С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 188
  • 754
  •   1
Отговори
  • София
Заповядайте в новата тема!
Линк към предишната - https://bg-mam.ma/t/1660868

# 1
Нямам от какво да се оплаквам, но да се запиша!
   На поста на последната потребителка да отговоря- оставяй мъжът ти да си комуникира с нея. Не си пращай детето и това е. Ако те дразни , че има разлика в отношението към децата, това ще пречи на нормалната ви комуникация. Имаш ли предположения защо бабата има различно отношение към децата? Ако е много лично не ми отговаряй. Но винаги съм се чудила как така ще обичаш повече едното внуче от другото?!

# 2
Това е много демонстративно неглижиране, да оставиш детето цяла нощ с външните дрехи, без спално бельо и елементарни удобства. То чужд човек да преспи ще му постелеш и дадеш нещо да се преоблече, камо ли дете и то собствено внуче. Мъжът ти как го търпи това нещо? Нищо ли не и каза, когато намерихте така детето?

# 3
Еее, това вече наистина е неприемливо. Не спрямо родителите, но спрямо детето - чак пък толкова да ти е неприятно, че да не му смениш дрехите, за да му е удобно...

Тези, които не спазват графици - как процедирате, ако детето спи повече от веднъж дневно? Или когато детето спи в определени часове? Моето още е на три дремки, нее може да издържи без тях и става кисело. Не мога да си представя майка ми и свекърва ми да каже - ми, когато преценя аз и ако преценя, тогава ще я сложа да спи.

# 4
И аз това питах по -напред, когато стана дума за "списъците" . Ми ако не го спазим този график, детето се мъчи. Нали ние бабите си обожаваме внуците, защо правим така , че да му е "гадно" ?

# 5
Единственият график за мен беше: бебето се къпе в 20.00 ч. Другото, както дойде. Кърмех на поискване. Проблеми не съм имала. После децата сами ставаха като малки в 7.00 ч., лягаха в 20.30 ч. Когато спяха на обяд по 1 път, супер рядко, се съобразяват с режима на родителите или баби и дядовци, т.е ляга се между 13 и 14 часа. От 10 годишни са сами вкъщи ваканциите - няма режим. Всички са наясно, че ваканцията е почивка, когато е училище се става рано.

# 6
Вярвам, че ''противниците'' на списъците визираха по-големи деца, не бебета/тодлъри с режим. Нали темата почна от внуците на Боряна, които са на около 9 години.

# 7
Това е много демонстративно неглижиране, да оставиш детето цяла нощ с външните дрехи, без спално бельо и елементарни удобства. То чужд човек да преспи ще му постелеш и дадеш нещо да се преоблече, камо ли дете и то собствено внуче. Мъжът ти как го търпи това нещо? Нищо ли не и каза, когато намерихте така детето?
Айде пак яко в джаза!
Невидимата Джо пише:

Последния път го бяхме оставили по спешност след училище и отидохме да го вземем по нейно настояване на сутринта, беше оставено да спи на дивана с дрехите от училище, чорапите и тн. Както го бяхме оставили.

Жената с какво да го преоблече това дете? Да му навлече нейните дрехи ли? Майката едва ли е предвидила един кат дрехи щото го е оставила по спешност и след училище. И след като няма такива, а държи да е преоблечено няма да го оставя с преспиване, колкото и да настоява бабата.
По въпроса с изкуственото одеало- каквото има жената с това завива.
Щом майката е с такива претенции да си занесе една чанта инвентар за спешни случаи. Независимо, че детето остава рядко.

# 8
Не е толкова трудно да извадиш една твоя тениска за пижама най-малкото. Чак пък толкова нищо да не се намери е абсолютна демонстрация на отношение, няма защо да обвиняваме майката, че отишла неподготвена.

# 9
Скрит текст:
Айде пак яко в джаза!
Невидимата Джо пише:

Последния път го бяхме оставили по спешност след училище и отидохме да го вземем по нейно настояване на сутринта, беше оставено да спи на дивана с дрехите от училище, чорапите и тн. Както го бяхме оставили.

Жената с какво да го преоблече това дете? Да му навлече нейните дрехи ли? Майката едва ли е предвидила един кат дрехи щото го е оставила по спешност и след училище. И след като няма такива, а държи да е преоблечено няма да го оставя с преспиване, колкото и да настоява бабата.
Скрит текст:
По въпроса с изкуственото одеало- каквото има жената с това завива.
Щом майката е с такива претенции да си занесе една чанта инвентар за спешни случаи. Независимо, че детето остава рядко.

Шегуваш се, нали? Все имат една тениска в къщата, както и  един два чаршафа...

# 10
Бабетката можеше да извади една тениска за сън. За другото си права, нищо не пречи майката да занесе един плик с дрехи, да има за всеки случай. Тук нещата са се наслоявали дълго време , според мен.
    Но ако не си доволен от бабата, търсиш друг вариант да оставиш детето. Просто е .

# 11
Тогава щеше да се оплаква, че детето е с тениската на баба си вероятно. О,  чорапите също 😂
В такива случаи няма угодия. Хем неподготвена, хем с големите претенции. Карай, важното в случая е да има виновни.
И да, усеща се от поста, че има и друго,а  това само е катализирало недоволството.

# 12
Абсолютно необичайно е да оставиш гост в къщи да спи с дрехите и чорапите, не се насилвайте. Сигурна съм, че не бихте го направили с чието и да е дете, колкото и инцидентно и по спешност да е преспиването, все някакви елементарни удобства всеки би осигурил.

# 13
  • при късмета
На моя не му трябва пижама за спане. Отказа ги преди още да направи 2. Ама да оставиш детето да спи облечено е малоумно. Добре, че и якето не му е облякла, да е готово да си тръгне сутринта (липсват ми старите емотикони) За чаршафите е съвсем отделно.
Наистина ли и тази бабиера се защитава?

# 14
  • Варна
Е, щом другото внуче има там цяла стая с лични вещи и се гледа редовно, толкова ли не се намери една дрешка от него...

Общи условия

Активация на акаунт