Приморско 2020 г. - море, весело лято и хубави емоции

• 57 192
  • 819
  •   1
Отговори
# 585
... в момента е пренаселено (според моите стандарти), за август не ми се мисли. ...
Гледах снощи камерата на центъра. Какво пренаселване - бомба е паднала.

# 586
И аз сега гледах, пусто е. Това ли са най-оживените места? Камерата на северния плаж не се активира при мен от няколко дена, при вас как е?

# 587
  • Пловдив
Здравейте!
Досега не съм писала в темата, защото бях доволна.
Е, както съм учила и аз по маркетинг – по-склонни да се изказват са тези, на които нещо НЕ им е харесало!
Влизам в статистиката с едни отрицателни емоции, които натрупах – и дано ви се чете! 
Редовно ходим в „Приморско дел сол“(5 звезди! ). Харесва ни да сме на „Оул инклузив“ – две деца, които търчат по цял ден след аниматорите, питиета, храна, сладоледи. Даваш едни пари и забравяш за портфейла си! Сигурно вече 5-6 пъти сме гости на този хотел – просторен и близо до дюните. Северният плаж ни харесва, отскачаме и до Перла. Миналата година – бяхме в  края на юни, и около 22 септември. Тази година подминахме юни и ето ни – от 19 до 26 юли!
Скрит текст:
Слизаме от колата и веднага раздавам 4 маски. Бяхме в края на юни в хотел Хисар (4 звезди!) в Хисаря – на входа на паркинга ти мерят температурата, на входа на хотела минаваш през стелка, напоена с дезинфектант, на рецепция, охрана, пиколо, камериерки, в ресторанта – всички постоянно са маски. Та, мислихме, че и в Приморско е така. Нищо подобно! Никакви маски! – нито обслужващи – нито рецепционисти, камериерки, в ресторанта; нито туристи - никой! Както ще видите от снимките – някои си ги носят на врата. За сметка на това при настаняването ни връчват една декларация – снимам ви я.  Смисълът й е, че ако случайно хотелът бъде поставен под карантина и не мога да си тръгна – престоят е за моя сметка. Споглеждаме се с мъжа ми и … питаме, какво ще последва, ако не подпишем. Уклончив отговор. Във всички хотели по морето ги раздавали. Не подписваме. Настаняват ни.
Въпреки, че е просторен, на вечеря става ясно, че хотелът е препълнен. Заизвива се опашка за храна. Обслужват ни като ни слагат в чиния каквото си пожелаеш. Съответно можеш да носиш максимум две чинии и за да не си изпуснеш реда с притичване до масата – в две чинии блъскаш салата, основно, десерти, мезета, плодове. Представяте си колко е красиво! Много мразя да се изхвърля храна. И, понеже смятам, че имаме някакво „Оул инклузив“ – възпитание, взимаме това и толкова, колкото можем да изядем! Даже на децата съм налагала на масата – като са си пожелали нещо, да го изядат! Ама този път ми се казва – „Аз исках само една лъжичка ориз, ама той баткото ми сипа повече!“. А и гледах – като си чакал 20-30 минути да стигнеш до обслужващия, за да си струва чакането, си взимаш и от това, и от това … , при този начин на сервиране, много повече храна бива изхвърлена.
Питиета!-тази година, вместо да има повече точки за обслужване из хотела, за да няма струпване на хора и цялата почивка да ни мине във висене по опашки – не работят нито бара на басейна, нито бара вътре ресторанта! Сутрин на закуска – всички настанени зависят от  ЕДНА еспресо машина, ЕДНА машина за топли напитки (нес кафе, мляко с какао…), ЕДНА машина за безалкохолно и едни 2-3 момчета, които се бутат зад бара по машините. А разбрах, че гостите сме били над 600. Опашка! В събота нямаше чай. Никакъв. В 10 отваря още един бар срещу СПА центъра. Пак в събота (25.07.) там имаше чай, но пък свърши нес кафето, а не можели да заредят машината, защото били с един и същи ключ с машината на другия бар!!!! (хотелът е 5 звезди, нали ви го споменах!?) В 10 отваря и бара за пици. Пицарят 8 дни беше един и същ – сам. Изключително лежерен тип, който се забавляваше с това, че прави опашка. Никаква маска! – подмята тестото, шапката си – почесва се по къдравият тил и пак подмята тестото и се заканва – „ей, сега ще направя опашка до стълбите!“. Много се зарадва, че искам да го снимам.
Чакане. Чакане. Опашки. Изпитание за толерантността и желанието ни да проявим разбиране.
Аниматорите. Ах, аниматорите!!! Били са лета, хотелът се обслужваше от външна аниматорска фирма Flying Team – децата си упражняваха английския с един аниматор румънец Богдан. После Слави, Влади! – след една седмица престой със сълзи на очи и с много снимки за спомен децата ми се разделяха с какичките и батковците аниматори - лета, в които сме ходили възрастни и деца да играем футбол на плажа с аниматорите. Клубен танц, зумба за деца и възрастни, игри, игри, игри … Вечер сме имали мини вариететна програма! Миналото лято беше Надя – как да я забравиш! – не съм учила френски, но „аниматор“ идвало от френското „аниме“ – въодушевявам. Тя и екипът й ни изнасяха буфо-представление в помещението, в хотела, което така и не се ползва – има си сцена и седящи места … Това лято - нито аз, нито децата научихме имената на двамата аниматори. Те не ни се представиха. И двете ми деца смятат, че са добри на дарТС – не пропускат! – защото освен лятото, на морето, няма къде другаде. Потресена (не съм учителка, да не си помислите!) това лято им обясних, че „дартс“ не се пише с „Ц“ накрая! (вижте снимките) Не ми пука за неграмотността на аниматорите, но не ми се иска моите деца да го запомнят грешно. Понеже, знаете, децата нямат задръжки, синът ми го казал на баткото – онзи обяснил, че е дублетна форма. Е, не е! Вечерите от анимационната програма – игра с познаване на изпълнители на песни, на следващата вечер – игра с филмова музика и познаване  на филма. Помолих аниматора в края на куиза да изброи кои са верните отговори, за да научим нещо и ние и да знаем къде сме сгрешили  - щял да вземе предвид предложението ми за следващия сезон, много дълго щяло да стане сега. Само да прочете имената! Е, не ги прочете! Последно за аниматорите – понеже и в други хотели сме ходили с анимационна програма – за първи път ни се случва един цял един ден от програмата си те да правят разни неща за пари. Денят е събота и е кръстен „Ден с креативни игри“. Това означава – преди обед на една сянка, следобед на друга сянка каката стои на една масичка и прави с децата гривнички за 2 лв., оцветява гипсови фигурки (имаш право максимум на 3 цвята, дете!) с магнитче – за 3 лева. Баткото в това време агитира присъединяване по микрофона или лично, и притичва да донесе още и още гипсови фигурки (нали не сте си помислили, че издават касови бележки!?)
Мога да кажа още за шезлонгите и чадърите на плажа, които са безплатни за гостите на хотела. Не стигат. Запазване! Скандали! Тези около басейна – също! – дойдеш ли около 11, трябва да чакаш някой да се изнесе. Мога да кажа още за двете семейства, които 8-те дни на престоя ни бяха обслужвани без гривни (можете да ги видите на някои снимки), а на мен на няколко пъти ми поискаха да Я ВИДЯТ.
Сега малко цифри от вчера –
Приморско, северен плаж – чадър 2,50 лв., шезлонг – 2,50 лв.
Определено има доста хора!
На Перла – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО по-малко от минали години е оставеното място БЕЗ чадъри, т.нар. „безплатна“ зона. Съответно в този участък всички са мнооого нагъсто. Иначе, на този плаж, по-традиция всичко е по-скъпо, но пак е по-поносимо от миналата година – чадър с два шезлонга 20 лв. в по-луксозната зона (само чадър – 6); 15 лв. за комплекта в зоната по-далече от Резиденцията (5 лв., ако искаш само чадър).
В заключение, не зная дали пак ще отидем в „Приморско дел сол“ (не обичам да казвам „никога повече“) … Извинявайте, ако съм ви досадила.
Бъдете здрави!

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 16:49 от JiD

# 588
  • София
Нямам идея какви камери гледате и какво ви показват. За мен хората са много, но пък си е типично за това време на годината. Но си е изнервящо някой да "ти седи един час на главата" и да чака да освободиш маса, за да седне🙁

# 589
  • Ямбол
Сега хората са на плаж или си почиват. Лек спад и аз забелязах от вчера. Съдя по паркинга пред хотела. Все още има места, а до събота нямаше.

# 590
  • София
Петък вечерта, събота и неделя се пълни осезаемо, после има лек спад и така.

# 591
Днес се прибрахме от Приморско и да ви кажа за мен хора си има и то доста, на южния плаж не отидеш ли рано на платената зона не можеш да си намериш място, на свободната се нареждаш много назад

# 592
Приморско е пълен, когато камерата на мегдана показва хора, които се прескачат за да преминат. Но и тогава има свободни места ив хотелите и на плажа. Е, не на първа линия на плажа, но има. А иначе изглежда пълен, защото просто няма уличната инфраструктура да поеме толкова народ.

# 593
Приморско е пълен, когато камерата на мегдана показва хора, които се прескачат за да преминат. Но и тогава има свободни места ив хотелите и на плажа. Е, не на първа линия на плажа, но има. А иначе изглежда пълен, защото просто няма уличната инфраструктура да поеме толкова народ.
Leo, в колко часа я гледаш тази камера:))) няма нужда от повече, и без това и сега има достатъчно хора, които и колкото място да има все, ще се качат отгоре ти...А и сега ги няма тези песни и танци на народите, които се провеждат друга година

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 19:14 от MIK

# 594
  • Пловдив
И аз съм с впечатлението за Навалица!
Песни и танци на народите няма.
Но има "Българско е" със съпътстващи концерт на откритата сцена. И публика! Много публика!
За инфраструктурата! - много облагороден вход към северния плаж: паркинг, детска площадка. Паркингът вдясно е безплатен. Е, не е толкова лесно да си намериш място, но не е невъзможно. Паркингът вляво е по-импровизиран, върху пясък. Видяхме и затънала в пясъка коли...

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 21:24 от JiD

# 595
  • София
Това пък "Българско е" е такава пародия, особено с псевдо индианците. Иначе е идеално корона парти😕

# 596
  • Пловдив
Иначе е идеално корона парти😕
Съгласна.
Ама се сляхме и ние! Sunglasses

# 597
  • Пловдив
Приятелка е там в момента, от снимките, които тя споделя в социалните мрежи си има хора.

# 598
  • у нас
JiD коментара ги направо ме отчая. Отиваме там след броени дни, с две деца и определено не ми блъска в навалица. Пък да чакам 30 мин за храна с малки деца.... 😩
Питам се, никой ли не е сигнализирал за не спазване на мерките? Чесно казано не съм убедена, че ще си за мълча. За персонала са задължителни!!!

# 599
Leo, в колко часа я гледаш тази камера:))) няма нужда от повече, и без това и сега има достатъчно хора, които и колкото място да има все, ще се качат отгоре ти...А и сега ги няма тези песни и танци на народите, които се провеждат друга година
Ми вечер между 19:00 и 21:00. На мен не могат да се качат щото съм висок и ще им трябва стълба. Laughing А и забелязах, че като изпусна една тутунджийска кашлица и разчиствам манежа тутакси.

Общи условия

Активация на акаунт