За зълвата "с любов и още нещо"

• 13 490
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Цитат на: Ън
Боже, каква измет на тоя свят само....
И двамата младоженци....пък и сръдни отгоре на това, брей! Все друг някой виновен....Mad Mad
Онези пък не искат да виждат дори децата, сякаш те са командвали парада.
Един дол дренки сте всички.
Мила селска картинка....
Извод: типичният селянин е измет. Wink

# 91
Жалкото, Уиш, е, че тия мъже са станали такива, защото са били контролирани най-напред от майка си.
Майките им може да са контролиращи идиотки. Но нали знаеш, има хора, податливи на контрол и меки като пластилин в ръцете ти, а други се оказват костеливи орехи. Мисля, че мъжлетата, на които им е виновна контролиращата мама, са от първия тип.

# 92
Хайде стига сме изкарвали майките за всичко виновни.
Да нямате деца всички тук, да не знаете! Всяко дете си се ражда с характер. Майки, бащи, лели, баби и пр.роднини могат да повлияят САМО донякъде. Мързеливото все ще си е мързеливо, независимо дали майката е мързелива, работлива, строга, безхаберна и пр. Дори и да го вкара в някакви рамки, докато е при нея, излязло навън и оставено на самотек, отрочето ще разгърне целия заложен му още по рождение потенциал Simple Smile

# 93
Според мене този мъж не е наред. Авторке, съжалявам, но само се замисли как кзглежда отстрани.
Някакъв живее в чужбина, има си гадже тук, решава да се зажени, дотук всичко точно. Обаче! Защо сватбата да е толкова бързо след връщането? Защо жената да  организира? Защо голяма сватба, като е тайно? Защо мислите, че всички е трябвало да ви пазят заверата (визирам цупенето срещу онази от ГРАО) ? Защо на тази голяма сватба са поканени гости, а свекърите до последно не знаят?
Ама не ми казвайте, че той си знаел стоката и да предпазел авторката. Звучи неадекватно.
Не виждам нищо странно в тяхното отношение към теб. Аз също бих била адски обидена, ако 'близкият' ми брат се зажени толкова тайно.
От друга страна, те са си постлали пък за твоето отношение, та сте лика-прилика.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 07:52 от Анонимен

# 94
Аз съм в същото положение като авторката, след години обиди от всякакво естество. Дори и бяхме изгонени от тях, веднъж когато им бяхме на гости, защото цирирам "ти се грижиш много за приятелката си". Простих тогава... А не трябваше. Всяко гостуване там ми костваше много нерви-те ме обиждат, аз се правя не чувам, приемам го с усмивка. Вкъщи също ги посрещах подобаващо. Искам да подчертая, че имота, който имаме сме си купили двамата е с кредит, те не ни помогнаха. Още като бях бременна тя ми каза "и да знаеш, че първо внуче най-много се обича". Тя има първо внуче от дъщеря си. Дъщеря й пък в прав текст ми каза, че не съм искана там и ми изклюкари какво говорят за мен.Разболях се от щитовидна жлеза и напълнях и ето ти ново поле за обиди от тяхна страна. Изобщо не ги интересува от какво съм болна и защо пия хапчета- хилят се ехидно и обиждат. Търпях ги и преди три години сложих край на това мъчение-спрях да ходя там. Мъжът ми съм го оставила.да си ходи когато иска, но и той не желае след всичко това. Даже го напомням да им звъни на празници, да не му мрънкат. Да, не съм безгрешна, може би съм допускала грешки в отношенията си към тях, но винаги съм се държала уважително към тях. Колко горчилка се е утаила в душата ми, само аз си знам...

# 95
Здравейте,
знам, че има теми за зълви, но имам нужда от съвет, мнение, а защо не и критика Simple Smile
Скрит текст:
Семейна съм от 12 години, имам прекрасен съпруг и деца. Преди да се оженим, съпругът ми живееше в чужбина. Затова аз се заех с подготовката-запазване на ресторант, дата за гражданското, църквата...Той не искаше да казва на семейството си по телефона, че ще се женим, а аз силно настоявах; исках да им каже, а като се прибере в БГ - и лично с подробности. Не го направи. И белята, естествено, стана. Една от служителките в ГРАО, която ни знае, раздухала навсякъде (въпреки, че е вътрешна информация). Майка му срещнала някой на улицата, който й честитил и се започна...
Подробности няма да давам, че ще стане доста дълго, но така и не ме приеха в семейството си. Оженихме се, роди се първото дете, след него и второто. И въпреки че виждаха, че силно се обичаме, подкрепяме, живеем в сговор и разбирателство, не приеха мен и децата ни. Обиждаха ме, чужда съм била...Съпругът ми мълчеше през цялото време, въпреки че го молех да "тропне" по масата и да им каже, че не са прави и че в крайна сметка това е неговия избор. Но не, аз плащах цената на обидите в къщи и с много сълзи.
И докато в първите години се беше дистанцирал именно заради пълното безразличие към нас с децата и обидите спрямо мен, то от няколко години взеха да се търсят със сестра си. Крие се да си звънят, а на мен естествената ми реакция е да съм саркастична. Взех аз да ставам виновна, че не премълчавам обидното отношение към мен и децата. Иска да започнем да се събираме по малко, а мен ме втриса покрай нея. Преди два дни зълвата родила момиче, а аз дори не знаех, че е била бременна, пък и защо да ми казват - нали не съм сред близките и семейството...
Та, мили бг мами, за да не досаждам повече,
права ли съм да не искам никакви контакти със зълва ми? Как да му обясня на моя мил съпруг, че ужасно ме наранява, криейки се и общувайки тайно със сестра си(по негови думи-заради моя сарказъм)?  Не я искам в живота ни, нито нея, нито семейството й.
По-интересно е защо мъжът ти не ти споделя нищо....
Дали причината е в него и семейството му?Или в теб?
Не съм чела темата, не знам дали си писала за какви точно обиди иде реч, но само по първия пост, вината е повече твоя.
Тя дори и вещица да е, му е сестра.И явно имат и поддържат добри отношения между брат/сестра, за да се търсят и контактуват.
И аз не харесвам етърва си кой знае колко, но е жена на брата на моя мъж.Едно елементарно уважение няколко пъти годишно не ми тежи...
А дали говори за мен, зад гърба ми, НЕ знам.Мъжа ми не е клюкар, не ми снася всяка мисъл/дума, на брат си, снаха си, родителите си.....Той да се оправя с тях, не е мое задължение.

дописвам, след като чинно изчетох темата...
Само едно не ми стана ясно в цялата сага:
Защо, след като е станала издънката, не са се събрали четиримата-тя, мъжа й, родителите му и да изяснят картинката?Той:"Извинявайте, че не ви казахме по-рано, искахме да е изненада, Анита не е виновна, че АЗ исках да ви съобщя лично.А и ние сами организираме нещата, вие само се забавлявайте."-или нещо подобно.
Анита:"Съжалявам за недоразумението, не сме искали да става така, просто той искаше да ви съобщи лично, не по телефона, а аз се съобразих с неговото желание.".
Хората ДНЕС вече не си ли говорят?!
И разсъждавайки в тая насока...нещо не ми се вярва едно такова, дребно, недоразумение, да смрази отношенията с години.Щото, колкото и да не си говорят, не вярвам свекървата да не е подметнала сина си с "Абе, сине майчин, ти що мълчиш като пукал и не ни каза за сватбата, та трябва да научаваме от чужди хора?".А и нещо не ми се вярва, той пък наистина да е мълчалив като пукал и да не е обяснил как точно се е получила издънката.
Също, никак не си представям пък как подобна тъпотия може да е причина за подобни анти-отношения...
Ама може пък аз да съм голяма бяла пАтица, знам ли...

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 09:48 от Анонимен

# 96
  • София
Та, мили бг мами, за да не досаждам повече,
права ли съм да не искам никакви контакти със зълва ми? Как да му обясня на моя мил съпруг, че ужасно ме наранява, криейки се и общувайки тайно със сестра си(по негови думи-заради моя сарказъм)?  Не я искам в живота ни, нито нея, нито семейството й.
Права си да не я искаш в живота си, не си права да настояваш и мъжът ти да я зачеркне.
Да си общуват отделно от теб и да те те занимават. А ти също не си ври носа дали и кога се чува с нея, стига да не прекалява.
Ако някой се дразни от нещо, което нямам намерение да зарежа, и аз бих се крила.

# 97
Жалко. Ако те обича ше те защитава и ще поставя граници. Ще общува със сестра си без това да засяга теб. Ако ли не   има проблем. И той си е в него.

# 98
Чудя се авторката как е живяла в тая драма цели 12 години. Това цялото неуважение тръгва оттам, че не знаели за сватбата и искала друга за снаха свекървата, правилно ли разбирам?
Някога направила ли си им нещо реално?
А вашия брак е сполучлив, имате две деца, които зълвата и бабата не поглеждат, така ли? И помощ съответно от тях никаква през годините?
И сега да затопляте отношенията, това иска съпруга?
Хич не ви трябва.
Дано живеете в различни градове и не се засичате даже.
А свекървата е видимо отвратителен човек!

# 99
Ако не е свекървата, ще е зълвата. Класика

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 20:31 от Г-жа Рамацоти

# 100
  • София
Ей, това собственическо чувство и мерак за командорене на пълнолетен индивид!
Не е имало човек на този свят, който да ми забрани да говоря с някого, защото отношенията между двама им са военни.
Що за путьовци водите, че да ви се подчинят като им тропнете с краче? newsm78
Нали така им давате право утре те да ви определят отношенията с другите?

# 101
  • София /Абсурдистан
Аз нямам думи просто. Дано темата да е пързалка, че иначе става страшно.

# 102
Що за путьовци водите, че да ви се подчинят като им тропнете с краче? newsm78
Нали така им давате право утре те да ви определят отношенията с другите?
Путьовците само слушат, не определят! Wink

# 103
Никой нищо не налага. Ако единия тропа с краче, другия може пък да удря по масата. Всеки е свободен да определя отношенията си с околните. Ако има достатъчно акъл ще знае и признава граници, ще знае що е семейство и няма да има драма. Но това при хора с интелект. Всяко влизане в крайности лично мен ме дразни.

# 104
  • Насред хаоса
Хайде стига сме изкарвали майките за всичко виновни.
Да нямате деца всички тук, да не знаете! Всяко дете си се ражда с характер. Майки, бащи, лели, баби и пр.роднини могат да повлияят САМО донякъде. Мързеливото все ще си е мързеливо, независимо дали майката е мързелива, работлива, строга, безхаберна и пр. Дори и да го вкара в някакви рамки, докато е при нея, излязло навън и оставено на самотек, отрочето ще разгърне целия заложен му още по рождение потенциал Simple Smile
Не съм съгласна. Децата се раждат с някакъв характер, но са като бяла книга. И какво ще се напише в нея, зависи от майката, бащата и близкото обкръжение. Никой не се ражда с втълпено знание, че цял живот трябва да слушка мама - това му се втълпява или не в периода на отглеждането и възпитанието. Нито с камарата глупави стереотипи - те също му се втълпяват. Затова например в СА и най-смотаният кретен се счита за бог, понеже е мъж, а и най-способната жена се счита за по-низше същество от него, просто защото е жена. После пак кажи, че хората се раждали такива и обкръжението им нямало вина и значение.

Общи условия

Активация на акаунт