Северна Италия

• 4 535
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • In transit
Благодаря Реджи, Blush  Hug
Наистина Торино ми е в сърцето. Нали си имам и запален ювентино, скоро сигурно пак ще ходим натам. Joy
Странното е, че два пъти съм виждала и минавала покрай тази тратория, която е срещу Моле, и не съм влизала...ще коригираме това следващия път.
Египетският музей е страхотен. Той беше първото нещо, което посетих в Торино. За кралския дворец ми се върти нещо, че имаше пожар преди време в залата с оръжията (Armeria reale), но преполагам, че са я оправили.
От всички места в Торино любимото ми е Венария реале. Heart Eyes 
Имаше една неаполитанска пицария на площад Виторио Венето, която също си струва. Имат и много добри антипасти освен атрактивните пици. https://iltabisca.it/

# 31
  • Milano
Преди 2-3 месеца имаше пожар, но в Cavallerizza Reale - тя не е част от музеите на двореца.

Венария съм я оставила за друг път😊.
Благодаря за линка.🤗

# 32
А за Верона някой с повече познания би ли казал нещо по-подробно? Впечатления, препоръки...

# 33
  • In transit
За самия град или за околията?

# 34
  • Milano
За музеи ли става въпрос?

# 35
За самия град Верона, не конкретно музеи, а като цяло - може и ресторанти 🍷всичко, което на вас е харесало.

# 36
  • Варна
Моите мъже и тя сякаш се насочиха към Верона. Още ден-два имаме да помислим. Като гледам с влак Парма, Торино, Верона всичко е на около час път и никое от тези места не сме посещавали. Което и да изберем- ще е ново и интересно за нас.

# 37
  • In transit
Blue Turquoise, мога да добавя към списъка ти Кремона, има музей на цигулката и много впечатляваща катедрала.

# 38
  • Варна
Аз от списъка на първа страница на темата за Милано тръгнах- Виджвано, Кремона, Павия. Ох, малко дни, много за гледане, затова сме в чуденка.

# 39
  • In transit
Пак ще идете, не става всичко за един път...нищо няма да видите. Поне докато има полети от Варна дерзайте. Hug

# 40
  • Milano
https://www.informagiovani-italia.com/cosa_vedere_verona.htm

https://www.cittadiverona.it/cosa-vedere/verona-card-cose-e-come-funziona/

Unabella, в горните линкове са дадени забележителности, музеи и т.н., които може да се посетят във Верона.
Вторият линк е обяснение за Веронакард, която според мен си струва много.
Вижте какво включва, какво вас ви интересува, входовете на съответните забележителности и преценете.
Ако сте в безплатната неделя (от октомври до май), тогава няма смисъл понеже навсякъде входа е 1 евро.

На мен най-много ми хареса гледката от Кастел Сан Пиетро.
Арена ди Верона отвътре не ме впечатли, както и Museo Lapidario Maffeiano.

# 41
  • In transit
Верона кард си струва. Дори за един ден могат да се разгледат доста от забележителностите вътре, защото всичко е съвсем близко из центъра. А той е доста компактен.
Мен първия път ме впечатлиха църквите Сан Дзено и Дуомото на Верона. Също гледката от Кастел Сан Пиетро , мостът при замъка Сфорцеско,  гледката от часовниковата кула в центъра - Торре дей Ламберти и малките закътани площадчета. Арена ди Верона е хубава за мен...но аз имам специално отношение към този град, също като към Торино Grinning
В околностите на Верона любимото ми място е Соаве, но до там задължително с кола. Чудесно бяло вино имат със същото име.

# 42
Здравейте!
Моля за съвети всякакви и по моя план 🙂

За сега е следния - пътуваме сами - аз и 10 год. ми син; средата на юли; София - Венеция с РаянЕър; една нощувка там - разглеждаме Мурано, Бурано и на следващия ден пътуваме /моля за мнения - с влак, автобус или някакви маршрутни таксита?!/ до Гардаленд.Там вероятно ще запазя две или три нощувки възможно най-близо до Гардаленд - най-главната цел /привлечени от новата зона, която ще отвори врати през юни - воден парк Леголенд/. След това гледам към Милано за обратен полет /най-вероятно отново РаянЕър или Изиджет/ Бергамо или Малпенса - пак ме интересуват варианти за придвижване до съответното летище и идеята ми е да летим следобедните часове на връщане...така че да имаме достатъчно време за придвижване не по ранните часове на денонощието.

Интересува ме и съвети за хотел във Венеция или околността за едната нощувка - като най-удачна локация предвид кацането на Тревизо /полетите на Раян са сутрешни/ така че можем да разгледаме нещо следобяд, а на сутринта разходка до осторвите и след това в следобедните часове отпътуването към Гардаленд.

Много ще съм благодарна за всяко мнение 🙂 и в последствие ще се старая да съм полезна с моя опит

# 43
  • In transit
Зорница, на първо четене виждам, че има влакове от Венеция Санта Лучия до Пескиера дел Гарда. С регионален се пътува около 2 часа и цената е около 12 евро, докато с фреча или евросити се пътува около час и половина, но цените са двойни.  Подробности тук: https://www.trenitalia.com/
От Пескиера има автобуси до Гардаленд. Стига се за около 10 мин.
За хотел във Венеция, зависи от бюджета. По-евтин вариант е Местре. Има хубави хотели около гарата.

# 44
  • Milano
Изиджет не летят от Милано до София от доста отдавна за мое най-голямо съжаление.
От Малпенса може да пътувате с България еър (нямат полети всеки ден).
Раян от Бергамо също имат обедни и следобедни полети, просто трябва да си проверите дните които ви интересуват.

Мики, Сфорцеско си е наш😄.
Кастелвекио ли имаш предвид?
Понте Скалиджеро е там, много хубав мост.

Общи условия

Активация на акаунт