Януарски бебета 2019! Тема 5

• 24 566
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Първите месеци ми беше много трудно. Ревността на баткото, тежките колики по над 10 часа. Сега с вирусите от детската треперя. Няма време за готвене. Тя е на готови пюрета, после кухня мисля. Въпреки, че реакции ми направи и пак спрях новите храни. Понякога й пускам детско, за да пия едно кафе. Следобедният й сън е време за душ и да пооправя. Вечер ги вкарвам тримата в стаята и чистя. Схеми всякакви. 😂

# 181
Дара, съвсем правилно си се ориентирала. Докато бебето спи - тотална почивка. Кой както я разбира. Никакво чистене, готвене и глупости.

Иначе и при нас е същата картинка, само дето взимам момичетата от училище и ги водя по съответните допълнителни мероприятия. Готвя само за децата. Възрастните сами се оправяме. Чистя е силно казано, пускам една прахосмукачка сутрин и парцал. Най ми тежи сгъването на прането, което е безкрайно. Съответно е в дъното на приоритетите и го зарязвам колкото може. Останалото съм го делегирала. Гледам вече, че има нужда от основно почистване, но няма да мога. Някой ден.

aDream, аз пък ходих баш на кола маска с бебчо като беше по-малък. Половината време си стоя в количката, другата го гушках.

Нашият татко много помага. Когато си е тук, де.  Joy И него го примързява, но ... кой не го?! Цялата ваканция му връчвах бебешкия в 8:30 и се връщах да си доспя.

# 182
На мен също ММ и каката много ми помагат. Бебето пълзи или ходи по мебелите след кака си. Ако тя се затвори в другата стая, стои до вратата, драска с ръчичка и плаче. Това го проявява от една седмица. Направо е като ваденка за нея Simple Smile Каката горката много и се радва, но има нужда и от нейно пространство. Вчера само веднъж я кърмих през деня, изяде си всичко от кухнята. Но вечерта на всеки втори час се будеше и мрънка като кученце (абсолютно същия звук) и вика Мама-мама-мама, едно измъчено такова.

# 183
И аз мисля, че докато бебето спи мама трябва да си почива, но...когато бебето спи макс 30 минути, почивката е мираааааж. Едва смогвам да хапна нещо, да отида до тоалетна и нашата вече се е събудила, а често това се случва и преди да съм свършила тези неща. Много е изморително, няма какво да се лъжем. Дъщеря ми освен това проходи, постоянно щъка и рови някъде нещо забранено, следователно постоянно трябва да съм нащрек. Понякога и пускам музика на телефона, слагам я на столчето или в кошарата, а аз чистя, ходя до тоалетната или просто стоя забита в една точка докато тя е "на концерт". Аз имам помощ, мъжът ми също се грижи за нея, но той е на работа по цял ден все пак. Майка ми също много ми помага, занимава се с детето, но ужасно много разхвърлят, всякакви вещи се мъкнат от стая в стая и после 1 час подреждам след тях.
Пък това, че и никнат 4 зъба едновременно е бонус печалба, не спи, мрънка и кривее по цял ден, вечер се буди по 6000 пъти. Давам и хомеопатични прахчета, но ефекта не е на 100%, напълно и минава само от малко Панадол/Нурофен преди лягане, но и давам рядко и само в краен случай.

# 184
Ами така е. Въпреки че, и аз имам помощ от мъжа си основните неща ги върша аз. Вчера успях да си изкарам зимните дрехи...вчера! И аз имам от крещяща нужда да си оправя косата и ноктите, но вечер след като Ники заспи, просто се опъвам на дивана и нищо не ми се прави- нито тв, телефон, книга, абе нищо, просто да си седя на тихо и спокойно. Опитвам се да съм позитивна и да се радвам на тези моменти, защото той никога повече няма да е бебе. Но и на мен често ми идва на нагоре.
Днес става на годинка! Толкова бързо мина времето,  въобще не усетих кога се претърколи една година.Официалното парти ще е в събота. Аз се наех да правя торта, Стискайте ми палци да не се изложа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 185
Тирамису, честит рожденик! Да е успешен в живота, здрав, дълголетник и Бог да го закриля, както и Вас! Ако има други рожденичета днес, отправям същото пожелание.
Аз в такъв филм да я приспя вечер и да се опъна, или да гледам нещо, не съм играла. Нашата ме слага да спя с нея и като налапа "моя биберон" отиде та се не видя:) Не помня откога не съм гледала някой филм вечер. Изцяло съм й подчинена:) мам джас  направо...

# 186
Тирамису, честито! Да е жив и здрав малкия палавник.

Споко за зимните дрехи. Кълна се, че в гардероба на малката има дрехи за 5 годишни, а тя е почти на осем.
Права си за другото. Само сега са бебета. После идват други приключения, но само сега са толкова прекрасни и невинни.
Знам колко сте изморени и колко става досадно в един момент, но всичко се преодолява. И аз с голямата кака бързах да се върна на работа и я оставих на годинка да я гледа друг човек. Все още съжалявам.

За себе си съм забелязала, че се чувствам зле, ако дълго време не съм общувала с други възрастни хора. За съжаление вечер с мъжа ми не става, защото докато оправим децата и себе си и двамата сме се предали. Затова гледам да излизам всеки ден на разходки, уговарям се със съседки, говоря по телефона с приятелки, понякога ходя на кафе, докато бебето спи в количката. Всякакви такива социални моменти, които ми помагат да не се вторачвам в еднообразието.

Сега приех и малко работа за вкъщи, така че май кафето ще ми отпадне. Момчето се ориентира към спане един път дневно, а това е единственото време, когато мога да работя ефективно. Много често изобщо не става. Ето, вчера бях на зъболекар и бебчо спа в количката (страшен късмет извадих) и после мъжа ми ме пита защо работя нощем. Ами, не остана време. То не е като да пиша пост тук и да се разсейвам на всеки три минути. Само докато пусна този спасих един молив и едно домашно от изгризване, нерегламентирано посещение в тоалетната (два пъти), сварих едно яйце, смених наакано дупе, мих му ръцете, защото излази при количката и т.н.Hug

# 187
Благодаря ви, момичета! Да ви се връща и на вас!
Хаха, едно от качествата на Ники е, че още от новороден си спинка и нямаме проблеми с приспиването вечер. Но от няколко месеца спи много леко, всичко чува и се буди по н- пъти вечер. Не знам зъби ли са, какво е, дано го израсте бързо.

# 188
Тирамису, честито на малкия рожденик! И на всички, които вече направиха първата си годинка.
Шапка свалям на мамите, които имат и по-големи дечица. Вие сте герои.

Момичета, добре че ви има! Постоянно чувам критики от сорта "ама как ще спи при теб, трябва да си спи в креватчето", "лошо го учиш", ",вече е голям да го кърмиш и през деня" и т.н. Но като ви чета и се успокоявам, че не съм единствена и че не правя нещо тоооолкова нередно.

# 189
Ех, Дара, постът ти идва тъкмо навреме. Вчера бях на ръба на отчаянието. След поредните 3ч рев без спирка, се чувствах смазана, отчаяна, поревах си и аз... И аз като теб, се чудя на мамите с 2 и повече деца и наистина не разбирам...Как успявате?! Помощ нямам от никой и никаква. Не мога да върша нищо - да чистя, да готвя, нищо. Малкият реве нон-стоп ако опитам аз да върша нещо, а той не е в ръцете ми. Правя опити с него на ръце, но стои ли мирно това човече... За него готвя аз, вечер като заспи или правя по-големи количества и замразявам, като за това понякога се е включвал и мм. Ние редовно ядем нещо джънк/готово, защото наистина няма кога да сготвя. Вечер, когато мм се прибере от работа не успява да се справи с малкия, а аз да сготвя. Той ми виси на крачола и плаче и нищо не е в състояние да го разсея. През деня като спи е задължително да съм до него, иначе се буди. Знам колко абсурдно звучи, но е факт. Та и това време не мога да използвам за друго, освен да разцъкам телефона си и да полежа. А милионите опити да спя и аз, когато спи той, са опорочени всеки път - или директно се буди, или се пробужда, мрънка, търси си бибата и съответно аз не мога да спя. Нощите са кошмарни. Снощи заспа в 22.40 и стана в 3, като аз не си лягам с него. После заспа за още час към 5. Аз в 22.40 тепърва трябваше да му сготвя за днес, да се къпя, ям и т.н. С мм също не успяваме да се видим. Абе, общо взето много е тегаво. Почти всяка нощ спя по 2-3-4ч разпокъсано. Нервите ми се опънати до безкрай, покрещявам на дребния, което после ме досъсипва. Чувствам се ужасно и все си мисля, че не се справям и проблемът си е в мен, не в детето. Даже зъбите си мия с него на ръце, като редовно и това е съпроводено с рев. Едва успявам да хапна веднъж на ден и понякога успявам да измия и чиниите, но си е чист късмет. Лепва се за крачола ми, дере се от рев, изправя се, но тъй като още не може да върви, като се пусне и реши да прекрачи, пада, удря се...и как все главата си удря, не знам Unamused И аз все се каня да започна хапчета някакви, че не мога да се позная вече, кълбо от нерви, но нещо все не се наканвам.
Тирамису, честит малък рожденик! Да е много здрав и щастлив!

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 12:18 от M0n17y

# 190
Без майтап, преди малко ми излезе фб реклама на консултанти по спане на бебета, както и че търсят хора, който обичат бебета и да спят...Разбира се, не е бг реклама, но ето...по цял.свят майките страдаме от едни и същи болежки Grinning

# 191
Tiramisu, честит рожденик, да ви е жив и здрав! Balloon

# 192
Неви, и моят хубостник е като ваденка, само че, залепена за мен. Дращи пред вратата и плаче само до тоалетната да отида.

M0n17y, и аз едни чинии дори не успявам да измия докато е буден, но някакси си мисля, че е период и това ще се промени скоро. Те все още са много малки, не знаят как да са самостоятелни. След време ще искаме ние някакво внимание от тях, но ще се прибират само да се хранят и да спят вкъщи Grinning

Мънчолина, и аз тук като вляза се успокоявам, защото и при мен ги има тези. Но най-неприятно ми, че мъжът ми не ме разбира и ми дава зор да отбия малкия. Бил вече голям, не ме оставял да спя през нощта, бил така залепен за мен, защото още го кърмя..

Jillian, абсолютно си права, трябва да им се радваме, докато са бебета, че времето лети. И аз също съм забелязала, че социалния контакт е много важен.

Я кажете, колко пъти и по колко спят децата ви през деня? Знам, че около годинка минават на един сън и се оглеждам за знаци.

# 193
Дара, аз поне от ММ имам пълна подкрепа за всичко. Той от самото начало много държи на кърменето, даже понякога като не иска да заспи малкия и той ми казва " я му дай да поцока" Joy

За спането тъкмо и аз мислех да ви питам тези дни. Иво спи по два пъти на ден, като най-много му се спи преди обяд, някъде два часа след като е станал. И спи като порче обикновено час и половина,два. И после към 15:30, 16:00 пак спи. Но от няколко дни следобедния сън е кошмар. Търка очи,прозява се, а не иска по никакъв начин да заспи вътре. Няколко пъти вече се случва да се мъчим с часове и накрая се отказвам, но после до вечерта става кисел и едвам издържа. Иначе изведа ли го с количката е туш. Вчера си зарязах всичката работа вкъщи и го изведоха, точно за 5 минути заспа.
Та и аз започвам да се чудя дали това не е знак,че трябва да започне да спи по веднъж. Може би трябва постепенно да премахнем сутрешното спане, за сметка на следобедното.

П.П може да ме помислите за луда, но искам ГОРЕЩО да ви препоръчам кехлибарено герданче за никнещи зъбки. От около месец го носи и определено има ефект. Ако някоя от вас прояви интерес ще кажа всички подробности.

# 194
Аз споменах вече, че от няколко дни започна да му се приспива около 12 ч. на обяд чак. Лошото е, че като спи така после в 17-18 пак е уморен, а ако дремне тогава много си измества вечерния час за лягане. Така че мисля леко да го стимулирам да мести спането към 1 ч. и да остане само едно. Недостатък е, че преди това още не е огладнял и ще трябва да местя храненията някак.

Общи условия

Активация на акаунт