От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 19

• 45 921
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • гр. София
В Моркетплейс във фейса не се ли предлагат само артикули от български продавачи?

# 406
Не съм поръчвала до сега през превозвач и ще задам малко лаишки въпроси. Моля да ме извините за което, но не намерих систематизирани такива отговори, може да е имало в най-първите теми.
Избрах си ggbg и в страницата им пише, че за име в сайта, от който ще пазаруваме, пишем "1234ivan petrov". Това означава ли, че правите нова регистрация в съответния сайт с "номер+име" и съответно всички данни на ggbg?
А за телефонен номер този на ggbg ли остава или вашия?
Благодаря за отговорите.

# 407
Избрах си ggbg и в страницата им пише, че за име в сайта, от който ще пазаруваме, пишем "1234ivan petrov". Това означава ли, че правите нова регистрация в съответния сайт с "номер+име" и съответно всички данни на ggbg?
А за телефонен номер този на ggbg ли остава или вашия?
Да и да.
Все едно живееш на адреса на превозвача. Този номер(ID), който ти дава превозвача, е да те разпознае.

# 408
  • София
Не е нужно да се прави нова регистрация. Просто адреса за доставка го попълвате по изискванията на превозвача, като вписвате и тел номер на превозвача.

# 409
Не е нужно да се прави нова регистрация. Просто адреса за доставка го попълвате по изискванията на превозвача, като вписвате и тел номер на превозвача.
Но в този случай е нужно поне името си да "смените" като добавите кода отпред или?

# 410
  • София
Във всеки сайт има адрес на фактуриране и адрес на доставка. При някой търговци, може да се въведат много адреси на доставка (пример Амазон), като сайта ги запазва като опции. При поръчка, просто се избира на кой от адресите да се изпрати. При други, всеки път се налага да се въвежда различният адрес. Когато въвеждате адреса за доставки, си въвеждате името заедно с ID номера, даден от превозвача, щом ще изпращате до превозвач.

В Амазон имам въведени около 20 адреса, с различни получатели. Не си променям името в профила, просто избирам къде искам да бъде изпратена поръчката, на кого. В Ибей -също, Алиекспрес. Сайта на Манго отказва да ми запамети адреса за доставка, въпреки че там е с директна доставка, но го давам като пример. Налага ми се при всяка поръчка да въвеждам адрес и получател.

# 411
Не съм сигурна, че разбрах.
Синът Ви си е харесал нещо от Маркет плейс във фейсбук, а продавачът и "нещото" са в Англия, така ли? И трябва да се изпрати колелото от Англия до България?
Да, точно така. Като зададеш различно местоположение ти предлага оферти от там и така го е намерил. Но не разбрах дали превозвачите предлагат само закупуване на стоки от сайтове. На първа страница пише, че някои предлагат и лично вземане, но Габко поне ми писаха, че не могат да го купят от наше име.
Аз лично си мисля, че дори и да може, би било много скъпо, но не мога да убедя сина ми Simple Smile

# 412
Аз лично си мисля, че дори и да може, би било много скъпо, но не мога да убедя сина ми Simple Smile
Скъпо и не си струва. Например Габиели:
Вземане от адрес извън Лондон (М25) - 1.25 лв/миля от N8 9DJ (таксата е и за двете посоки). Важи за пратки от адрес Лондон Юк до офиси на Габиели Бг/офиси Еконт.

# 413
Вижте колко ще Ви струва и транспорта до Бг, защото за колела, колички и т.н. цените са други. Най-вероятно няма смисъл да се захващате. Иначе има вариант да платите по банков път пратката + транспорта до адреса на превозвача и продавача да я пусне до адреса. Ще излезе обаче доста скъпо, просто най-добре е в случая да не се занимавате.

# 414
  • here and now
Джинa, моя приятелка , която живее в Лондон си беше харесала фотопилатор на много изгодна цена. Тя отиде на място и се оказа, че изобщо не работи. Съветвам те да не се захващаш с идеите на сина ти, защото може да се случи нещо подобно(липсващи важни части или нещо друго). Ако покупката е от сайт, може да претендираш за връщане на сумата, а в маркетплейса просто пиеш една студена вода.

# 415
  • Пловдив
Имам въпрос относно поръчките от хранителни магазини(Asda,Tesco и т.н.),кой превозвач използвате?
До сега ползвах Габиели и бях много доволна,но на сайта им е обявено следното:
“Уважаеми клиненти,

Поради независещи от нас причини, от 15.08.2020г. фирма Габиели ЕООД преустановява работа с всички "GROCERY" магазини.”
И сега съм в потрес-ползвам само техните перилни препарати,омекотители и куп други неща!

# 416
  • Варна
Имам въпрос към дамите ползващи Габиели- застраховате ли допълнително пратките си и кога се плаща за услугата-при получаването на пратката или ?

# 417
  • Стара Загора
Имам въпрос към дамите ползващи Габиели- застраховате ли допълнително пратките си и кога се плаща за услугата-при получаването на пратката или ?

Плащането става при получаване.
Аз чакам 2 пратки, които не съм застраховала.

# 418
Имам бърз въпрос : на някой случвало ли му се е да му изчезнат неща от посредник - отивате в офиса и ви казват, че са ги дали , но на кого ?

# 419
Никога не ми се е случвало

Общи условия

Активация на акаунт