Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 798
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добро утро! Хич не спах тая нощ. Явно напрежението ми дойде в повече.

Тото, освен да взема да пиша и аз до НОИ. Щом отговарят, ще разпечатам отговора и ще го тресна на лекарката от ЛКК. Само не мога да разбера две години, плюс настоящата ли се взимат назад. Ако е така, вероятно имам 360 дни. Ти къде гледаш болничните с ПИК? Аз разцъках, но не можах да намеря къде да ги видя за три години назад.

# 91
  • София
Добро утро!И аз нещо не можах снощи да заспя ,даже пих мента,глог и валерян.😂
 На мен сега за ТЕЛК ми искаха служебна бележка за болничните от 2017,2018 и 2019г.Аз не съм ползвала до заболяването ,та имам 180 дни и още близо 90 с ТЕЛК.
 Аз гледам с ПИК кода от тук :
https://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

# 92
Тук се виждат https://apps1.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/, в петата графа се цъка на Заявление-декл по чл.53 и 54 от КСО и най-долу под таблицата излизат данни за период, кой издава болничния, диагноза и тн.  Даваш на следващите страници за стари болнични. Някъде в стари теми си спомням мнение, че някаква дама беше ходила на ТЕЛК и имало с нея момче, което е правило такова прекъсване и от там нещо му се карали, че не трябвало така и сега ще си носи последствията. Та явно кой какво му изнася и както му е по-лесно. Страшно паразитни структури, безнаказани и нагли.
Аз имам за предходните години над 40 дни за болно дете. Телкът няма да ми се размине. А ЛКК ли ме носчва къде да ида точно? Разбирам, че в София се ходи на различни места. Или отивам, както писа Зори, на Макариополски и се почва.
Писали сме със Зори едновременно.
П.П Гледам това https://srzi.bg/bg/rkme-i-telk и дано не ви се стори тъп въпроса. На Макариополски подавам документите, а после до Онкологията ли посещавам Телка, че пише, че е онкологичен? И това подаване само на докумените явно не може и в онлайн вариант.. В кой век живеем, да не говоря, че по Закона за административното обслужване всички държавни администрации за задължени да предлагат всичките си услуги в електронен вариант.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 07:44 от Анонимен

# 93
Ще трябва да минавам през ТЕЛК и ако кихна даже Sad

"Когато временната неработоспособност е продължила повече от 6 месеца без прекъсване (180 календарни дни) или 12 месеца (360 календарни дни) с прекъсване в 2 предходни години и в годината на боледуването, отпуск се разрешава и болнични листове се издават само след контролен преглед на ТЕЛК"

Това е от сайта на НОИ. За 3 години са 12 месеца с прекъсване. Аз тази година имам 10 месеца. Малкият се роди края на април 2017, като преди това бях болничен няколко месеца. Няма начин да минавам без ТЕЛК следващите години

Нищо не разбрах. На мен ми обясниха, че болничен по диагнозата - тц вече. Може би са искали да кажат, че трябва да се мине пак през тях, ако се наложи /да не се налагааа/, но друг вид болничен - за грип, за каквото и да е - може от личната лекарка. Отпуск си може по нормалния ред, хм.

# 94
  • София
Тото, на Макриополски си подаваш документите, а в писмото, което ще получиш ще е написано къде да се явиш. То е по райони, доколкото разбрах. Аз съм в западен район и ме викат във Втора градска, там има ТЕЛК.

unabella, май е така, само ако нямаш 360 дни за последните 3 години. Аз ги имам, за съжаление. Но ще им пиша, да видим какво ще отговорят.

# 95
И аз съм Запад, пфу беше ми по- удобно в Дървеница, ама кой ме пита. Аз ще си сметна точно колко имам за две години и ако са под 360 по някаква случайност, може и да се възползвам. Но си мисля, че ако отида на този вариант,  ЛКК ще ми правят сечено. Ще питам аз днес, ако докторът благоволи да ми отговори, докато търси буквите от клавиатурата.

# 96
  • Варна
unabella, нищо не знам относно точната химия, която ще ми вливат. Нищо не споменаха за нея в комисията. Сега като отида за второ мнение ще разпитам какво да очаквам. Мои познати казват, че на всички вливат едно и също, без значение дали е тумор на гърдата или яйчник или матка. Аз си мисля, че би трябвало да е различно, особено след като имат резултати от BRCA тестове. Може би затова нищо не ми казаха. Все още нямат тази информация.

Пожелавам слънчев, усмихнат и много готин ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 11:07 от tita_klrv

# 97
Не не вливат едно и също изобщо. За яйчници често вливат платина - карбоплатина, оксалипратина или цисплатина + още нещо. Всичко да е наред! 🍀🍀🍀

# 98
  • София
И аз съм Запад, пфу беше ми по- удобно в Дървеница, ама кой ме пита.
Аз също съм в Западните квартали, но ме викаха в Дървеница, може де е според това къде се лекуваш. Понеже аз съм в СофияМед.
Значи да се считам за голяма късметлийка, нито ЛКК комисията са ми правили проблеми нито в ТЕЛК, дори винаги са били много организирани като за такива инстанции.
tita_klrv не вливат едно и също, зависи от много неща. Къде , при кой лекар си , какви са ти резултатите. Сигурно и други неща съобразяват.
K.ivanova точно тук е мястото да пишеш. Звучиш много уплашена, точно както бях и аз и много други момичета. И като ми пишеха тук друшките, си казвах , абе тия хора добре ли са , как се приема такова нещо. Но ето че се приемало и още колко други. Както казва народа: " Има от лошо по лошо!" Знам за какво говоря!
Маритка аз миналата година до ЯМР стигнах от тези главоболия, е нищо нямаше,в кръвното е нбило при мен още тогава...... и в психиката което е свързано.

# 99
  • София
Е значи не е по райони. Нямам идея по какви критерии те викат. Мен и двата пъти ме викаха във Втора градска, а се лекувам в Сити. Ако някой го викат там, да знаете, че лекаря е много чепат.

Аз се чух с Ганчева и отивам в един да се видя с нея. Да видим какво ще каже по всички въпроси.

# 100
  • Варна
Laughing ей така съм днес, яко Smiley

# 101
Тинти, чакаме после да се похвалиш с добри новини  Peace
Аз, днес трябваше да мина на хормонална комисия. Отидох рано- рано, ама се оказа че досието ми го няма( тук, нали сме в две бази и вечно документите ти са в другата  Mr. Green)- та ги изискаха по телефона, ама те бавно идват...та ме пуснаха да си ходя и трябва към 13ч. да ида да си взема резултата.
Използвах, че съм излязла та скокнах до ТЕЛК-а, да питам какво става с датата за комисията за процент- г-жата на картотеката ме изгледа като извънземна и ми заяви, че много съм бързала....само месец и малко е минало. Срока бил три месеца, да чакам! ми, ще чакам.....де ще ида. И в Нап ходих да почакам- по други въпроси, накрая ме стегна перуката, затресоха ме нервичките и се прибрах на топличко, щото усетих че малко ми трябва да се сбия с някоя служителка...
tita_klrv, и аз съм така. Ама, нали е зима, като се пооблечеш, не става ясно, че не всичкото са дрехи.....Напролет ще слабеем, сега да ни изолират сланинките от студа  Mr. Green

# 102
И аз съм в кюпа. Ципа на панталона трайно ми се отвори и развали, прикривам го с блузата. Щото го закопчавах упорито, ама като седна и....😀 накрая не издържа. Но да ви кажа нямам настроение за диета. Почвам, спирам...Много трудно мърда и се изнервям. Хайде след празниците дружно!
Тинтири, 🍀

# 103
  • София
Любче, тия вашите в Пловдив много баровски го дават. Три месеца!!! Тука като подавам документи ми казват, ако не съм получила писмо до месец, да ходя да видя защо

# 104
Аз подадох документите и писмото ми дойде точно след месец-препоръчано по пощата ,а дата за Телка беше след още 20 дни.
Мъча се тук от три дни с някакво по здравословно хранене, и като че има някакъв резултат при кръвното ми. От както намалих солта, спрях трушийките и ям овесени ядки в несвяст съм го закотвила на 130/80.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 13:33 от kacha

Общи условия

Активация на акаунт