцинозен е па-разпространеното наименование, мамка му. Вътре има нещо като желе, не е твърд. Важно е сега какви ще бъдат другите му характеристики. Моя беше такъв. И на гърда ли го има това говедо бе? Тинти, дано е възможно най-малкия дявол.

Общи условия

Активация на акаунт