Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 6

• 47 738
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Аз тази година намерих изгодни самолетни билети. Питах я иска ли вместо 200-300 лв на кино и пица с приятелките си, да идем за 4 дни някъде двете. Моментално се съгласи. Simple Smile)

# 436
  • Пловдив
Никога не съм мислила и не съм очаквала някой да покрие разходите за рожден ден. Нито гледам хората в ръцете -  кой колко е дал,какво е подарил и т.н. Някой, ако има възможност, нека прави скъпи рождени дни, лошо няма. Всеки според възможностите си. Нито се меря с другите родители. Важното е децата да са щастливи,да се забавляват.

# 437
Аз тази година намерих изгодни самолетни билети. Питах я иска ли вместо 200-300 лв на кино и пица с приятелките си, да идем за 4 дни някъде двете. Моментално се съгласи. Simple Smile)
Това ни е семейна традиция да отидем някъде за рождения й ден.

# 438
  • в огледалото на живота
Преди малко повече от месец дъщеря ми празнува РД.
Празника мина без родители в тематична стая на загадки.Общо с рожденичката бяха 10 деца.За дете куверта 15лв.Отделно торта,дребни сладки,украса,покани ,пинята и т.н
По груби сметки ми излезе масрафа около 300лв.
Това чисто математически.
По същество:детето получи разнородни подаръци- скъпи енциклопедии,козметика,смарт гривна ,пъзели.
Най-развълнувана беше от ръчно сътворена кошница от картон със залепено голямо сърце и надпис:,,Приятелки завинаги!!”
Абсолютно аматьорски би казал някой,за нея обаче подарък ,който ще помни винаги.
Все още стои масичката и си слага дребни неща в нея.
Та смисълът не е в стойноста на подаръка,да покриеш разход за вход или дъра бъра.
Смисълът е в малките неща,които оставят голяма следа!

# 439
  • Mars Hotel

Та смисълът не е в стойноста на подаръка,да покриеш разход за вход или дъра бъра.
Абсолютно съм съгласна. Подаръците, които купуваме са винаги около 20-25 лева. Изобщо не ми влиза в работата кой колко е платил за партито - това си е лично решение. Дори не би ми хрумнало да смятам куверти. Струва ми се абсурдно.

# 440

Най-развълнувана беше от ръчно сътворена кошница от картон със залепено голямо сърце и надпис:,,Приятелки завинаги!!”

Sparkling Heart
Mного ми допадна това!
Говори много хубаво и за детето и за ценностите на семейството, в което е възпитано.

Израснах в странни времена на кризи ,девалвация, купони  и безработица . Не всички имаха късмета да растат в семейство с двама отдадени родители. С годините се случи така ,че някои от тези, на които им бе най-тежко в онези години , напреднаха материално най-много в последствие.
И днес не е кой знае колко различно. Днес си здрав ,работиш и можеш да отделиш за хубав подарък ,но за утре ...никой не знае.Да оставим децата сами да преценят как да подбират приятелите си!

# 441
  • Sofia

За последните два рождени дни на дъщеря ми, която е на 11г, направихме такива екскурзии. Лично на мен ми допада много в сравнение с типичните партита за рожден ден. На нея също й харесва. Финансово излиза колкото парти в клуб.

# 442
  • Sofia, Bulgaria
И ние празнувахме РД на дъщеря ми на семейно пътешествие и тя беше много доволна. Финансово излезе приблизително колкото партито в ескейп стая по-предната година.
За подаръците - не виждам връзка как точно се "избиват" разходи за куверт с подарък, различен от пари в плик.
И малко да отклоня темата - случва ли се детето да плаче без причина?

# 443
Без причина да плаче - не, ама да се цупи без причина - да.

# 444
Скрит текст:

За последните два рождени дни на дъщеря ми, която е на 11г, направихме такива екскурзии. Лично на мен ми допада много в сравнение с типичните партита за рожден ден. На нея също й харесва. Финансово излиза колкото парти в клуб.
Да, сегашната екскурзия, но само за двете ни, ще излезе, колкото 2-3 часа в клуб или на кино и пица. Хванах билети по 19 лв, спането го намерих изгодно, може би ще похарчим там малко повече, но пък преживяването, мисля че ще си струва и ще го запомни.

# 445
Не знам как успявате да наместите бюджета за рд в ескейп стая, пицария или подобно за пътуване в чужбина. Дори и с евтини самолетни билети, има още нощувки, превоз от/до летища, храна, някой друг туристически вход...Дори с билети по 15-25 евро в посока, досега под 1000лв. за 3 дни/2 човека не сме падали. Последната ескейп стая плюс почерпката за децата и родителите ми излезе около 300 лв. За толкова трудно ще покрия само нощувки в среден ценови клас хотел/Airbnb в чужбина.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 15:15 от wild poppy

# 446
алина, къде ще ходите?

wild poppy, много зависи от дестинацията, цената на нощувките, както и храната, която ще се консумира. Ясно е, че навсякъде цените са в евро, но чак 1000Е за 2ма човека за 2-3дни...това означава сериозна сума за нощувки и храна.

# 447
Не знам как. Казах, че е за първи път. Дотук билетите и 4 нощувки за двете са 300 лв. Оттам нагоре ще дадем още, това е ясно. Не знам дали ще остане практика за следващите рождени дни, ама тоя сме го решили така. Simple Smile)
Днес се чух с нейна приятелка,  4 нейни приятелки, с които са от бебета, ще я изненадат вкъщи на самия й рожден ден, защото са разбрали, че няма да го празнува, ще им направя една торта, много ще се зарадва, сигурна съм.
алина, къде ще ходите?

wild poppy, много зависи от дестинацията, цената на нощувките, както и храната, която ще се консумира. Ясно е, че навсякъде цените са в евро, но чак 1000Е за 2ма човека за 2-3дни...това означава сериозна сума за нощувки и храна.
В Милано през март.

# 448
  • Mediterraneo
алина, къде ще ходите?

Попи казва 1000 ЛЕВА, не евро.

# 449
Уфф, вярно.
Е да, в общи линии е толкова 1000лв. че и повече. Simple Smile

алина, с Уиз ли си намерила такива билети за Милано?

Общи условия

Активация на акаунт