С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 197
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • волно калдъръмче
Когато сте в служебни отношения с бабата, не се учудвам, че и претенциите са в небесата и като към служители, чийто живот едва ли не зависи от вашето благоволение да им оставите да погледат децата ви. Когато отношенията са сърдечни, няма такива драми. Но това си зависи много от двете страни. Първо, възрастните са си минали отред. Освен това те са изградени характери и някой на възрастта на децата им да иска да се променят, е нелепо. Да, имате право да не ги обичате и да не желаете да сте близки. Тогава идва въпроса - ами кой ще ми гледа децата? Тези хора си живеят също като вас живота за първи път, но вече знаят, че да пробиват стени, които друг е издигнал, е мисия невъзможна.

# 31
  • при късмета
Никой не иска да променя възрастните, всеки знае, че това е мисия невъзможна. От тях се иска не да се променят, а да се съобразяват с правилата на родителите за внуците

# 32
  • волно калдъръмче
Като нямате доверие на бабите, не си оставяйте децата. Просто е. Няма да им се радват, но ще си пият виното, ще си гледат сериалите или ще хоят на масаж и спа, опера, театър - тяхна си работа. И определено няма да са нещастни, че снахата не ги зачита.

# 33
Като нямате доверие на бабите, не си оставяйте децата. Просто е. Няма да им се радват, но ще си пият виното, ще си гледат сериалите или ще хоят на масаж и спа, опера, театър - тяхна си работа. И определено няма да са нещастни, че снахата не ги зачита.
Но определено някой ден ще са нещастни от факта, че внуците им не искат да общуват с тях. И още по-определено някой ден ще очакват децата им да се грижат за тях, когато вече не могат да се справят сами.

# 34
  • при късмета
И децата не са родени за кефа на бабите. Ако не ги познават те пък съвсем няма да тъжат за тях. И ако бабите не искат да гледат внуци, да си кажат, родителите все ще намерят решение. Няма неотгледано дете. Но не и да претендират, че много искат, а всъщност е обратното, казват го от куртоазия или за пред хората. Да са поне честни, не им отива на възрастта да са двулични. И това е от просто, по-просто. До сега не съм срещнала майка, която да си оставя зорлем детето някъде, където и при когото не е желано

# 35
  • ВАРНА
Нима не е естествено да се погрижиш за възрастните си родители,независимо от това,дали са ти помагали да си отгледаш децата?!

# 36
Но определено някой ден ще са нещастни от факта, че внуците им не искат да общуват с тях. И още по-определено някой ден ще очакват децата им да се грижат за тях, когато вече не могат да се справят сами.
Предполага се, че щом възрастните са отгледали децата си и те трябва да отвърнат със същото. Независимо дали възрасните са гледали внуците си.

# 37
  • волно калдъръмче
Голямо плашене, голямо нещо. Идеален пример ще сте за децата ви, които знаят, че ако нещо не им изнася, може да направят същото с вас.

# 38
Нима не е естествено да се погрижиш за възрастните си родители,независимо от това,дали са ти помагали да си отгледаш децата?!

Не, естествено, особено ако са били и не особено добри родители.

# 39
  • София
Скрит текст:
Предполага се, че щом възрастните са отгледали децата си и те трябва да отвърнат със същото. Независимо дали възрасните са гледали внуците си.
"Същото" е децата да си гледат децата.

# 40
А нима не е естествено близките да си помагат един на друг?

# 41
Значи, за да ми помагат децата ми, ако се наложи, трябва да съм гледала внуците? Слава богу,че я гледам!
   Аз мислех,че с личен пример ще ги възпитаме и все това си повтарям, й гато нашите "старци" ни ядосат или заявяват някакви претенции.Все си мисля,че ако децата ми виждат как се отнасяме с тях, ще е по-възпитателно.

# 42
  • при късмета
Кой говори за грижа за родителите? В момента обсъждаме грижата за децата, докато имат нужда от такава и за това, че за връзката баба/дядо-внуче, тази грижа е пряко свързана. Не за връзка родител-пораснало дете

# 43
  • София
Би трябвало да е.
Но бабата и дядото може да не считат така. Тяхно право е. Но при този вариант има вероятност да дадат такъв пример на децата си.

# 44
Би трябвало да е.
Но бабата и дядото може да не считат така. Тяхно право е. Но при този вариант има вероятност да дадат такъв пример на децата си.
Да, тяхно право е. Но в такъв случай и родителите имат право да не искат да се грижат за остарели родители. Всъщност, мен повече ме интересува в този казус, че след време внуците изобщо няма да искат да общуват с бабата и дядото и от това губят възрастните, а не децата.

Общи условия

Активация на акаунт