Какво значи "Истински мъж"?

• 14 963
  • 557
  •   1
Отговори
# 480
Нито един от двамата. Ще търся друг вариант.

Иначе да, това е и моят аргумент - така и така бачкаш, намери начин да ти плащат повече.

# 481
  • София
Дотук добре, а сега ще попитам още нещо: ако мъжът ви работи много добре платена работа, но виждате, че тя изцежда всичките му сили, бихте ли го накарали да я смени за по-малко платена, но по-спокойна такава?

# 482
# 483
 Детелинка, зависи колко по-малко е неплатената и дали не скатава, за да му е по-спокойно. Иначе мисля, че да си мъртъв и богат е по-малко готино, отколкото да си беден, но жив и здрав.

# 484
  • София
Дотук добре, а сега ще попитам още нещо: ако мъжът ви работи много добре платена работа, но виждате, че тя изцежда всичките му сили, бихте ли го накарали да я смени за по-малко платена, но по-спокойна такава?

Да, бих. Правила съм го и пак бих го направила.

# 485
Детелинка, за мен всички други неща са по-голям проблем от парите = винаги бих направила компромис за беден мъж, но да ми импонира душевно и, ако правя компромис за пари, то те трябва да са адски много(което няма и да се случи). Това се опитвах и да кажа, жените режат един мъж и той смята, че е заради пари, но това е последния им проблем, други дефицити са видели те, парите само са били повода.
към Иван: естествено, че влагаме чувства, ма на 15-25г да не мислиш, че са били до живот. Аз съм отраснала с възпитанието, че ранния брак/дете, са затвор/прецакня за жената. Грешно/вярно, така съм мислела и съответно с всички сили съм бягала от което. Последствията ще си ги нося аз, не ти.

# 486
  • София
Приятно ми е да видя, че следващите поколения след мен не са съвсем изгубени. Все още има и такива, които залагат на човешкото отношение и взаимните чувства. Жената губи от женствеността си, когато игнорира чувствата, състраданието,  съпричастието. Такава е нашата женска същност и както са казали шопите, "отдека и да се врътиш, газо се че ти е отзаде", една пиперлива, но много вярна сентенция, която красноречиво показва безплодността на опитите да я отричаме.

# 487
Жената също така губи много, ако се раздаде с всички тия чувства на недостоен. В началото е ОК, след това идва чувството за неприязън.

# 488
  • София
Предпочитам хиляди пъти да бъда наранявана, отколкото да се превърна в безчувствен пън. А за избягване на недостойните, има си разум (така де, ако го има)

# 489
Да, на теория и аз така. На практика обаче, ако минеш през това, след третия път някъде ще се откажеш. Освен това има и още нещо, жените на балканите са социализирани да са прекалено жалостиви, ако щеш за съвсем здрави и прави мъже. Затова малко повече егоизъм не е излишен.

# 490
Може да се раздаваш и да си лек, до умерен егоист - изпробвано. И работи по-добре, отколкото да даваш и се обезличаваш.

# 491
  • София
Вдъхновителки, а този мъж въпросния, има ли право да бъде щастлив?!
5К - бълнувате, бълнувате. Ще рече БГ-мамската капсула, че туй е мерило за хубав живот.

# 492
Зависи по какъв начин да е щастлив. Мъжете са щастливи, като имат постижения, като успяват и виждат около себе си резултати.

# 493
Аз съм оставяла мъж, който печели много над 5k. Беше добър приятел, партньор, подходящ за семейство. Не можех да се примиря със съжителство с майка му. Моите схващания за нормално/ненормално не се променят с 5k. Компромисите с мен струват повече от 5k.

С 1000лв. таван на възможностите - не, мерси. Минималната заплата в България е 560лв. (до колкото помня). Т.е човек печели над 50% от 1000лв. без квалификация и особено количество свършена работа и съответно качество. Ако временно печели 1000, да. Но за  лимит на възможностти - не!

Средната заплата в страната е над 1000лв. (пак, до колкото знам... не ми се влиза в тъпи спорове за цифри). Т.е тези пари се взимат от хора, които имат някакви знания, някаква квалификация, със статус - служител. Рядко мениджър, управител, търговски директор и други ръководни позиции. Смятам, че е адекватно... до някакъв момент в живота. С натрупване на трудови навици, знания, опит - заплатата ще се вдигне. Ще се вдигне и от промяната на икономическата ситуация в страната, по естествен начин, ако всичко всичко върви нормално.

Ако лимитът ти на възможностите е да бъдеш под средния стандарт, лошо.

# 494
Минималната става 610 лева от 1 януари.

Общи условия

Активация на акаунт