По-висока съм от него

• 9 600
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Не знам дали е след раждане, но определено с възрастта изчезват. Аз съм изгубила поне 4 см. Лошото е, че и мъжете ги губят тия сантиметри (в ръста,  да не помислите друго).

Ако си по-висока само 2-3 см, не е проблем. Ти обуваш ниски (и много удобни) обувки, той - малко по-височки платформи и готово.

Приплескват се хрущялните дискове межу прешлените на гръбначния стълб.
За пръв път чувам (чета) за приплескване на хрущялите на гръбначния стълб. Виж, ако става въпрос за изгърбване, това си е вече естествена промяна в стойката при повечето хора от третата възраст.

Нека първо да мислим логично. Гръбначният стълб е съставен от 33-34 прешлена, като 2/3 от тях са сраснали или слабоподвижни (не се получава похабяване на хрущял там).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0% … D1%8A%D0%BB%D0%B1
 Това значи, че не повече от 20 плешлена са по-подвижни. За да се смали някой с 40 мм от "приплекване" на хрущялите, то средно всеки от тях трябва да се протърка с 2 мм, което е силно невъзможно. Гръбначният стълб не се движи с кой знае какви скорости или честота, че да се постигне подобно похабяване.
 Седем от прешлените са вратни, като те са най-подвижни, но дори и труженичките на любовта не си претоварват врата дотолкова, че да се смалят на ръст с 4 см от съответните действия, които извършват.

От друга страна, когато човек с течение на годините придобие изгърбена стойка, лесно може да смали ръста си дори с над 10 см. По-податливи са хората с надномерно тегло, както и тези с травми или заболявания на гръбначните мускули.

# 91
Военните летци при катапултиране губят между 1и 3 см от ръста си, защото пиропатрона ги изстрелва с брутално ускорение нагоре и буквално смачква прешлените на гръбначния стълб. Обаче за първи път чувам естествено да се случва нещо подобно.
Темата е доста дърта и едва ли авторката я чете, обаче за 2-3 см разлика да има притеснение е просто безумие.
Иначе аз съм бил в подобна ситуация, бях с едно момиче висока около 1.55 и направо се бях комплексирал. Беше ми много странно тя да се катери по мене, при положение че аз съм малко под 1.80. Освен височината, не ми допадаше и външния и вид като цяло, така че приключих връзката доста бързо.
Все пак съм харесвал момичета с подобен ръст и едва ли щеше да е проблем разликата в ръста, но не сме стигали до връзка. Е може би вече ако е някоя баскетболистка висока 1.90 вече би ми било неудобно да я гледам отдолу, ама не съм срещал такава Simple Smile

# 92
  • Пловдив
 Аве, не знам... В 9-ти клас бях 171 см, в казармата бях 171 см, на 30 години пак си бях 171 см, а наскоро се мерих (писах за това горе в мнение №72) и на почти 40 години съм 171,5 см - при положение, че съм качил 35 кг от 9-ти клас насам и уж би трябвало теглото и възрастта да оказват някакво влияние по отношение на понижаването на ръста ми. Обаче пък и не вървя изгърбен, което забелязвам при някои хора. Може и редовното ходене пеша и лицевите опори да са помогнали.

Колкото до разликите между мъжа и жената, последно излизах за известно време с една мацка малко под 180 см. И на двамата не ни пукаше кой колко е висок, щом се получи взаимно харесване още от самото начало.

# 93
  • София
Средностатистическият български мъж като цяло не е висок, а според моите критерии- направо си е масово нисък.
Ръст 170 см е в категорията "ниски мъже".

Аз затова ще си въздишам по скандинавските мъже. И хърватите си ги бива. Високи бг мъже също си имат фенка в мое лице- факт!

# 94
  • Пловдив
Средностатистическият български мъж като цяло не е висок, а според моите критерии- направо си е масово нисък.
Ръст 170 см е в категорията "ниски мъже".

Аз затова ще си въздишам по скандинавските мъже. И хърватите си ги бива. Високи бг мъже също си имат фенка в мое лице- факт!
Струва ми се, че не си ходила из скандинавския край и повече разчиташ на общи приказки. В южните части на Швеция и Финландия, например, повечето от мъжете далеч не са така високи, както са в северните такива. Не изглеждат в лицето и като фотомодела и актьор от профилната картинка на bratan.
 Все едно някой мъж да каже, че бразилките са красиви и с изваяни дупета - а това въобще не важи за сигурно 90% от тях. Просто сме виждали някакви карнавали, на които най-отпред стратегически са поставили по-големите хубавици, за да изпъкват пред камерите. Аз съм присъствал на самба карнавали и го зная от личен опит. Същата работа, като при военните маршове на китайската армия - изтипосват 20-те най-красиви китайски войнички на близките към камерите редици, а отзад са грозните и ниските такива, които са стотици пъти повече.

# 95
  • София
Напротив, бая съм попътувала и познавам лично доста нации.

Хърватите например, са също високи и впечатляващи мъже. Шведи, финландци, датчани- масово са високи хубавци.

Всичкото италианец и испанец- дребосъчковци.

Колкото до нашите мъже- ниският мъж винаги има недостиг на самочувствие, друг е въпросът дали и доколко си го признава. Simple Smile

# 96
  • Пловдив
Напротив, бая съм попътувала и познавам лично доста нации.
Бая си попътувала в Швеция и Финландия, за които аз ти обясних как е положението (живял съм там в последните 6 години), или си попътувала "някъде си" извън Швеция и Финландия?

Хърватите например, са също високи и впечатляващи мъже. Шведи, финландци, датчани- масово са високи хубавци.
Имаш много необичайни разбирания за "високи хубавци". Simple Smile Сигурна ли си, че си гледала в обществото им, а не неколцина техни известни фотомодели, актьори, спортисти или певци? Smiley

Всичкото италианец и испанец- дребосъчковци.
Отново прибързано изказване. Тъстът ми е италианец и е над 180. Като съм ходил на гости, определено половината мъже там са високи над 180 и далеч не са "всичкото дребосъчковци", както ти твърдиш. По-ниски за мъжете в южната част и предимно възрастните. Също като в Китай - там в южните и средни части са ниски, но в Северен Китай мъжете са по 180-190 см. Отделно, че в Китай старите хора са по 150 см, но младежите вече са по 170.

Колкото до нашите мъже- ниският мъж винаги има недостиг на самочувствие, друг е въпросът дали и доколко си го признава. Simple Smile
И тук грешиш могъщо. Smiley Комплексарщината не зависи от ръста, а от съдържанието в главата. Има безброй примери за комплексирани жени и мъже с всякакво телосложение, така че ми е любопитно - откъде черпиш своите впечатления?

# 97
  • София
Нали не очакваш да ти дам конкретни доказателства защо ниските мъже имат комплекси заради ръста си или пълните жени заради наднормените килограми?

Няма нисък мъж, който да не си мечтае да е по-висок и това е неоспорим факт.
Повечето обаче си го мечтаят тайничко, а иначе публично афишират, че ръстът няма значение.
Не искам да те обиждам, но самият ти си пример за това. Просто не искаш да си признаеш, че винаги си искал да си по-висок от 170 см, но просто гените не го позволяват.

Същото се отнася и за веселите дебеланки с цветна душа, които акцентират, че килограмите не са им проблем. Но всяка дебеланка ужасно силно желае да е слаба.

# 98
  • Пловдив
Скрит текст:
Нали не очакваш да ти дам конкретни доказателства защо ниските мъже имат комплекси заради ръста си или пълните жени заради наднормените килограми?

Няма нисък мъж, който да не си мечтае да е по-висок и това е неоспорим факт.
Повечето обаче си го мечтаят тайничко, а иначе публично афишират, че ръстът няма значение.
Не искам да те обиждам, но самият ти си пример за това. Просто не искаш да си признаеш, че винаги си искал да си по-висок от 170 см, но просто гените не го позволяват.

Същото се отнася и за веселите дебеланки с цветна душа, които акцентират, че килограмите не са им проблем. Но всяка дебеланка ужасно силно желае да е слаба.

Никога не ми се е искало да съм повече от моите 171 см. Напротив, дори съм се радвал неведнъж, че благодарение на ръста си се побирам чудесно в екзотичните спортни коли.

Повечето ниски жени на млада и средна възраст ги тресат яки комплекси и драпат за мъже по 190 см, в краен случай 180 см. Фактът, че съм имал повече връзки с жени между 164-180 см, отколкото с такива по 150-155 см, е красноречив. Същото важи и за мои познати - имат успех с жени с близък до техния ръст или малко по-висок. Единствените няколко жени, които са ми казвали "Нисък си за мен", едва са достигали до равнището на носа ми. А тези по-височките са ми казвали "За мен е важно да си Човек!". Това не значи, че и високите жени не искат високи мъже, но безброй пъти съм слушал оплаквания на жени по 170 см и нагоре относно високите мъже, от които са се напатили. Просто подир по-високите мъже тичат повече жени и съответно лесно може някоя да бъде заместена, ако мъжът е несериозен и податлив на свалки.

Една бивша, която беше 150 см, се събра с един доста високичък, макар и грозничък и кокалест, с идеята да роди високо дете. Обаче изтегли късата клечка и синът ѝ наследи нейните гени и от години е младеж около 155 см и с изгледи да не расте нагоре.

От друга страна, много мъже - включително и тези по 190 см - си падат по джобните гаджета, а не по върлини, защото имат по-нежно излъчване и са лекички - могат да си ги размятат в леглото всякак, да ги носят на конче и каквото се сетиш още. Съответно и миньончетата са яко кът, докато жени с едър кокал и тегло над 70 кг има бол, но рядко мъжете имат интерес към тях.

За дебеланките (имам предвид тези с клонящо или надминало трите цифри тегло; иначе някои с леко наднормено тегло са си чаровни) си права - повечето имат крайно погрешна представа за себе си и се мислят за "пухкави с нежна душа", не виждат (или не искат да видят) проблема си, докато в действителност са... както ти ги нарече. Думата "кифла" съм я чувал най-много от устата на пълни жени, независимо дали говорят наистина за кифла или за обикновено момиче със слаба фигура. Но злобата в тона им я има.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 12:23 от На кака жребчето

# 99
ха, ха и аз съм висока и моите наблюдения за високите мъже, са същите като на жребеца.

# 100
Аз пък не познавам мъж,който да не ми е харесал височината и телосложението,повече от масовката момичета,по-ниски и по-пълни от мен. Изобщо откакто бях ученичка,винаги ми се е правело комплименти затова,и винаги е било от момчета.

# 101
  • Пловдив
Аз пък не познавам мъж,който да не ми е харесал височината и телосложението,повече от масовката момичета,по-ниски и по-пълни от мен. Изобщо откакто бях ученичка,винаги ми се е правело комплименти затова,и винаги е било от момчета.
От думите ти допускам, че си хубава в лице и с някои по-женствени форми. Ако беше обратното, никой нямаше да го е еня колко висока си. Мъжете биват привлечени от други неща в жената, а не от нейния ръст.
 Има го и този момент, че много мъже биха преувеличили или излъгали, че жената отсреща им харесва много, за да ѝ свалят звезди с цел да я вкарат в леглото. Оттам и ширещата се практика жени тип "неугледни" и "средна хубост" да пускат лесно, защото егото им бива галено и им се казват думи, които си мечтаят да чуват за себе си.

# 102
Разбира се,в повечето случаи им допадам като човек най-вече,но първото им впечатление повечето пъти е било винаги относно външния ми вид.Аз съм на мнение,че щом Господ ни е създал различни,всички сме красиви за някого и никой не е виновен колко е висок,и не бива да съдим никого за това,което не зависи от него,пък и ни най-малко комплекс да му е нещо,което в никакъв случай не е особено важно,тъй като няма да е единствения такъв. Аз говоря лично за себе си и от своята гледна точка,и факт е,че мъжете в България според мен не са особено високи.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 13:57 от mariyaa_xx

# 103
Забелязала съм че категорията висок/нисък е доста субективна и зависи от ръста на човека който залага тази категория. Също както за възрастта  (той почина толкова млад на 69 години Wink ). За мен мъж под 175  е нисък, над 190 е висок. Дъщеря ми , която е 165 за мен е ниска а тя много се обижда на този факт. Аз съм 183. За мен категорията е такава защото аз съм живяла в семейство на високи по общите стандарти и имам наблюдения основно над такива хора. Съпругът ми обаче за мен си остава в категорита нисък със своите 168 , което обаче не го прави за мен по- малко атрактивен. За него аз съм в категорията висока , макар че се смятам лично на границата между среден  и висок ръст, но това е така  понеже имам много познати жени около моя ръст и по-високи.  Така че категориите трудно могат да бъдат уеднаквени. В светлината на темата обаче разлика в ръста в полза на жената е проблема, без значение дали двамата в границите на 160-170; 170-180 или 180-190.

# 104

Права си. И е много тъжно човек да е комплексиран за такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт