ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 229
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
В сайта на Комсед има 33% намаление и не се сдържах- поръчах си възглавница за бременни/кърмене и комплект шишета.

# 556
Какво пиете за болки в гърлото и кашлица? Мисля да си взема Исла, но пише, че не се препоръчва за бременни

# 557
Какво пиете за болки в гърлото и кашлица? Мисля да си взема Исла, но пише, че не се препоръчва за бременни
Когато ме болеше гърлото си пръсках спрей с прополис и невен. За кашлицата нямам идея.

# 558

Прополки с мед и лимон и Стодал (сироп). На мен АГ това ми изписа

# 559
Когато ме болеше гърлото си пръсках спрей с прополис и невен. За кашлицата нямам идея.
За кашлицата на мен ми бяха изписали сироп на Д-р Тайс с живовлек.

# 560
  • София
В сайта на Комсед има 33% намаление и не се сдържах- поръчах си възглавница за бременни/кърмене и комплект шишета.

Значи и аз няма да се сдържа Grinning Ти каква си хареса?

# 561
Какви шишета си поръча?
Влезнах и аз да разгледам сайта, но честно казано за нищо не мога да взема решение - прекалено голям избор има и се изнервям.
Аз искам да попитам - стерилизатора задължителен ли е и ще купувате. Сега докато пиша въпроса си отговорих, че не е, може и да се изваряват. Ние не използваме микровълнова и съответно нямаме, тоест трябва да гледам за електрически. Като знам че ще ми стои на плота и ще се вижда все се заглеждам по някакви по-скъпи - над 200лв и се чудя за тези пари дали си заслужава и дали да не ги изварявам? Ама пък дали не е голяма хамалогията?

# 562
Ако кърмите шишета може и да не ви трябват въобще.
Стерилизатор аз бях купила на чико голям. Много го ползвах за частите на помпата, биберони, после лъжички купички аспиратора за нос Grinning
Имах и няколко торбички за студена стерилизация за микровълнова които са идеални за пътуване. Една стига поне за 20 пъти.

# 563
  • София
Какви шишета си поръча?
Влезнах и аз да разгледам сайта, но честно казано за нищо не мога да взема решение - прекалено голям избор има и се изнервям.
Аз искам да попитам - стерилизатора задължителен ли е и ще купувате. Сега докато пиша въпроса си отговорих, че не е, може и да се изваряват. Ние не използваме микровълнова и съответно нямаме, тоест трябва да гледам за електрически. Като знам че ще ми стои на плота и ще се вижда все се заглеждам по някакви по-скъпи - над 200лв и се чудя за тези пари дали си заслужава и дали да не ги изварявам? Ама пък дали не е голяма хамалогията?

Еха, на мен ми се струват прекалено много. Разбира се, че можеш да изваряваш, но стерилизатора пести време, а и не трябва да го наглеждаш. Аз лично съм харесала на Cangaroo 3v1 - ще стерилизирам, ще си правим яйца и накрая зеленчуци на пара за детето. В olx върви по 20тина лева, нов около 55лв.

# 564
Момичета, имайте предвид, че примерно в Хиполенд към април имат 25% намаление, аз тогава си взех стерилизатор за под 100лв. Удобен е за биберони, помпа за кърма и шишета, при мен в началото кърменето не потръгна, та 2 седмици го ползвах редовно. Втора ръка също може да се вземе, защото много малко се ползва.

# 565
Привет и от мен! Вече и аз се чуствам по-добре. Почти не ми се гади вече, а пък и вече съм по-свежа и корема не ме боли и тежи чак толкова. Дано отлепването да е вече в историята. Сега съм 11+3. На 15.01 ме е БХС. Да ви кажа аз се следя на частно и плащам БХС само за ултразвук 70лв , а пък кръвните са безплатни в Майчин дом. Нямам търпение вече. За ЖК ще се запиша след БХС.
За стерилизатора-с първата бременност аз си купих на Cangaroo електрически. Беше 100 лв-даже май с някакво намаление излезна към 70 и няколко лв. Доволна съм . Сега пак ще го ползвам. За помпата-първо си взех ръчна на авент. При мен се наложи в началото да се цедя,понеже се роди недоносен. Ръчната не свърши работа и си взех електрическа на Cangaroo и бях доволна. Сега пак ще ползвам при нужда. Добре , че към втори месец започнахме да се кърмим и зарязах помпата.

# 566
Аз май масово ще заложа на втора ръка/употреба. Стерилизатора, който писах че е над 200лв го има и за 160лв в други сайтове. Потърсих и в ОЛХ, там е още по евтин - под 100лв. И много други неща, които съм набелязала открих в този ОЛХ, а смятам че за толкова малко ползване не е оправдано да е чисто ново.
Привърженик съм и на дрехите втора употреба.

# 567
А на мен ми обясниха, че не може да се предозира с фолиева.

Janetm, аз съм счетоводителя. Grinning Въпроса е, че досега никога не съм ползвала болничен, а и още повече че знам че с болничните при бременност е различно. Та и за това даже и незнам дали ги издава личния лекар или АГ. Утре омам час за направление за БХС и ще питам.
Тези, които са си правили БХС вече  - с направление се пуска нали?
Не биохимичния скрининг е платено изследване,не се покрива от здравната каса.

Идвам от преглед и съм щастлива - всичко е наред, "човека си мърда в апартамента" каза лекарката Two Hearts Прати ме за талон/направление от ЛЛ, след това при нея с документа и още същия ден (на 17 януари) съм на БХС в Майчин дом. За пакета прегледи (ЖК) говорихме, но не спомена нищо за заплащане на БХС.... може би зависи дали го правиш в частна или държавна болница?
Каза и че ми предстоят всички изследвания - кръвни, урина, цито- и микробиология.
Отделно, намали ми дуфастона на 2х1 и после по веднъж на ден.
Каза, че всички необходими документи ще ми ги издава тя, няма да се занимавам с ЛЛ. Следователно мисля, че това важи и за болничните. Ходя си на работа, няма проблем, но да ви кажа мисля в началото на февруари да изляза за 2 седмици отпуска или болничен - казват, че ще се вихри грипна епидемия и искам да си го спестя.
Започвам с разглеждането на сайта на Комсед.... Heart Eyes

# 568
  • София
33% са си доста изкушаващи. Аз имам списък и ще видя какво мога да взема от него.

Аз май масово ще заложа на втора ръка/употреба. Стерилизатора, който писах че е над 200лв го има и за 160лв в други сайтове. Потърсих и в ОЛХ, там е още по евтин - под 100лв. И много други неща, които съм набелязала открих в този ОЛХ, а смятам че за толкова малко ползване не е оправдано да е чисто ново.
Привърженик съм и на дрехите втора употреба.
Напълно подкрепям. Аз също ще направя така. Например колички на Cam, които нови са 1200+, в olx са по 400лв - малко ползвани и добре изглеждащи.

# 569
Само където се похвалих,че повръщането е минало. От вчера пак е пълен ад. И вода не мога да пия по цял ден ми се гади от всичко... искам да свърши вече това мъчение не издържам не мога да се зарадвам на бременност си само викам на дъщеря ми като разхвърля и не мога да  и обърна внимание :/
Съжалявам за негативизма излях си го

Общи условия

Активация на акаунт