Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 6

• 47 728
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Да, с уиз. Мисля да се вместим в по-малко от 1000 лв, но ще видим, ще ви кажа като се върнем.

П.п. сега погледанах, още ома за някои дати по 18.99 лв през март, за нашите дати да по 28 лв вече.

# 451
И на Райън имаше билети за март до Милано за 9.99 евро до скоро.

# 452
Не знам как успявате да наместите бюджета за рд в ескейп стая, пицария или подобно за пътуване в чужбина. Дори и с евтини самолетни билети, има още нощувки, превоз от/до летища, храна, някой друг туристически вход...Дори с билети по 15-25 евро в посока, досега под 1000лв. за 3 дни/2 човека не сме падали. Последната ескейп стая плюс почерпката за децата и родителите ми излезе около 300 лв. За толкова трудно ще покрия само нощувки в среден ценови клас хотел/Airbnb в чужбина.
При  нас  не  е  по- евтино  въобще.  Просто отиваме семейно всички на топло за 10ина дни  с увеселителни  паркове  и забави.

На самият й рд не ходи на училище, а отиваме семейно на  вечеря и на театър идният  уикенд. Кани си 2 приятелки на домашно парти за 5 часа примерно и следващата седмица отиваме на ваканцията.
Парти с 8 деца е имала 4 пъти за 12 рд.

# 453
Моите получиха пътуване, зимно къмпингуване, ловене на риба в дупка на леда и каране на шейна, теглена от кучета за тазгодишните си РД. Страхотно беше! Даже майка им намаза каране на кънки по замръзнало езеро - от 37 год карам кънки, но ми беше за първи път и беше жестоко! Понеже все пак се примолиха да си поканят приятелчета разреших 2, макс. 3 вкъщи, ако искат с преспиване, те си готвят, от мама - тортата.

PS Темата на мин. домашно парти на щерката беше "Суши" - направиха си и си го изядоха. Тази щели да правят мексикански специалитети. Пак добре, че не каза торти, като приятелката и Grinning

# 454
Тези пътувания през учебно време ли са?

# 455
То пък едно учене...

С децата ще пътуваме март месец, за няколко дни в учебно време.
Смятам че ще научат много повече на него е ще видят неща, които иначе могат да гледат на снимки и по ТВ. И това дава и обща култура и знания и дори умения, как да се държат и справят в различна среда и на друг език.
Неща, които в училище нито могат да видят, нито да ги научат.

# 456
Два дни в учебно и два дни събота и неделя. Ще й извиня отсъствията ,няма да изпсне кой знае колко. Ще се върне презаредена и ще си навакса.

# 457
Ако аз в Германия изкарам децата от училище за екскурзия, "щото, то пък едно учене" без официално разрешение от директора, 1. На границата няма да ги пуснат. 2. Абонирам се за социалната служба до живот. 3. Дори в Германия да е пътуването, разберат ли, следва точка 2.
Официално разрешение от директора обикновено се  получава за спортни и др. събития, които не са екскурзии. За семейни и др. 1 до 2 пъти за цялото учене от 1 до 13 клас в гимназиите.

# 458
Явно в Германия е така, в България не е проблем. Имаме право на няколко дни, не помня колко да ги извиним по семейни причини. Не го правим системно, даже досега никога и не смятам и да е системно. Това прозвуча като оправдание, но не е, исках да кажа, че сме според правилата тук.

# 459
Тези пътувания през учебно време ли са?
Не.
Тези пътувания съвпадаха с майската им училищна ваканция , и иначе са в началото на лятната ваканция.
 Няма проблем тук да отсъства,  но не искаме да губи материал.
През ваканциите планираме  пътувания  или в някой дълъг  уикенд с национални празници.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 20:15 от Анонимен

# 460
Попитах, защото подхвърлените суми за самолет ми се видяха много ниски за ваканциите. Но щом може, ви желая приятно прекарване.

# 461
Пътуването беше с колата на мама през зимната ваканция.

Но все още мога да си позволя да си извадя от училище за 1 до 3, особено ако е ден непосредствено преди или след ваканция без да последват дискусии с училищните власти. В 3 и 6 клас са.

# 462
Попитах, защото подхвърлените суми за самолет ми се видяха много ниски за ваканциите. Но щом може, ви желая приятно прекарване.

Правилата в България са други. Може да се отсъства до 3дни с разрешение от класния ръководител и да 5дни от директора.
Щом живеете в Германия, е ясно че ще си спазвате техните.

# 463
И при нас може да се пътува в училищно време, но трудно се наваксва после. Като беше в по-малките класове, нямаше никакъв проблем.
Рожденият ден пък е зимата и на никой не му се ходи да обикаля на студено. За топлите дестинации се иска повече свободно време.

# 464
  • Троян
По-назад в темата беше коментирано за приложенията за родитески контрол на смарт телефоните. Може ли някой да ме подсети от кое бяхте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт