ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 34 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, в 11 седмица съм  и трябва да ходя поне по 2 пъти по голяма нужда иначе започва да ме боли корема, да ме напряга и чувствам тежест като при запек. Особено следобед когато храната вече е в тънките черва чувствам напрежение граничещо с болка и дискомфорт. Вечер пишкам всеки 20-30 мин защото започва да ме боли пикочния мехур (между пъпа и венериния хълм). Някой някакви идеи? Имате ли подобен проблем? Това нормално ли е или имам проблем с червата? Или пък вече мястото намалява?

# 646
Аз също съм в 11 седмица,но нямам такъв проблем. Даже още си имам запек,чак болезнен.

# 647
Момичета, от днес и аз съм зле. Температура, гърло. Пих парацетамакс свали се малко и след 1 час пак температура. Смуча ефизол и прополки и сега слагам компрес от оцет и вода. Дано не навреди на бебчо по някакъв начин. Многоо, много съм притеснена...

# 648
Цвети, здравей. Моят АГ каза, че за гърло може само прополки да се смучат.
Момичета, от днес и аз съм зле. Температура, гърло. Пих парацетамакс свали се малко и след 1 час пак температура. Смуча ефизол и прополки и сега слагам компрес от оцет и вода. Дано не навреди на бебчо по някакъв начин. Многоо, много съм притеснена...

# 649
Павлета, добре дошла! И аз се надявам заедно да се прехвърлим в тема - Родени Heart Eyes
Mimi_TO_ не се шашкай Grinning Ходи да освобождаваш напрежението (от какъвто и да било произход). Нормално е да ти създава дискомфорт и пълният пикочен мехур, и пълното дебело черво. Така че... прочиствай Grinning
cwetelina17 мисля, че парацетамол можеш да пиеш през 3-4 часа. За гърло и на мен личната ми е казвала само билкови (Ен ти тус, прополки и т.н.). За компресите с оцет и вода - няма проблем. Най-добре звънни утре на АГ-то. Работен ден е. Да се изкаже, а и ти да си спокойна. И аз съм още болна, та знам колко е неприятно. От всичко само температурата не е полезна за бебчо, така че се бори с нея. Hug

# 650
И естествено в мой стил по погрешка съм влязля в бг мама с фейса си. Реалният ми профил е това и всичко, което ви споделих е същото. Казвам се Павлета, 3 та бременост и се надявам с всички вас да стигна до края. tancheto_shushi благодаря за топлото посрещане  🙂

# 651
Аз днес и писах и ми каза да смуча ефизол. Проверих го, пише, че не е доказано да е вреден за бременни. Температурата варира до 37.5 за сега, но с компреса от оцет и вода я свалих. Не смея да прекалявам с парацетамакс просто.

# 652
Добре дошли на новите момичета.
Купих си въпросния Б12 поръчах и течните витамини за бременни.
Аз имам диагноза хипермезис гравидариум и мисля,че ще умра тая вечер не ми се живее просто... ...
В петък дъщеря ми става на 3 ще има парти и а аз как ще оцелея и как ще присъствам въобще. Казах на баща и да има парти само в яслата но той много държеше да си има и отделно  тържество.
Ако можех да го пропусна целия този процес със бременност и раждането накрая наготово едно бебе щях да съм супер хепи. (В кръга на шегата разбира се) просто в такива моменти всичко ми е черно

# 653
Девойчета,имам проблем.Сокато имах запек(лошо),сега идобщо нямам порини за ходене до тоалетна.Така вече няколко дни.Храня се,мисля достатъчно,но нищо не изкарвам(извинявам се ако съм подробна)
Та не съм сигурна какво да правя?!
А в същото време като ходих на БХС,АГ ми каза че имам задържани .........и това се вижда на ехографа(не питах повече).Мислех да я питав за нещо да чи изпише,но .....изумих накрая и забравих.
Та така.
Лека вечер от снежен Благоевград🤪🤪
П.С:Ужас!!След 16 дни ващанция,утре съм на работа😱😱😱

# 654
Пробвайте да ядете храни, които разхлабват. На мен лично и кафе ми помага в такъв случай
Девойчета,имам проблем.Сокато имах запек(лошо),сега идобщо нямам порини за ходене до тоалетна.Така вече няколко дни.Храня се,мисля достатъчно,но нищо не изкарвам(извинявам се ако съм подробна)
Та не съм сигурна какво да правя?!
А в същото време като ходих на БХС,АГ ми каза че имам задържани .........и това се вижда на ехографа(не питах повече).Мислех да я питав за нещо да чи изпише,но .....изумих накрая и забравих.
Та така.
Лека вечер от снежен Благоевград🤪🤪
П.С:Ужас!!След 16 дни ващанция,утре съм на работа😱😱😱

# 655

Цвети, за температурата опитай също с Панадол за възрастни - по-щадящ е от парацетамола.
Но моля те, всичко консултирай с лекар.
Стискам палци бързо да минава при болните момичета, останалите - пазете се много! Тепърва предстои грипна епидемия.... Persevere

# 656
За разхлабване, на мен вчера много ми помогнаха сушени сини сливи, след 2 часа ми подействаха, направо не очаквах...Дайте идеи за залъгване на глада, покрай празниците съм качила 2кг, а съм почти в 10 седмица, ако продължавам така, незнам докъде ще я докарам...
Имам и друг въпрос, нещо ми се е запаметило, че БХС не е реален, ако се приема утрогестан, аз все още го пия, знаете ли колко време преди изследването трябва да се спре?

# 657
VALL пий си утрогестан,няма как да даде отражение на БХС. Там се изследват съвсем други маркери.

# 658
VALL... аз бях на БХС. Питаха ме на каква терапия съм и не казаха нищо за утрогестана и дуфастона. Аз вече съм 3 килца отгоре (12г.с.+6 съм), но яденето ми помага срещу гаденето и предпочитам да качвам килограми пред това да ми е лошо Grinning

# 659
запазих час днес за ФМ при др.Даскалов днес, питах за БХС, казаха не спирайте утрогестана, той не влияе  върху резултатите...моля се всичко да е наред, че доста съм притеснена, а и има още доста време до изследването...За информация само ФМ струва 100лв, а БХС е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт