С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 196
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Със сигурност не държа нови пижами евентуално за гости, но ако бях на мястото на бабата може би щях да купя на внучето кат за спешни случаи след като майка му не се сеща да остави.
Детето може да е заспало в движение и жената просто да му е метнала едно одеало. Защо се търси под вола теле?!
Вероятно защото това е тема за плюене на свекърви и тук те са виновни по подразбиране 😂

# 16
Относно "списъци и графици" :Оставяла съм такива само за прием на лекарства - преди, след ядене или в определен час. За режим и тн, всеки иска да има ред, но не винаги се получава. Моето дете 20пъти ще спи на обяд в определен час, на 21 ставаше, хвърляше чаршафи и край на съня. Аз не успявах да се справя понякога, какво да искам от баба му(гледан беше често от майка ми, свекърва ми имаше здравословни проблеми, но ми е помагала с приготвена храна понякога). Затова, аз не мога да приема, че е редно чак списък да се прави с часове на лягане, ставане, колко задачи, колко странички и др. Безкрайно бях благодарна на майка ми, че вместо детето да ходи на занималня и да се гърби по 8часа на чина, то беше посрещнато, вкусна и топла храна(а не столска или студена от кутия), преоблечен в домашни дрехи, почивка, учене докъдето и колкото може. И така от първи до почти края на 12 клас. Когато е било болно, но към оздравяване, аз съм ходила на работа спокойна, че ще има човек край него, ще чувства обич и грижа. Пък дали ще стои по пижама цял ден и няма да си изпълни "задачите", не е толкова важно. И да, за мен е услуга, колкото и да е радост за бабата, но е ангажимент и отговорност. А моето беше много шантаво, кошара прескачаше, инатеше се, злоядо беше. Днес вече е дипломиран гимназист, студент и което е най-важно-израснал като много спокойно дете, с много хубави житейски възгледи. Тъгува за баба си, както и за другата баба, но носи много хубави спомени и за двете, за обичта, която му даваха.
Какво би станало, ако връчвах списъци и нспр, мъжът ми се връцваше, че се връщаме от театър или гости, а детето не е заспало в 22часа,защото майка ми не е успявала да го усмири? Или пък, че се връщаме след тежък работен ден, а детето не е написало домашното, а майка ми, макар и учителка, не се е справила с ината му? Преценили сме, че моментите "нарушения" не са толкова важни,а важно е, че сме разчитали на някого. Ако бях тръгнала със списъците и с рогите напред, едва ли щях да постигна повече като родител.

За личните контакти с баба и дядо , мисля че Янтра питаше. Да, могат да се определят такива от съда, абсурдна е трактовката "при смърт", това не зная кой го е измислил. Нормата е чл. 128СК,съдът гледа интереса на детето, като принципно се презумира интерес в тези контакти. Освен ако не вредят, но "вредят" не означава "не го събудил в 8ч".За съдебна практика питаше р. 660/2021г,4-то ГР. о. на ГК, общодостъпни е, вероятно има много други, това е анотирано в началото.

# 17
  • при късмета
Със сигурност не държа нови пижами евентуално за гости, но ако бях на мястото на бабата може би щях да купя на внучето кат за спешни случаи след като майка му не се сеща да остави.
Детето може да е заспало в движение и жената просто да му е метнала едно одеало. Защо се търси под вола теле?!
Вероятно защото това е тема за плюене на свекърви и тук те са виновни по подразбиране 😂
Има тема за плюене на снахи, може там да се развихриш. Както и отделна за хвалене на свекърви. Ама нещо хич не върви и то от години

# 18
Не се чувствай длъжна да ми отговаряш, въпроса беше риторичен, а с теб нямаме какво да си кажем повече както стана ясно от предходните постове.

# 19
Светкавица, когато аз писах , че искам списък с режима, далеч не съм имала предвид, че някой ми тръгва с рогата напред. Знам, че всеки описва своя опит и своята гледна точка. За дъщеря ми , която работи хоум офис е много важно детето да има режим, а и не само заради работата. И тя , и аз в последствие, сме на мнение ,че ако има режим и рутина , детето е по-спокойно. Да, винаги има изключения. Около нас има още доста деца на възрастта на внучката, отглеждаме ги заедно/ пиша в мн.число, защото активно участвам / . Виждам как се държат деца, които нямат изграден режим на спане и хранене, и как се държат тези, които имат. И нашата невинаги ляга с кеф и по собствено желание. Но заспива и после е спокойна. Така и майка има някакво време, в което да си почине, или да свърши нещо планирано. Естествено, понякога се излиза от тази зона на комфорт. Съседчето, на 2 г няма изграден режим. Като бебе беше лесно, непрекъснато е в количката и заспива и се буди.Сега обаче се превъзбужда, изморява се, минава времето, в което да заспи спокойно, и става какафония - реве, тръшка се. Майката се оплаква ,че понякога заспива чак в 2 ч през нощта.
    Сега не ми оставят списъци, освен ако не са свързан с прием на лекарство.

# 20
  • при късмета
Не се чувствай длъжна да ми отговаряш, въпроса беше риторичен, а с теб нямаме какво да си кажем повече както стана ясно от предходните постове.
Добър пример си в темата за обсъжданите персонажи. Настояваш си на своето, като няколко човека ти казват, че си в грешка, нареждаш кой какво да прави, мисли и отговаря и се тръшкаш, че не става на твоето. И не вдяваш защо се получава така. Ей затова са проблемите свекърва-снаха, поне го онагледяваш.
И не мисли, че си в позиция в публичен форум да казваш кой какво да пише. Няма да се получи

Светкавица, ти как си представяш списъците? "Задължително да легне в 14ч" ли? Аз, която си ги искам, като гледам чуждо дете, като питам, обикновенно ми отговарят "ляга около еди колко си часа". Не е едно и също

# 21
Светкавица,
Аз съм процедирала като теб.

# 22
Сериозно ли и за тази бабиера се намери оправдание??? То бива, бива, ама някои неща са вече извън всякаква логика. Ако детето няма пижама, както писаха се облича някоя стара, но чиста тениска или се взимат от дрехите на другото внуче. Дори и това със заспалото дете е нелепо оправдание. Има начини едно дете да се съблече и след като е заспало, дори и с леко разсънване. Да не говорим как умишлено се пропуска, че случаят е бил спешен.

# 23
Светкавица,  браво за това, че го оценяваш! 

".......че вместо детето да ходи на занималня и да се гърби по 8часа на чина, то беше посрещнато, вкусна и топла храна(а не столска или студена от кутия), преоблечен в домашни дрехи, почивка, учене докъдето и колкото може. И така от първи до почти края на 12 клас. Когато е било болно, но към оздравяване, аз съм ходила на работа спокойна, че ще има човек край него, ще чувства обич и грижа. Пък дали ще стои по пижама цял ден и няма да си изпълни "задачите", не е толкова важно".

# 24
Ами и аз ще се съглася с mimoza, че първото нещо, което ще ми дойде на ум е, че детето е заспало и тя го е наметнала, а не му е казала "заспивай на дивана с дрехите, днес това ще бъде твоето легло." И най-малкото бих попитала "защо не му сложи чаршаф и тениска за спане?", за да получа обяснение, нямаше да се премълча и да си фантазирам сюжети на Хензел и Гретел. Но аз съм такъв човек, обичам да се изяснявам до край, ако ще да се поскараме. В 99 % от случаите нещата са съвсем невинни, може би недомислени, но не умишлени и коварни.

Колкото до идеала за баба - нито всяка баба има желание да е такава, нито възможност. Някои гости не посрещат, деца не умеят да гледат. А някои и не са успяли да изградят връзка с внуците си и затова гледането им е толкова пълноценно, колкото да го гледа и съседката - да остане живо и да бъде нахранено. За мен важното е отношението - добре ли се държи с детето, говори ли му с обич, детето доволно ли е или е намръщено след гостуването.
За това, че одеялото било изкуствено пък да не говорим. Авторката има и друга тема, и там го повтори това, че било изкуствено.

Въобще към тия баби имате повече изисквания, отколкото към бащите на децата си.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 14:08 от Mandy Bo

# 25
  • София
Скрит текст:
Ами и аз ще се съглася с mimoza, че първото нещо, което ще ми дойде на ум е, че детето е заспало и тя го е наметнала, а не му е казала "заспивай на дивана с дрехите, днес това ще бъде твоето легло." И най-малкото бих попитала "защо не му сложи чаршаф и тениска за спане?", за да получа обяснение, нямаше да се премълча и да си фантазирам сюжети на Хензел и Гретел. Но аз съм такъв човек, обичам да се изяснявам до край, ако ще да се поскараме. В 99 % от случаите нещата са съвсем невинни, може би недомислени, но не умишлени и коварни.

Колкото до идеала за баба - нито всяка баба има желание да е такава, нито възможност. Някои гости не посрещат, деца не умеят да гледат. А някои и не са успяли да изградят връзка с внуците си и затова гледането им е толкова пълноценно, колкото да го гледа и съседката - да остане живо и да бъде нахранено. За мен важното е отношението - добре ли се държи с детето, говори ли му с обич, детето доволно ли е или е намръщено след гостуването.
За това, че одеалото било изкуствено пък да не говорим. Авторката има и друга тема, и там го повтори това, че било изкуствено.

Прекалено често съм забелязвала същото. Колкото и абсурдно да е то.

# 26
  • Бургас
Скрит текст:

За това, че одеалото било изкуствено пък да не говорим. Авторката има и друга тема, и там го повтори това, че било изкуствено.

Прекалено често съм забелязвала същото. Колкото и абсурдно да е то.
Мда, с това цитираното съм много съгласна. Често го срещам....

# 27

Това трябва да се закове най-отгоре на подфорума.

# 28
Ми аз примерно само памучни или изкуствени одеяла имам, щото към вълна имам алергия...

# 29
  • при късмета
Не е така за претенциите към мъжете. Ако в някое оплакване първия за бой е мъжа, никой не го спестява. На скоро имаше казус, на Ужас беше, ако не се лъжа, в който мъжа излезе виновен, за това, че свекървата е дала забранена храна на внучето.

Общи условия

Активация на акаунт