Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 450
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София /Абсурдистан
Привет! Много килца се качват от терапиите. Аз от размер М-Л, сега съм 2ХЛ. Това е положението. Свалих 5 килца, ама още 10 ме чакат. Добре е, че след терапията не ми се яде, но и не ми се спи също. Без хапче няма сън и това е.
За ТЕЛК да кажа и аз. Най-простичко, имаме право по 180 дни на година без проблеми с ЛКК. И за двете минали години ако са 360 дни общо, текущата имаме право 180 с ЛКК. Някак си го гледат година за година. Накратко, по 180 дни за година с ЛКК без проблеми, после те пращат на ТЕЛК. При мен така беше. Аз съм ползвала преди за ревматологични проблеми доста. Сега с диагнозата пак. По време на химиите и на лъчето, абсолютно не бах годна за работа, даже и не излизах от къщи, толкова беше зле положението. Администраторките в болницата знаят и броят, ще ви кажат. На мен в Сити всичко ми казаха и на двете места - и за химията, и за лъчето. Носете картон, в който са вписани дните болнични, от там ги броят. Искали са ми и справка от фирмата, счетито ми написа брой на дните болнични за миналите 2г и за текущата колко са. С прекъсване, или без, всичко броят болничните администраторки. На ТЕЛК за първи път с тази диагноза ме извикаха в Дървеница, и о небеса, даже бяха любезни. Живея в източните райони, ако има значение. Но пък на ТЕЛК за гъбнака съм ходила само в болницата до НДК, не помня коя градска беше. Там са мама миа, не ми се разправя ...

# 106
Здравейте аз бях споделила за момчето с проблем с болничните от Телк . При него проблема беше станал, защото някъде са му прекъснали болничните (без негово искане и знание) и той там разбра за това. А беше отишъл да му се продължат болничните от телка, а те не искаха да му издадат за дните през които е чакал да се яви при тях. Когато е планирано мисля че не се получава такъв проблем. На приятелка майка и е направила прекъсване като си е взела отпуск след тия 180 дни и после пак продължава с болнични но тя не знае как точно е станало и не искам да заблудя някой.
Няма скоро да се отървем от разнасятето на бумаги оригинали , копия. Болничните нали са електронни а пак се носят от болния при работодател.

За килограмите нямам думи при мен какво се случва в посока нагоре, а като си помисля че идват дните с най-голямото заседяване не ми се мисли как ще се търкалям.

Тинтири засега съм на линия за събота. (Оставих детето вкъщи да не ми спретне изненада да се разболее .)

Аз отдавна съм забелязала, че трушиите ми вдигат кръвното и от няколко години ги избягвам.
Мисля че имаше още неща , но не помня вече, изпращам че се пробвам да пиша от няколко часа.

# 107
  • Варна
като ви чета как се качва от терапията още по-"Божее" ми става..хахах...с 2 думи - Д-то да ми е яко.Ще се заформи от всякъде.

# 108
  • София
Аз качих 5 кила. Не са много, ама ми тежат

# 109
Аз минавам на отчет. Страх ме е да кажа, че съм ок..отпаднало и замаяно ми е малко имам мн гаден вкус в устата, ама онова хапче за киселини дет казахте помогна, та поне нямам кисилини сега. И мен ме плаши напълняването. Много съм ниска 150см и 5 кила да кача приличам на буренце..сега съм 49..
Ще видим...
Имам питане, мина ли критичния период или още да се притеснявам рязко да ми стане зле?

# 110
На мен след 4тия ден почваше да ми светва, Тони.
Тита, то се дебелее и от хистеректомията. Абе, свърши ми стройния период, няма какво да се лъжем. И да сваля, не е трайно...Но има нещо успокоително - бръчките се опъват някак по свежарско и друго каквото има за запълване -позапълва се, хаха. А и няколко килца надолу, по-щастливи няма да ни направят, нито по-закръглени бихме били по-нещастни, само по- търкалящи се 😁 налии? Успокоявам си се тука сама.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 13:35 от unabella

# 111
Тони, спокойно! По-зле няма да ти стане. Мина вече.От тук на там с всеки изминал ден ще се чувстваш по-добре.
Бела, и аз се упокоявам така, но при мен нещата излязоха извън контрол. Това са 15 кг отгоре. Сега ще видим докъде ще я докарам със здравословното хранене. Ако ли не, ще трябва нещо по сериозно.

# 112
  • Варна
Ох... и аз да се похваля, че голямо шубе ме тресеше и не съм спала няколко дни: минах скенер вчера, всичко е(почти) наред. Няма мети никъде. Пише, че кокалите ми са с начални дегенеративни промени, което не знам какво точно трябва да означава и в следствие на какво е... Имам и "единични субсолидни белодробни нодули двустранно с вид на фиброзни фокуси". И това не знам какво е. Хванах за секунда една лекарка в коридора - тя каза, че фокусите не били важни.
Та така... с променените си кокали и фиброзните си неважности следва да започна лъчетерапия. Крива съм, тъжна съм, уморена съм, ревлива и смръцафръцана, но поне към момента мети няма. И химията е сритана в ъгъла. ОлЕ!

Хубав ден и добри новини за всички! Heart

# 113
  • София
Браво, Варненско Тинтири!! Прекрасни новини! Щом няма мети, нищо друго не е важно. И аз си взех епикризата от скенера, и при мен има разни такива чудесии, обаче лекарите казват, че не са важни.

Ганчева ме прие веднага. Хич не се зарадва на меланома, но каза, че е най-доброто възможно, повърхностен и не агресивен. Според нея няма да се наложи никакво лечение. Но ми пусна веднага Пет скенер! Края на януари или началото на февруари ще е. Направо ще почна да светя от тия чести скенери. На въпроса ми защо не се е видяло на миналия Пет скенер, каза, че нямало как да се види. Без повече обяснения Sad Като излезне епикризата ще я занеса и ще ме пусне на комисия. Да видим те какво ще кажат. Започвам наистина да се замислям за консултация в чужбина.

За абразиото също никак не се зарадва, защото съм на хормонална едва от три месеца. Каза да го направя и да видим какво ще излезе на хистологията (аман от хистологии!!!). После ще решаваме за нататък.

Финално, на 28 януари ми е първият диспансерен преглед. За диспансеризацията ми каза да не плащам нищо за сега.

# 114
На сцинтиграфията и при мен излязоха дегеративни промени-начален стадий на артрит.Доктора каза, че съм твърде млада за такива неща и ме попита дали съм спортувала активно. Обикновено при спортистите се получавало.

# 115
  • Варна
Ега си му! Не звучи добре. Трябва ли да приемаме нещо? Колаген? Калций? Аз през живота си не съм спортувала. 🤨🙄

# 116
Тинтири Варна, добри новини от теб - без кофти неща и химията зад гърба ти. За другото -някой трябва да ти разясни какво точно значи.
Тинти, консултация в чужбина по документи - за твое успокоение. Но  ето и Генчева е казала за меланома, че е от кротките. А за лигавицата - явно се случва като си на хормони.  🍀🍀🍀
Кача, аз така си говоря, ама се чувствам и съм дебела.

# 117
Аз съм спортувала, но чак професионално , не. Освен повече ходене пеша, друго нищо не ми каза. Ама как да ходя, като май съм се обзавела с шип на петата. От известно време доста ме боли. При ставане , първите 5-6 крачки направо куцам. После се намества някак си. И това чудо сега не знам какво да го правя.Ама тъй е , като чукнеш 40 и почват старческите болежки Grinning

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 16:22 от kacha

# 118
  • София
Аз още не съм ходила да си правя изследване за остеопороза. Но започнаха д аме болят коленете. И аз пълнея с часове, от 2 месеца направо се издувам. То че хапвам е ясно, не знам дали лекарствата оказват влияние. Аз винаги съм била лакомница, но повреме на химиите не качвах напротив, свалих 5 кг. а сега майко мила.
Хайде всички на диета след НГ по точно след 6.1. Аз така съм планирала, че има рожден ден на 3-ти
Тинтири Варна много хубави новини, дано на всички ни да са такива резултатите от скенерите.
Тинтири-Минтири и ние не се радваме че те сполетяват такив анеща, но ще минат, спокойно.

# 119
А, нещо сте взели да се оплаквате....Не Ви харесвам, така  #Cussing out
Тони, ще мине металния вкус в устата. Първите дни само го има, после даже и апетита ми се отваряше( затова сега нямам бръчки и аз).
Тинтиритата- щом са ви казали, че всичко е наред, значи е  наред. Живейте си живота и не се притеснявайте, щото стреса е най- лошото, което можете да си причините в момента.
Аз, ходих да си взема решението от хормоналната- изписали са ми Фемара. Ама сега ми го няма ЛЛ, че да ми издаде рецептурна книжка( щото нямам) и като се върне другата седмица, ще ходя и до ЗК. Дано няма няккави срокове и да не ме навикват, ама не ми се ходи да чакам на опашка при заместничката му, пък и мисля че не е редно- хем да правя калабалък, хем да чакам с болните...Да кажете само рецептурна книжка откъде се купува, да съм подготвена.
Иначе, одеве ми се обади един бивш работодател да ме пита, дали не мога да помагам от време на време...и понеже и без това се чудя по цял ден какво да правя и къде да се мотам, се посъгласих. Другата седмица ще уговорим кога и как, но доколкото разбрах става въпрос за по 3-4 часа и то не всеки ден. Мисля, като за адаптация че ще е чудесно...Пък и някой лев, няма да ми е излишен( като работех там взимах много добра заплата, та не вярвам да са малко). Та,така......Само да видим какъв договор ще оформим, че нали уж съм работеща още.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт