Януарски бебета 2019! Тема 5

• 24 812
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Jillian, същата прахосмукачка е и Миша. Май писах, че след разходка навън и открих едно малко охлювче в устата Simple Smile Днес и купих супер сандали от немския магазин. Чудя се защо не съм се сетила по-рано. Препоръчвам ви да го посетите при нужда от обувчици. От 100 лв, ги купих за 40 лв. Някаква немска марка.

# 661
Ох, Неви ... Хиля се на глас вече пет минути с това охлювче.

# 662
Неви, не знам и аз какво да кажа. Сега ми е смешно, но на теб едва ли с това охлювче:)
Мога ли да те попитам кой е  този немски магазин и къде се намира? Благодаря предварително!

# 663
Аз се смея. Какво да правя Simple Smile Уж нон стоп я гледам, ама е много бърза. Понякога и малки камъчета има в бузите. А онзи ден облиза и захапа едни въжета, по които се катерят децата на площадка. Иначе като я питаме как се казва отговаря Нана, не знам откъде. Май от банана. Немски магазини има абсолютно навсякъде в София. Днес бях в този на Витошка. На ул. Граф Игнатиев има два. Пише си с бг букви: Немски магазин.

# 664
Оооо и ние сме като прахосмукачка, камъчета, всякакви неща пъха в устата докато се усетя. Онзи ден така изпищя и аз се стреснах, а той набарал една голяма мравка а тя го е ухапала по езика, едвам я отлепих от езика му, прави физиономии, мрънка и не си отваря устата. В чудо се видях с него, хем ми е смешно , хем ме е жал

# 665
Здравейте, момичета. Снощи Мишето вдигна 38 градуса, не откривам други симптоми. Към 5.30 тази сутрин беше с 38.5. По-късно ще я водя на лекар. Но наистина се притеснявам какво може да е.

# 666
Неви, стискам палци всичко да е наред. Ваксина някаква слагахте ли, или не е това? Пиши после да кажеш какво е било.
Ние пак сме в изходна позиция с кърменето, отново е новородено:) Проби и другия зъб отдолу, снощи пак се събужда през нощта с мрънкане и естествено-суче. Ще пробвам и горчивия лак тези дни, ако не спре с това издевателство. С гърнето съм до никъде още.

# 667
Да не би да са зъбки , Неви? Стискам палци, всичко ще е наред!
Аз с гърнето се поотказах малко, но като гледам приятелки с по- големи деца, около втората годинка ги привикват бързо и махат памперса. Та не бързам..

# 668
От зъби може да падне имунитетът и лесно да я повали вирус, но Т само от зъби не се вдига. Чакам ЛЛ да ми даде час за преглед.

# 669
Има си всякакви вирусчета Неви. И летни стомашни и други. Не се притеснявай. Ще мине.

# 670
Нрви86 има едно вирусче само с висока темп. и никакви други симптоми. Минава за макс 3 дни.

# 671
Нашият само белички прави и не слуша. Катери се по дивана да ходи. Караме му се и той пак го прави. Днес падна и си прехапа езика, имаше кръв, уплаши се ,но 100% това няма да го спре да ходи пак по дивана.
Сложили сме предпазители на контактите, но все пак не искаме да се учи да пипа там. Нарочно пипа единият контакт, а му се караме много строго за това. Понякога само го сочи сякаш показва ,че там не може да пипа, друг път хо хващам как отива да бърка пак.

А в тези жеги юостоянно се поти милият. Вечер спим на отворена врата и пак е мокър.

С чорап ли слагате сандалите на децата или на босо? Нещо на босо пробвам 2 чифта и все му правят пришки.

Започнах опити с гърнето, но не съм много постоянна.
С храненето стана по- капризен. Чудя се какво да му готвя, иска си едно и също - Иска само хляб да яде. Има и още 4/5 ястия и десерти общо, които ги яде с кеф и това е.

Мляко си пие сухо от няколко месеца на сам ,пробвах го сега да пие кисело и не го иска. Та малко ме е яд ,че не го започнах след кърменето директно на кисело мляко , а го приучих на сухо.

Предложете някакви интересни игри и занимания с децата. На какво ги учите?

Зъбите миете ли ги и дават ли Ви? С каква четка?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:24 от Morska.Sirena89

# 672
Нашият педиатър ни предупреди, че това е възрастта на битовите травми. Просто са малки камикадзета, и ние вече имаме белези.
За гърнето каза, че е важно да се махне памперса особено при момчетата, защото не трябва да се загрява мястото. Но аз гледам по записките, че с баткото сме го махнали лятото след като е навършил 2, просто явно тогава е почнал да казва.
Миене на зъби, рязане на нокти, подстригване - всичко е със съпротивление, но ще трябва да се преборим.

# 673
И при нас е така, съпротивлява се с всичко. Хич не ми дава да му мия зъбите, но аз съм лоша.
Мерака му към контакти, за сега, отмина. Научи се сам да слага капачките, но и спрях да му се карам и постепенно му омръзнаха. Същото и с коша за боклук, но го уча за какво се ползва и вече започна да го ползва по предназначение. И навън, ако вземе някой боклук на земята, не му се карам да го хвърли, а го взимаме заедно и го изхвърляме в някой кош. После здраво дезифекциране следва Joy
По дивана и леглата също се катери, падна няколко пъти и се научи как да слиза и да е по- внимателен.
Ние се изръсихме за сандали на биомеханикс и му направиха пришки Triumph Не слагам чорап. В това топлото, вече се чудя какво още да му съблека.

# 674
Аз я оставям сама да си мие зъбите.
Вече има и претенции кои обувки да носи. Казва "други, други' или "боси".
И с гърнето е така. Ако тя пожелае. Така и аз не се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт