Януарски бебета 2019! Тема 5

• 24 568
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета!
Моята дребка спи  по два пъти. Сутрин към 11.30-12 и следобед към 16.30-17.
И ние сме като скачени, ако може цял ден да е в мен и да я нося...
 Мънчолина, изобщо не те мисля за луда. От лятото ми ги хвалят тези герданчета. Тогава  питах тук-там, но не намерих. Моля те сподели откъде да купя такова, както и как се процедира с него!

# 196
Здравейте, момичета!
 Мънчолина, изобщо не те мисля за луда. От лятото ми ги хвалят тези герданчета. Тогава  питах тук-там, но не намерих. Моля те сподели откъде да купя такова, както и как се процедира с него!
Аз написах в търсачката "кехлибарено герданче" и ми излезе сайт, има страшно много модели и всичко е описано вътре, а цената е съвсем приемлива. Нищо особено не се прави, обикновено герданче, само не трябва да се мокри. То е изработено така че дори и да го скъса бебето, да не се разпилеят топчета. Аз в началото мислех че няма ефект, но след няколко седмици детето спря да се лигави, нощно време само се буди да яде, без да реве, без да мрънка. И през деня е много по-спокоен. Даже последния зъб, го видях деня преди да пробие, изобщо не сме разбрали,че се задава.

# 197
Аз от 10 години знам за кехлибарените герданчета.

# 198
Здравейте мамчета , при нас спането е по 2 или по 1 път зависи кога става сутрин ако става към 8 е веднъж . Гледам между спането повечко да се измори че иначе приспиването е кошмар . Вече крачи стабилно обикаля навсякъде и повече се изморява , но определено издържа много без сън . Мисля другата или по другата седмица за прощапулник на малкия . Вие какво мислите дали ще правите ?
То всичко си е суеверия , но пък си е интересно .
Аз също се прекланям пред мамите с две или повече дечица 👏 малар че малчо не е диване има си и такива дни де пощурява , но като цяло върша си всичко с него готвя чистя , разбирасе най хубаво е когато ММ го изведе на разходка,  а аз свърша всичко😃 сега като върви сам е още по добре само го наблудавам а той се чувства свободен е идва и ме дърпа причерно за крачола , но не е като преди. Напоследък се заиграва и сам . 💙

# 199
Привет момичета! Нашето диване от 2 седмици ходи сама и съм много щастлива. Набира яко скорост и е много смешна как обикаля апартамента и прави завои без да спира. Спи по два пъти към11.30-12 и към 16.30-17. Днес обаче спа само веднъж и в 9 без 20 беше труп. Преди два дни изби 1вия зъб, а тя след 6 дни прави година. Нощем почна да хапва отново и го отчитам на зъбките. Плачка често буди се, давам биба и заспива. Бях спряла да давам за зъбите хапчета. От утре пак започвам. Имахме и кехлибарено герданче, но го махнахме. Трябва да го сложа отново. Имаше ефект Simple Smile

# 200
И моят дребосък засега спи по 2 пъти. Онзи ден изкара с 1 сън само и то няма и 2ч. Това му беше за цял ден, че и вечерта заспа в 11 почти. От къде тая енергия, не знам... Иначе спи 2 пъти, преди обяд от 11 до 12.30 и после към 16.30 до 18, нещо такова. Този 2ят сън е късничък ама от обяд до вечерта много трудно изкарва. Днес пак пропусна преди обяда и заспа късно, та явно и днес ще спи веднъж. Май лека-полека се преориентира към спане веднъж. Странно обаче, вечер започна да заспива много късно. До скоро между 21.30-22ч беше припаднал, а сега с голям зор успявям и в 23ч да го приспя. Както казах по-рано и без да е спал 2ри път. Среднощните будувания с часове са все по-редовни, не знам как издържа. Снощи е спал 5-6ч и днес пак едва го сложих в 14ч. Аз съм изцедена, а малкото човече не.
Зъбки го мъчат, предполагам долни странични резци. Засега е с 6 зъба. Голямо желание има да върви, но все още му е нижно пръстче за опора. Наближава годинката, не знам дали ще проходи до нея. Не, че съм се разбързала. Нямам търпение да видя тортата, дано да я направят добре. То има и време още.
И аз се интересувам от тези кехлибарени герданчета. Разгледах и видях, че има 2 вида кехлибар - суров и не помня какъв друг. Вие от кой взимате? И с тях ли спят децата, опасно ми се вижда?

# 201
А ние сме с 12 зъба?!? Малко множко ми се виждат за годинка Grin Баткото на тази възраст беше с два.

# 202
Нашата беба е с 4 зъба. За спането изобщо не ми се говори. Мони, сподели после снимка на тортата да я видим. Zazu, какво стана с бебето? Оздравя ли?

# 203
И малката е с 4. Избиха по два успоредно през две седмици. Излишно е да казвам, че си караме на нощния режим 😂 това, полунощ ми е късен следобед.

# 204
Simple Smile в момента се борим с 4 кътника едновременно Simple Smile добре, че съм в отпуск Grinning

# 205
Здравейте, момичета.Поздравявам първо всички рожденици , да са здрави и с прекрасно детство нашите януарчета.Моя човек е с 8 зъба, но се измъчи.Редовно се буди през нощта иска да спи при мен, но и това ще мине.
На всичкото отгоре ние с моя мъж ще вдигаме голяма сватба през Февруари.Не ме питайте как организирам всичко, но се възползвах от сватбен агент и в общи линии само избирам.
Ето защо било, хората първо да се женят, после деца:grinning:Понякога се чудя как намирам сили за всичко.Малкия още не ходи, но се придвижва по всички мебели.Любимо му е да лиже пода, катери се навсякъде, едно малко диване.Спи вече по 1 път, което се очакваше.Станал е артист, на бабите им прави номера, сърди се, когато не е на неговото, но мен ме слуша много.В общи линии вече си е дете, как бързо се търкулна годината.Ех, ех....

# 206
  • София
Zazu, какво стана с бебето? Оздравя ли?
Благодаря, че питаш 🤗.
След 8-9 дни с температура (част от които над 39.5) и диария и преглед при трима педиатъра, вчера най-накрая започна да показва признаци на подобрение (да не казвам голяма дума).
Пуснали сме изследване от памперса, но още не е излязло. Според последната лекарка е бактериална чревна инфекция. Започна да пие един Суметролим преди 2 дни, който не бил точно антибиотик, но така и не разбрах какво точно е. Преди се е казвал Бисептол.
Може би от него свали температурата най-накрая и от няколко часа не се е оаквал до ушите 😌.
Поизтормозихме се всички. Припомних си онова гадно усещане сърцето ти да е като стиснато в менгеме и само да се молиш да се оправи.
Но след три дни има рожден ден и се надявам до тогава вече да е здрав и да отдъхнем 🤗.
Оглеждам се за тортичка и май накрая ще взема на Скайлайн. Вкусни са ми, а и са до нас. Ще сложим надпис и някоя фигурка от фондан и така 😇.

# 207
Zazu, радвам се, че е по-добре. Каката е пила Бисептол, направо си е антибиотик. Но най-важното е, е е овладяна инфекцията. Защото с това разтройство и температура рискът от обезводняване е много голям. Ще бъде здрав за РД-то. Ще чакаме снимка от тортата.

# 208
  • София
Момичета, влиза в сила нов имунизационен календар:
https://www.dnevnik.bg/zdrave/2020/01/14/4016017_vleze_v_sila_no … k1m9z7NxcDd4BzMX0

# 209
Значи, честито ваксина за варицела, нищо че няма от къде да се купи... Поне на теория вече я има в календара.

Общи условия

Активация на акаунт