ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 226
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Аз сега чета разни работи в нета... За шишета, за матраци, сгъваема кошарка или масивна такава... Ще кажеш, че ще завършвам атомна физика!
Засега от цялото това проучване май се насочвам към шишетата на Haberman...
Medissa аз също съм за дрехите/аксесоарите ВУ, първо ще се ползват малко, второ че са по-бюджетни. Само шишетата мисля да са нови, всичко друго нямам претенции Simple Smile

# 571
Възглавница си взех на Лорели, дано да ми е удобна (една розовка на звезди).
Шишета поръчах на Авент отново, но този път стъклени- поне няма да се оцветяват, а и на външен вид по ми допаднаха. Силно се надявам да кърмя и да не ми се налага да ги ползвам, но нека да ги имам.
Стерилизатор ползвах втора ръка от сестра ми, също на Авент, но за кратко, може би 2-3 месеца и ми писна и взех само да ги мия с отделна гъба и бебешки препарат за съдове.
Помпа пак втора ръка от нея имам, отново Авент, но изцеждах около месец и приключих филма. Ел.помпа никога не съм пробвала, но с тази горе-долу се справях. Изключвам се по една време зверски ме боляха зърната и дойдеше ли време за изцеждане, ми се ревеше.

# 572
Попринцип, ако трябва да сме честни като се замисля дори и шишетата след две-три стерилизации наведнъж не би следвало да им има нищо ако са употребявани. Обаче и аз няма чак толкова да се отпускам, поне шишетата и аз мисля да купя нови, даже и помпата за кърма. Аз съм се настроила, че ще кърмя.
И като започнах тази тема, нека споделя че отвреме на време попадам на класации в един сайт относно "най-добри попадения за майки" или "10 неща, които не съм предполагала колко ще са ми от полза". Едното, което беше на първо място беше един масажор за гърди ето този .
Другото нещо, което съм си записала като на пръв поглед безполезно, а после оказало се добро попадение са т.нар white noise baby machine. Не знам как е на български, но в Алиекспрес има и евтини. Идеята е, че създават някакъв успокояващ шум, с който децата свикват. Плюса е, че ако бебето спи при баба и дядо (както се надявам да ми се случва често) по-лесно ще се приспособяват.
И последно нещо - имало някакъв комплект с бебешки шишета, стартови, в която има 5-6 шишета, различни видове и марки. Идеята е да се прецени кои шишета ще се харесат от бебето.

# 573
Medissa, играчки с бял шум са и тук,донякъде са практични. Попадали са ми в страниците за играчки ВУ, ама тогава не знаех, че ще ми трябват Simple Smile и бяха десетина лева. А чисто нови са около 80/100 лева.

# 574
Аз явно съм пълен филм и изобщо нищо не гледам за бебчо, мисля че е много рано. Единствено мога да си купя тази възглавница за кърмене, понеже и за спане била много удобна.
В коя г. с. се разбира пола на бебето със сигурност?

# 575
Аз пусках бял шум от youtube. Много рядко му помагаше. Като цяло за коликите почти нищо не помагаше. Добре, че отминаха към третия месец.

# 576
За бял шум има супер приложения за телефони с много различни шумове.

За пластмасови шишета, бих си купила нови, пластмасата старее, даже за помпата се чудя дали да не си взема нови гумените елементи, че моите са пожълтяли много

# 577
Момичета, помагайте. Има ли някой от Варна, който е правил пренатален тест и къде го е правил? На гладно сутрин ли се взема кръв или трябва да си хапнал, има ли значение или по-всяко време на деня могат да ти вземат? Знаете ли до коя гестационна седмица може да се направи? Аз съм в близо 14та и понеже моят АГ беше отпуска естествено пропуснах ранния скрининг. Мислех си, че може и малко по-късно да се направи, но не можело. Та реших да си направя пренатален тест, но се чудя къде да отида.
Много се радвам, че почнахме темата за нвобходимите бебешки нещица. По-късно и аз ще разгледам какво има в комсед Grinning

# 578
Здравейте!Днес мина и моят БХС,заедно с пускане на кръвни и останах очарована че не ми взеха пари за кръвните,казаха че министерството покривало тези изсл.
А в другата лаборатория,която по принцип правя изсл.ми казаха че струва 60лв
Както и да е.
Изписа ми АГ аспирин протект,150мг,поради никък кръвопоток или нещо такова.Коя от вас също пиеше аспирин,да ме осветли повече по темата?
Най интересното е че на 30.12 ходих при друг Аг(4D,5D)който ми каза че кръвопритока е добре и лява и дясна артерия са в норма(1.35-0.96)и няма нужда от аспирин ,а днес при тази която си водя ЖК 3.2-2,13(на по скромен апарат)ми предписа.
Та идеята ми е възможно ли е да има такава разлика и възможно ли е всъщност за няколко дни така да се променят ст-стите.
Чакам резултатиге от БХС до 10 дни.

# 579
Момичета, помагайте. Има ли някой от Варна, който е правил пренатален тест и къде го е правил? На гладно сутрин ли се взема кръв или трябва да си хапнал, има ли значение или по-всяко време на деня могат да ти вземат? Знаете ли до коя гестационна седмица може да се направи? Аз съм в близо 14та и понеже моят АГ беше отпуска естествено пропуснах ранния скрининг. Мислех си, че може и малко по-късно да се направи, но не можело. Та реших да си направя пренатален тест, но се чудя къде да отида.
Много се радвам, че почнахме темата за нвобходимите бебешки нещица. По-късно и аз ще разгледам какво има в комсед Grinning
Пренатален тест мисля може по всяко време след 10та седмица. Във Варна най-разпространен е май на Vision.  Аз там ги оплетах- уж Вижън, а от някаква фирма Афродита, а теста Verify.

# 580
  • София
За белият шум играчките са по-добрият вариант от облъчването с телефон, но съм чела че може да свикнат с този шум и да не искат да заспиват иначе. Аз ще пробвам с повиване по метода на карп, но някои бебета и това не харесват Grinning

Аз за помпата се чудех дали да не взема втора ръка и да сменя всички части, през които минава кърмата - т.е. почти всичко. Ами щеше да ми излезе 160-170лв. , а нова я купих 195лв. А за шишетата - мен ми дадоха едно от лекциите Изамама и изобщо не мисля да купувам, решила съм, че ще кърмя и просто друг вариант не съществува.

# 581
записвам се Simple Smile 29 юли Варна първа бременност

# 582
Impresita,  АГ ли ти каза,  че е късно за ранния скрининг?  Аз ще го правя на 08.01 в 13+1 ще съм,  според мойта лекарка може до 13+6. Пишеш,  че си почти 14, значи все още има време.

# 583
Dona_Rosa, да АГ-то ми каза. Много тъпо. То и аз съм виновна, че не напомних, но последно бях при него към 10та седмица, нищо не ми каза. Практиката при този лекар е, че първо минаваш на преглед и после слизаш на друг етаж при секретарката ли как се води, да ти опише реално прегледа и тя ми даде час за след месец. Нацелих и отпуската на лекаря и почивните дни и така. Знам, че е статистическо изследване, но все пак исках да го направя. Ами ще направя пренатален тест за всеки случай. Иначе днеска казах на Аг-то за феталната морфология. Извика ме в 16та седмица на 19ти януари. Сега пък чета, че по принцип се прави 20-23та седмица. Почвам да се чудя аз май нещо не мога да разбера. Но към 22ра седмица ще отида и при друг лекар и от многоо по-рано ще предвиждам нещата.

# 584
Николова, аз пих аспирин протект и прокървих от него. Заради мутация ми беше изписан, но го спрях веднага след кървенето.

Общи условия

Активация на акаунт