Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 10

• 39 285
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Бихте ли ми препоръчали какъв апарат за кръвно да си купя? Досега не сме имали, но явно ще трябва да започна да си го следя.

# 661
  • София
Ето адекватна тема за твоя въпрос
https://m.bg-mamma.com/?topic=1139469.msg39887577#msg39887577

# 662
Аз от лекари знам, че трябва да е само  механичен,  а не електронен. Освен, ако не е от професиолналните електронни, но те са космически цени.

# 663
И белтъка в кръвта гледайте, че той пада преди да започне да се вдига кръвното.

# 664
Герда, имаш  предвид общ белтък или албумин, или пък и двата?

# 665
Албумин беше в урината, а в кръвта е белтък.
ВАЖНО е нивото в кръвта.

# 666
Аз пускам и 2те в кръвта-общ белтък(total protein) и албумин.
Знам, че после се следи и в 24 урина.

# 667
Не се подвеждайте да следите белтък първо в урината. СТИГНАТ ли нещата до там, той първо в кръвта е паднал.
Белтъка може да се губи, без да има следи в урината. Както беше при мен.
ТЕГЛЕНЕ всеки ден.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 19:57 от Анонимен

# 668
И каква трябва да е разликата в килограмите за да се установи това?

# 669
  • Бургас
Gerda, в кръвни изследвания общ белтък ми е 68.74 при референтни 60.00-83.00  ниско ли е?
Бременна съм в 32 г. с.
АГ нищо не каза, не знам дали обърна внимание, понеже коментирахме предимно коагулацията.

# 670
ОТТОЦИТЕ -  наддаване  необичайно рязко на килограми за един ден. МОМИЧЕТА, за резултати контяктувайте с лекарите си.
Ако някое аг не разбира от начална протеинурия, търсете второ мнение.
По време на бременност това е важно.
Моите фетални ме консултираха по този въпрос.

# 671
Здравейте, сигурно е писано вече из темата, но все пак да питам. Бременна съм в пета г.с. , с хетерозигот по фактор 5,  също не усвоявам добре фолиева к-на (пия метафолиева месеци преди трансфера) , на терапия съм с максимална доза прогестерон и нямам никаква профилактика с НМХ или други лекарства заради опасения от кръвоизливи (предишната ми бременност през цялото време имах такива). Решила съм да обсъдя със следящия ме лекар терапия, както и да направя имунологични изследвания (основно фактори на ангиогенезата),. Искам да следя и хомоцистеин, но не знам как - откога да започна, ако е висок какво да правя и т.н. Също - терапията за профилактика на тромбофилията води ли до рискове при вливки на октагам, анти-д терапия (за отрицателен резус фактор) и свързана ли е наистина с повишен риск от кръвоизливи? Мога ли да изчакам до 12-та или 13-та седмица и тогава да започна терапия? Не знам какво да правя честно казано.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 22:37 от vessy.k

# 672
На мен ми отмениха вливка ОКтагам, заради проблемен фактор 5, и починала млада роднина от тромб.
Хомоцистеинът само веднъж ми назначиха да съм изследвала, но ми назначиха и пих метафолиева почти до термин.
 КРЪВОИЗЛИВИ може да са от лошо оформени кръвносни съдове на плацента, недостиг на прогестерон, от вида на плацентата, място на прикрепен ембрион, имаше нещо за тромбоцитите, ерозио на шийка, и всяка бременност е различна, аг-то може повече да каже.

# 673
Feline,  моят белтък също е 68, преди месец беше 70. Зачетох се сега и мисля, че трябва да е под 60 за да се говори за това, че е нисък. Моето аг също не коментира нищо за него, а знае за риска ми от прееклампсия. Но пък аз съм една в 12 г.с

# 674
Рязличните лаборатории имат различни методи и референтни стойности.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт