Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 10

• 39 276
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
А каква терапия ти е била назначена, при белтък 63? Албумин ли ти вливаха, приемала си и протеинови храни предполагам? И как се развиха нещата след като те приеха тогава?
Извинявай много, че така разпитвам, знам че при всяка бременна е различно, но просто искам да съм подготвена за това какво ми очаква, а пък и другите момичета с висок риск от прееклампсия?
Когато моят риск излезе 1:80 се стреснах много, но май разбирам, че прееклампсия може в някаква степен да се контролира, а пък и най-вече имаме предимството да не е изненада, а да я очакваме.

# 676
Аз БХС не правих.
Проф. Паскалева ми каза, че имам повишен риск от преекламсия на база на някакви показатели в кръвните изследвания.
Аз вдигнах кръвно в залата, преди да ми сложат анестезията от вълнение.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 10:54 от Анонимен

# 677
Днес пусках изследванияни, и моят общ белтък в кръвта е паднал от 64 на 60 за последните 4 седмици. Sad
Референциите са 58-80, което значи, че съм мноого близко до долната граница.
Засега кръвното е добре, нямам отоци или качване на килограми.
Ще си чакам другата седмица часът при АГ, за да коментираме, а дотогава ще пия по 2 дози протеин на ден и ще се мъча с яйца и кисело мляко. Sad
Уфф, много неприятно

# 678
И ИЗВАРА.

# 679
Знам, знам за изварата.
Просто от началото ми е много трудно с тази група храна - месо, яйца, извара.
Ама щом се налага, ще се тъпча. Sad
Това да е проблемът.

# 680
Може да пробвате и скир(Skyr). Продават в по-големите вериги магазини. Аз си го разреждам малко и правя таратор или айран. Почти не се усеща разликата с истинското кисело мляко в тези му варианти и с 1 кофичка си набавям към 40 гр протеин.

# 681
Здравейте, завръщам се от преглед с контрахирана матка съм, изписаха ми 3х2 папаверин мускулни инжекции и спиране на клексан 0.4 всеки ден и аспирин протект през ден (с нискорискови мутации съм). За но шпа от тук знам, че сгъстява кръвта, а сега гледам какво е този папаверин и виждам мнения, че бил като но шпа. Някой има ли опит/информация?

# 682
Каквото ти е назначил лекаря, него изпълняваш.
Няма какво да питаш във форума.Някой без да иска може да те подведе.

# 683
Аз имам един малко по-странен въпрос.
Кой е основният показател, по-който се разбира, че има прееклампсия?
Често в темата се споменава, че не е задължително да има високо кръвно или протеин в урината или някой от другите симптоми. Как тогава се доагностицира?

# 684
Галеона, ако някой можеше да те отговори щуше да получи нобелова награда, така ми каза моята фетална.
Високото кръвно само по- себе си не значи нищо.
АЗ БИХ СЕ ОСЛАНЯЛА и на опита на жени преминали през този ад.

# 685
https://www.credoweb.bg/publication/106729/preeklampsiya-simptom … ktori-preventsiya 
Тук е доста добре обяснено.
За наддаването на тегло пише, че след 20 г.с. не трябва да е повече от 1,5 кг седмично.

# 686
За риска от прееклампсия ще помагам с каквото мога. Не винаги следя всичко тук, но дори и на лично ще отговоря.

# 687
RosseBlossom, наистина полезна информация.
Мен просто ме е страх как да преценя, че нещо не е наред, когато се казва, че състоянието може да протече безсимптомно.

С моят АГ уж всичко следим - кръвоток на 2 седмици, теглото и него на толкова, пълни изследвания на 4 седмици, допълнително аз следя кръвно всеки ден. И ето, че днес от никъде протеинът в кръвта започна да пада и вече е 60 г/л.
Чета в разни сайтове, че през третия триместър се приема за нормална долна граница от 56 г/л и преполагам и АГ на това ще заложи. Но все пак ми е притеснено.

Герда, твоите мнения за прееклампсията винаги са полезно! 🌺 В коя седмица роди ти, ако не е тайна? И в коя открихте състоянието.

# 688
Эдравейте, момичета. Днес минах БХС и бебето е наред, но ми каэаха, че имам повишен риск от прееклампсия преди 37 г.с  1:13 Frowning1 Лекарят нищо не каэа эа кръвотока, не ми обясни нищо, само каэа да пия Аспирин протект от сега- 13 г.с до 34 г.с. Утре имам час при моя АГ и ще я раэпитам, но това ми дойде като гръм от ясно небе. Трябва ли да пусна някакви други иэследвания, да се консултирам с друг специалист или нещо друго? Не ми каэа да следя ли кръвното, на какви интервали, чета че има эначение и диетата. Малко объркано стана ама то и аэ се чувствам точно така.

# 689
Начална протеинурия открихме 22-24 г. с. при натоварването с глюкоза.
Диета спазвах сериозна - нищо солено и сладко, езбягвах тестото. 13 кг. Качих. Родих в 39.

Общи условия

Активация на акаунт