Пътят на честта - Тема 8

• 36 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Да бе, кому са нужни тия свирепи, жестоки, бездушни сцени!? Когато Димитър преби Симона. Когато Начо гасне и не знае на кой свят е, ехидния сатанински поглед на Бона (то, всичките и погледи на нея!), когато онзи отвратяга Антон риташе на земята мигранта. Ми той Киро сериен безмилостен убиец, пък няма толкова стръв и проклетия в него. Убива ги по божията воля и с божията милост, и благословия, елегантно някак си.

# 271
  • София
Не е извратено, просто са се оплели като патета в калчище с толкова сюжетни линии и за да ги проследят поне до края на сезона, се опитват да правят еквилибристики. В сериалът по БТВ  Скъпи наследници също имаше много сюжетни линии, но там поне за мен, сценарно се бяха постарали доста в това отношение. Тук ми идва като тюрлю гювеч - нахвърляно и когато за каквото остане време, ако остане Wink

Да бе, кому са нужни тия свирепи, жестоки, бездушни сцени!? Когато Димитър преби Симона. Когато Начо гасне и не знае на кой свят е, ехидния сатанински поглед на Бона (то, всичките и погледи на нея!), когато онзи отвратяга Антон риташе на земята мигранта. Ми той Киро сериен безмилостен убиец, пък няма толкова стръв и проклетия в него. Убива ги по божията воля и с божията милост, и благословия, елегантно някак си.
Серийните убийци почти винаги са тихи и на пръв поглед кротички, като агънца - Антъни Хопкинс в Мълчанието на агнетата. Аз по друг начин гледам на тези сцени и за мен не са бездушни, а показват още по-силно характерите на героите. Злобата, която блика от тях. Не до там добре представено, но това са се опитали да покажат. Понеже не съм фен на романтики и позаглеждам крими, трилъри, екшънчета,  на мен не ми правят впечатление или иначе казано съм леко с изгривено виждане.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 16:44 от Eupraxia dArmature

# 272
На мен ми идват в повече. Нали филмът е за разтоварване, забавление, а тези сцени ме натоварват, измъчват и отблъскват. Аз не мога да гледам сцени на насилие! Дори ММ го моля да махне филм, изпълнен с такива сцени, колкото и да му е интересен. Случвало ми се е на няколко филма да ми става лошо от сцените, да повръщам и да не мога да спя после, разстройвам се, не мога да спра да плача... Всеки досег с толкова злост и зверства, ми убива душата! Единият е ужасният филм "Джанго без окови", кошмар, чудовищен! По тази причина и не гледам много филми.

# 273
  • София
На мен ми идват в повече. Нали филмът е за разтоварване, забавление, а тези сцени ме натоварват, измъчват и отблъскват. Аз не мога да гледам сцени на насилие! Дори ММ го моля да махне филм, изпълнен с такива сцени, колкото и да му е интересен. Случвало ми се е на няколко филма да ми става лошо от сцените, да повръщам и да не мога да спя после, разстройвам се, не мога да спра да плача... Всеки досег с толкова злост и зверства, ми убива душата! Единият е ужасният филм "Джанго без окови", кошмар, чудовищен! По тази причина и не гледам много филми.
Това си е строго индивидуално усещане и не си единствена, ако това те успокоява.
Аз ужаси посмъртно не мога да гледам - пробвала съм се няколко пъти и повече от 15 мин не изтрайвам, както и прекалено кървави трилъри. Затваряш очите, запушваш ушите и молиш да ти кажат като свърши сцената - работи Wink

# 274
  • Варна
Ми като са оплели много сюжетни линии, па да почнат да ги разплитат, а не да забатачват още повече! Тая Бона вече не е ли крайно време да си намери майстора?? Вместо да трови Начо сто серии да бяха използвали ефирното време да разведат Симона и Димитър примерно! Вместо Симеон да праща идиотски писма с дялове да беше разкрил Киро. И още, и още.. А те бетер хорър го направиха тоя филм, кой откъдето мине и замине трепе народа, егати процента смъртност, както някой по-напред писа. Ми прекалено е.

# 275
Сцената с Бонка, която взима телефона на безпомощния Начо е съвсем реална. За съжаление знам точно такъв случай. Няма да навлизам в подробности, но само ще ви кажа, че в миналото мъж, мой роднина, е гаснел бавно, а жена му и дъщеря му не са му давали достъп до телефона, за да викне доктор. Искали са да си отиде по-бързо и да му гушнат немалкото имоти в центъра на София.Човекът е починал скоро след това.

# 276
Последният и може би единствен ужас, който съм гледала с едно око, е "Кошмари на Елм стрийт"... Смятай! Ходехме в съученик и там гледахме филмчета. Е, щях да умра от гадост. И снощи точно си помислих, че Бонка като някой Фреди Крюгер ще изскочи от телевизора и само като ме погледне с присвитите си змийски очи, ще се парализирам!
На такива сцени си крия очите с ръце като малките деца. (на буболечки, също...)

# 277
  • София

Пребиванията на Калоян от Киро и на Симона от Димитър бяха отвратителни. Не ми действа добре на психиката човек да го ритат и бият на земята и чак толкова обрисувано да е...
Насилническите сцени изобилстват, но Жакиту един път не измина 'пътят на честта' да го целувне тоз гнусняр Киро!
Не съм ви чела от няколко дни и съм убедена, че сте коментирали оригиналната тъпота в образа на Жаклин - готова да се ожени насила и не смее да каже нищо - гледа го като пребито кученце, а това, че предаде собствения си брат ме довърши. А Маруся - ега ти загрижената майка - приема безумния годеж на малката си дъщеря, но не и мотивирания развод на големия си син, а дори и съюзничи на жена му, пълен абсурд...
Искам да свършва т'ва мъчение...

# 278
  • София
Този филм няма как да свърши без още кръвчица и то не малко.
Следващата седмица ще е лек хорър, но трябва да го свършат този объркан сезон все пак.
Месечинке ти знаеш ли как се разплита такова мазало дето са забъркали - само с брадва/ нож като режеш напряко Simple Smile)))))))))))
То и аз искам да жонглирам с 10 ябълки, но с повече от 3 до сега не съм успявала Wink Надскочили са си възможностите, дано във 2 сезон ако има, да бъдат по-малко линиите.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 17:43 от Eupraxia dArmature

# 279
Е то бг филмите/сериалите изобилстват от драми и гадости.
Скрит текст:
И актьорите винаги са с един налудничев поглед. Фафорит от съвременните ми е ОЖ, тая болница с тва приглушено осветление, тея ми ти доктори със сенки под очите и психо поглед. Това ме отблъсна още от началото да не го гледам. И после като се е случвало да мерна нещо, то само трагедии. Имаше преди пак един сериал Фамилията със Стефан Данаилов. Е от него помня само една мрачна къща, луда  жена и как свекъра/Ст. Данаилов, който беше доста възрастен вече, светла му памет/ оправи снахата на бюрото. Беше отвратително

# 280
  • София
Сцената с Бонка, Начо, самотния хотел много ми напомня за филмите на Стивън Кинг - Сиянието и Мизъри.

# 281
Ами то топлата вода е открита отдавна...

# 282
Знае ли се дали това е първи и последен сезон или ще има още? Големите (Netflix, Amazon, CBS..) вече си обявиха кой сериал спира и кой продължава.

# 283
  • София
Знае ли се дали това е първи и последен сезон или ще има още? Големите (Netflix, Amazon, CBS..) вече си обявиха кой сериал спира и кой продължава.
ОЖ и те обявиха Grinning а за този предполагам, че ще обяват следващата седмица или до Коледа.

# 284
  • Radnevo
Аз мисля, че Жаки ще убие Киро като разбере какви ги върши. Да не стане като в един стар и много хубав Италиански филм --- la donna d'onore - Жена на честта!-----> Младо момиче става свидетел на убийството на собствения си баща, който е застрелян пред очите й. По-късно същата тази девойка се влюбва и омъжва за убиеца на своя баща, без да подозира нищо. На сватбата обаче, научава истината и застрелва съпруга си, от когото вече е бременна и след няколко месеца ражда дъщеричка...След раждането жената отива в манастир, става монахиня .... и т.н. Гледала съм го няколко пъти.
Може продуцентът на Пътят на честта да е взаимствал нещо от Жена на честта Confused Grinning
Да гледаме и ще видим Grinning

Помня бегло Жена на честта и все си мислех, че Киро е убил бащата, така че и аз очаквам Жаки да го убие, все пак Симеон е заел мястото на бащата за нея. Остава и на сватбата да го гръмне и ще се убедя съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт