Ако си по-висока само 2-3 см, не е проблем. Ти обуваш ниски (и много удобни) обувки, той - малко по-височки платформи и готово.
Приплескват се хрущялните дискове межу прешлените на гръбначния стълб.
Нека първо да мислим логично. Гръбначният стълб е съставен от 33-34 прешлена, като 2/3 от тях са сраснали или слабоподвижни (не се получава похабяване на хрущял там).
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0% … D1%8A%D0%BB%D0%B1
Това значи, че не повече от 20 плешлена са по-подвижни. За да се смали някой с 40 мм от "приплекване" на хрущялите, то средно всеки от тях трябва да се протърка с 2 мм, което е силно невъзможно. Гръбначният стълб не се движи с кой знае какви скорости или честота, че да се постигне подобно похабяване.
Седем от прешлените са вратни, като те са най-подвижни, но дори и труженичките на любовта не си претоварват врата дотолкова, че да се смалят на ръст с 4 см от съответните действия, които извършват.
От друга страна, когато човек с течение на годините придобие изгърбена стойка, лесно може да смали ръста си дори с над 10 см. По-податливи са хората с надномерно тегло, както и тези с травми или заболявания на гръбначните мускули.

). За мен мъж под 175 е нисък, над 190 е висок. Дъщеря ми , която е 165 за мен е ниска а тя много се обижда на този факт. Аз съм 183. За мен категорията е такава защото аз съм живяла в семейство на високи по общите стандарти и имам наблюдения основно над такива хора. Съпругът ми обаче за мен си остава в категорита нисък със своите 168 , което обаче не го прави за мен по- малко атрактивен. За него аз съм в категорията висока , макар че се смятам лично на границата между среден и висок ръст, но това е така понеже имам много познати жени около моя ръст и по-високи. Така че категориите трудно могат да бъдат уеднаквени. В светлината на темата обаче разлика в ръста в полза на жената е проблема, без значение дали двамата в границите на 160-170; 170-180 или 180-190.