Северна Италия

• 4 535
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Дали ще е пренаселено зависи много от германските ваканции. Около езерата немските към италианските коли са 1:1, а понякога и по-голямо съотношение в полза на немските.

Аз бих посъветвала да не се напъвате за твърде много места.  Аз поне вече хич не обичам да бързам.

# 16
И аз така. Не обичам да бързам и нямам намерение да обикаляме колкото може повече, а да видим общо три града и те може би ще са - там, където ще спим,  на другия ден около езерото (не съм решила кое, без Комо)  градче/та и третия ден за сега ми се иска да е Верона. Макар, че съм ходила там, но компанията желае, а и аз нямам против да повторя. Важното е самото преживяване, атмосферата.. И не на последно място - Италианската пролет -  красива и цветна.
Иска ми  се да спим в някое градче на езерата. Залезът  бил прекрасен. Но е важно от него лесно са може да се отиде  без кола до Верона и още някъде...
Благодаря ви. Ще се възползвам от информацията дето ми давате.

# 17
  • In transit
От Дезендзано имаше влакове на всеки час мисля до Верона. И се пътува съвсем кратко. Така, че може да се съчетаят.

# 18
  • Milano
Дезенцано дел Гарда е отличен избор. Разходка до Сирмионе с корабче или автобус (20мин.)

В зависимост от желанията - може разходка с корабче по езерото - има такива на половината или цялото езеро, в единият от дните.

До Верона влаковете са начесто.

Ако не желаете езеро може до Падова да се разходите или до Венеция.

# 19
  • Варна
Ние също предпочитаме ползването на влак, когато сме за няколко дни. Тъй като тази зима Уиз запазиха полетите от Варна до Бергамо, Генуа автоматично отпадна като отправна точка. Идната седмица ще летим до Бергамо, нощувки в Милано. Моля за предложения кои градчета достижими с влак да посетим. Предвид зимния сезон, тези около езерата отпадат. Виджевано, Кремона, Павия? Били сме в Комо и Бергамо. Търся нещо достижимо с влак до около час път на посока и да можем да прекараме светлата част на деня там. С дете сме и това също донякъде ограничава периметъра. Благодаря Ви! 🍀

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 22:04 от Blue Turquoise

# 20
Ние летяхме до Милано Малпенса и точно Генуа ни беше отправна точка. Сезонът беше летен и направихме разходки и плаж по Ривиерата- Портовенере, Портофино, Сестри Леванте, селцата от Чинкуе Тере, Камоли и Ла Специя. Горещо препоръчвам.

# 21
Ние също предпочитаме ползването на влак, когато сме за няколко дни. Тъй като тази зима Уиз запазиха полетите от Варна до Бергамо, Генуа автоматично отпадна като отправна точка. Идната седмица ще летим до Бергамо, нощувки в Милано. Моля за предложения кои градчета достижими с влак да посетим. Предвид зимния сезон, тези около езерата отпадат. Виджевано, Кремона, Павия? Били сме в Комо и Бергамо. Търся нещо достижимо с влак до около час път на посока и да можем да прекараме светлата част на деня там. С дете сме и това също донякъде ограничава периметъра. Благодаря Ви! 🍀

До час път се сещам само за Парма. Може да видите и Гардаленд, щом сте с дете.
Ето ви линк на една от жп компаниите им, ако прецените, че ще ви е от помощ. По-горе съм писала, че най-удобно е билета да е отиване и връщане и да се валидизира преди качване на влака. На самия коловоз (binario - пише го навсякъде на италиански)обикновено са апаратите за валидизация.
https://www.trenitalia.com

За нашата почивка последно се реши, че ще е през май и ще отседнем във Верона. Единият ден компанията иска да се разходим до Венеция (дано не е под вода), време за езерото Гарда също сме определили, предварително съм проучила всичко, но решихме да се решава в движение.

# 22
  • Milano
Гардаланд затваря утре и отваря на 14.03.

Blue Turquoise, да не ходим заедно в Серравалле?😄
Аз смятам на 08.01.

Пред изброените бих избрала Торино.
Кралския дворец отвътре е прекрасен. Също и Палаццо Кариняно. Египетският музей е вторият по големина след този в Кайро.
Ако отидете тази неделя държавните музеи са безплатни.

# 23
  • Варна
Реджина, точно за 08 имаме билети за шатъла, живот и здраве! Дано няма километрични опашки на пътя. Как считаш от опит? Само утре и вторник дават много лошо време при нас, та се притеснявам за полета. На 11.01 пък, когато е обратният полет, ще има авио стачка. Нашият полет е час и половина след нейния обявен край, но не ни се е случвало досега да хванем дата на стачка и съвсем съм се сдухала. Нямам нищо конкретно организирано и решено като дестинация извън Милано. Досега винаги на място решаваме и купуваме билети за влак. Ще проуча вариантите, които ми давате.

# 24
Торино е на над 100 км. разстояние и затова не го предложих, защото казахте, че искате да се върнете  в светлата част на деня, но имат доста бързи влакове, така че май става. Иначе се сетих и за Бреша, била "красавицата" на Ломбардия, не съм ходила.
Успех с полетите и после ще се радвам да разкажете!

# 25
  • Milano
Парма също е над 100 км.
С Итало си в Торино за 57мин.
Стачката на 11.01 изобщо не ви засяга - на персонала на Волотеа - испанска нискотарифна компания, която няма полети от Бергамо (ако не бъркам). Виждала съм Каляри - Торино, мисля и от Верона.

От 07.01 всички тръгват на работа и училище. Лудницата е до утре и уикендите. Затова съм избрала 08.01. Естествено ако няма други непредвидени обстоятелства не би трябвало да има задръстване.

Ако решиш за Торино мога да препоръчам траттория с много хубава пиемонтска кухня до Моле Антонелиана.

А сега...шопинг.😊😊😊

# 26
  • Варна
Благодаря за инфото! Полезна, както винаги! Ще обсъдим на семейния съвет, кой град да посетим. Миналата година пътувахме Болоня- Милано с Итало- много по-комфортно, спокойно и бързо от самолет. Моля, пиши коя е траторията, ако може и през the Fork да се резервира, ще е супер, в случай, че моите мъже се навият за Торино. 🤗

# 27
  • Milano
https://enotecalabutastupa.com

Съпругата е майстор-готвач - приготвя няколко типични ястия за деня, мъжа е сомелие и дава отлични съвети с кое вино да се съчетае ястието.
Впоследствие видях, че имат отлични отзиви.
Потвърждавам с две ръце.

Около Палаццо Кариняно на другия ден ядохме морски дарове при Фрателли Ла Коцца - много хубаво направен ресторант - със снимки на известни актьори (горе).

https://www.foodandcompany.com/ristorante-flli-la-cozza/

Иначе има много заведения и хубави магазини по ул. Лагранж, но тях ще ги пробвам друг път.😊

# 28
  • In transit
Реджи и аз си ги запазих. Благодаря!

# 29
  • Milano
Мики, вторият ресторант се води май  Sfashion Cafè (този, в който бяхме, понеже имат няколко.) Уточнение, заради адреса.

На тратторията ми хареса надписа отвън 😄😄😄. Бяхме първите клиенти. Малко след това имаше чакащи да се освободи място.
Много симпатични собственици.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 16:06 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт