ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Леле колко съм изпуснала , но имах доста натоварени дни , с баба в болница в София за смяна на сърдечна клапа, 1200  коледни бисквитки за правене, дете у дома и после и баба плюс подготовка за ремонти, абе беше натоварен Декември. Айде стига съм мрънкала
Бях на БХС на 22.12 , бебоците са супер растат си добре , всичко им е наред, чакам докторката да ми прати резултатите по мейла , че ми пуснаха и кръв , въпреки че им казах че имам пуснат пренатест. Та както и да е .
НА другия ден ми звъннаха от фирмата за пренатеста , една сладурка , смао да ми каже че резултатите ми за болестите са ми негативни и това беше супер подарък за Коледа, сега след нова година ще видимофициалните документи и пола на бебета.
НЯкой правил ли е пренатест за близнаци , за всяко поотделно ли идва резултата или общо , знам ли и аз .
Следващата ФМ в 20-21г.с.
Та това от мен набързо.
Айде довечера да си изкарате супер , че догодина не се знаае как ще е

# 466
  • София
Аз съм края на 14 седмица, но сънната ми апнея не се подобрява.

Azidaa, от кога си диагностицирана със сънна апнея, по време на бременността ли или от преди това? Спиш ли с машинка?

Аз имам генетична обремененост, но още не съм се изследвала. Вреди ли апнеята на плода по време на бременността?

Момичета, каква е цената на пренатеста?

# 467
  • София
Azidaa, честито за придобивката, електрическа ли е помпата? Аз си взех ръчна на Авент май месец като бях в 8ми месец и я ползвах само в болницата, след това купувах Ел помпа, с ръчната не се справях хич.. изприщиха ми се ръцете от помпане само 😁
Сега пак ще съм с Ел помпата Wink
Да, електрическа е, на Медела. С ръчна ми се вижда брутално направо.

MoCherie, не съм болна, ММ така се шегува с мен, тъй като спя страшно много и все ми се спи. Иначе, не мисля че вреди на плода. Защо не се консултираш с твоя АГ щом имаш каквито и да е съмнения, за да си по-спокойна Simple Smile

# 468
Azida честито за помичката.
И моята е на медела само че двойна. Най-добрата марка.
Аз не кърмих само се цедях. Успях цяла една година да имам кърма.за дъщеря си благодарение на меделата.
Днес хич не ми се празнува. Мисля ей ся да хващаме пътя към балкана и да се пързаляне със шейни. С ММ сме планинари и рева ,че няма да сме на хижа а вкъщи.
Отделно само ми се ядат някви неща
От вчера ми се яде KFC
В нашия град няма най-близкия е на 50км. Май ще се ходи цяла нощ го сънувах тва пържено пиле. Егати драмата

# 469
  • София
Сънната апнея е състояние в което докато спиш, спираш да дишаш за известно време. Баща ми е с такова заболяване и има случаи в които повече от 20 сек спира да диша. Налага се да спи с машина с маска която му подава кислород вечер. Иначе се увреждат сърцето, мозака и какво ли още не.

Не мисля че хората със сънна апнея ги определят като много спящи, по скоро обратното. Съня им е доста нарушен, не се наспиват качествено и през деня са уморени.

Ако някой е запознат с това заболяване по време на бременност, ще се радвам да получа повече информация.

# 470
  • София
Aз много се чудех дали единична или двойна, но взех единична - някак по -удобна ми се видя. Ти какво мислиш за двойната?

Момичета, имам нужда от помощ с математиката ще ви цитирам извадка от Информационна брошура за бъдещите майки - НЗОК : Жените, чиято бременност не е рискова, имат право на 12 платени от здравната каса прегледи - по един през първите 7 месеца от бременността, по два – през последните два месеца от нея и два – след раждането.

Аз ли нещо не мога да броя или описаните прегледи са 13?

# 471
Aз много се чудех дали единична или двойна, но взех единична - някак по -удобна ми се видя. Ти какво мислиш за двойната?

Момичета, имам нужда от помощ с математиката ще ви цитирам извадка от Информационна брошура за бъдещите майки - НЗОК : Жените, чиято бременност не е рискова, имат право на 12 платени от здравната каса прегледи - по един през първите 7 месеца от бременността, по два – през последните два месеца от нея и два – след раждането.

Аз ли нещо не мога да броя или описаните прегледи са 13?

При двойната времето за цедене е наполовина става по-бързо. А когато двете гърди се стимулират едновременно стимулира повече кърма. За мен е идеална защото както казах само цедях. Ти може и да си кърмиш от гърда и да не ти трябва толкова стимулиране. Аз бях решила да пълня фризера беше ми станало като хоби. Цедях по 2л на ден Grinning

# 472
Момичета, съвет от мен-ако всичко е ок с кърменето, НЕ ползвайте помпа. Само, когато ви се налага да оставите бебето на някъде и ви трябва шише с кърма. Ако кърменето е ок, цеденето не само е излишно, но и вреди. И това, Цеди , за да имаш повече кърма и глупост-само се вкарвате в порочен кръг-колкото повече цедите, толков аповече трябва да цедите-излишно. Слагайте детето често и на поискване и това е. И в началото не мислете, че нямате достатъчно кърма-и съвсем малко е достатъчно. Но имаме време до тогава.

# 473
  • София
Момичета, съвет от мен-ако всичко е ок с кърменето, НЕ ползвайте помпа. Само, когато ви се налага да оставите бебето на някъде и ви трябва шише с кърма. Ако кърменето е ок, цеденето не само е излишно, но и вреди. И това, Цеди , за да имаш повече кърма и глупост-само се вкарвате в порочен кръг-колкото повече цедите, толков аповече трябва да цедите-излишно. Слагайте детето често и на поискване и това е. И в началото не мислете, че нямате достатъчно кърма-и съвсем малко е достатъчно. Но имаме време до тогава.

Да, права си. Аз не я купих с идеята да се цедя постоянно, а именно, за да мога да се изцедя при нужда, особено в началото преди кърмата да се регулира. Знам, че има тънкости и трябва да се внимава,за да не се получи напр. хиперлактация както спомена, но определено е полезна придобивка и не бих я нарекла излишна.

# 474
Azidaa, да Simple Smile и аз имам помпа на Медела. Хубаво е да я имаш, защото се налага. А и от случай до случай е супер различно. Аз казвам общото положение. От моят опит. Кърмих до 1.8г. и беше лесно, но съм наясно, че при всеки е различно. Просто съм и наясно какви грешни теории и съвети има.

# 475
И аз съм се спряла на двойна помпа на Медела, но ми се вижда още рано да започвам с покупките. А колко много ми се иска.. направо нямам търпение.
Azidaa, ти от къде си я взе и за колко?

# 476
  • София
От Хиполенд, от началото на декември я гледам, надявах се по Коледа да пуснат някъде с по-голяма отстъпка, но не се случи. И все пак отстъпката си е доста добра и не ми се рискуваше да чакам следващи намаления Simple Smile

# 477
Мммм....някои вече са почнали в покупките. Аз за сега само гледам, но определено мога да кажа, че вече си избрах и количка, остава само пола да ни кажат за да знам какъв цвят. Не, че ще я купуваме, но поне да съм я избрала. Иначе с всичко останало мисля да поизчакам до към 9тия, ако не си сменя 100 пъти мнението де, че предния път като иабирахме, докато купим минах през всички марки Simple Smile

# 478
Честито за покупките на всички!
Аз само разглеждам, разглеждам и едва се удържам да не купя нещо, но е още прекалено рано - в края на 10та седмица съм само (9 г.с. + 6 дни). Ще изчакам най-вероятно до май месец, след това сигурно няма да успея да се въздържа. 😁
Харесала съм 3-4 модела колички, задължително ел. помпа трябва да взема, че със сина ми не взех и последиците не бяха особено благоприятни, кошарка и ел.шезлонг и с по-скъпоструващия списък сме готови Simple Smile Но засега само гледам, въздишам и се прехласвам 😁😁😁

Весело посрещане на Новата година!

# 479
Нашата количка е още в коридора Grinning Както и кошарата си е на мястото. Grinning
Количка няма да купувам макар,че е цялата на цветя и ако е момче ще я продавам. Преоткрих бебеносенето и количката ми е последната грижа.

Общи условия

Активация на акаунт