Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 24 533
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Мамчета, да ми препоръчате детски УНГ в София..
аз ходих при душков в София мед, не е детски, ама ми свърши супер работа за бебка. Обяснява и т. Н.

# 481
Здравейте!
Най-после намерих време да се включа Simple Smile)
Аз съм с бебе Боримир, роден на 05.07.2019г

Има ли други юлчета без зъби и които не седят сами?

# 482
И моята принцеса не може още да седи сама. Обръща се от гръб по корем, но обратно само веднъж 🤷. Затова пък има 4 зъба и чакам всеки момент още два. Голяма драма е с тези зъби 😩

# 483
И при нас е голяма мъка със зъбите, казаха ни да очакваме 4 броя паралелно, но никнат вече от два месеца. За седенето, тепърва се опитва, но доколкото знам това, че трябва да седи на 6 месеца е отживелица. Ортопедите съветват масово да не се насилва детето да седи щом само не е готово, а и средната възраст, на която вече могат да седят стабилно обикновено е 9 месеца(поне така съм чела).

# 484
Мойта си седи вече сама, без да я подпирам.. Това се случи два дни след като я сложих за пръв път в проходилката. Постоянно иска и да скача, обаче ръце не ми останаха 😤.. Има два долни зъба, а горните избиват от месец и понякога е ужас!  Всичко си зависи от детето според мен.. Имам леко тъпо питане 😄.. Кога се смята, че детето е казало първата си дума? Мелани, цял ден говори нещо.. Дали наистина казва това което чувам не знам.. 😒😒😒😄

# 485
AK 47 и аз за думата се чудех точно оня ден, кога се смята за дума хахах
Моя повтаря "бабабаб" и "мамамам" , но не мисля да го смятам за дума, тъй като не е целенасочено, а по скоро се е научил на нов звук.
Седи си сам и се мята напред много смешно, за да докопа някоя играчка.
Зъби НЯМА и много се нервя вече, знам че има време, но три седмици и повече беше нервен почти постоянно, започна да яде през ноща, да спи при нас, че само се будеше в неговия креват (защото се върти по корем и не може да се върне)....та си мислех, че са зъби ...да ама не МРЪН

# 486
Мелани казва - баба, тата, дай,но никога нищо свързано с мама 😒😤... Майка ми казва, че това са и първите думи, ама май само и се ще. ММ пък вика - казва тате на турски език, като казвала Баба, защото съм я облъчвала с турски сериали по цял ден 😒. Като и кажа да каже нещо и ме гледа като пън и си прави устата на "О" все едно ей сега ще повтори думите ми 😄

# 487
Ние също неможем да седим сами, задържа се за около една минута, има ме 2 зъба сега ни избиват и горни 2 , иначе се обръща от гръб по корем казва мам ,и ам ,и ееее, и от няколко дена издава звук на бръмчене и постоянно го прави . Ние също имаме проходилка но не трябва ли , да може да седи сам за да го сложа в нея , или става и без да може да седи самостоятелно. А и като го гушна почва , да скача по мен.

# 488
Изчетох доста " За" и против проходилката. Откакто я имам, мога да я оставя поне за малко самичка в стаята. Иначе като ме види, че тръгвам да излизам и почва да мрънка. Мелани поседяваше преди проходилката, но малко. С мм решихме, че след като е толкова активна вече, ще и допадне.. Мел е на 7+ м. вече.. Преди това не смеех да я ползвам.

# 489
Изчетох доста " За" и против проходилката. Откакто я имам, мога да я оставя поне за малко самичка в стаята. Иначе като ме види, че тръгвам да излизам и почва да мрънка. Мелани поседяваше преди проходилката, но малко. С мм решихме, че след като е толкова активна вече, ще и допадне.. Мел е на 7+ м. вече.. Преди това не смеех да я ползвам.
благодаря ти , аз също съм за проходилката ,той може да седи сам за около 1 Мин, и той е на 7 + може да пробвам , дано да му хареса че е много активен , не съм сигурна но май ти, беше писала за едни бисквитки като кокал , за зъби вчера ходих до Ганчев , там има едни на Плазмон но незнам дали са същите ако , искаш може да провериш. А за думите като му кажа , кажи мама или тати и той ми се смее , иначе казва мам , ам , ееее , ааа но мисля че просто е научил нови звуци.

# 490
АК47 щом й се скача на момата можете да вземете бънджи Simple Smile има под наем, доста добър вариант е. Баткото като беше бебе  се скъса да скача на бънджито, а сегашния мързеланко не го хареса грам. Проходилката по- му допада, но все още я разучава.
Като ми е второ дете и много сравнявам с първото, което ми играе лоша шега. Баткото беше сууупер активен, любопитен, щур. Лазеше и се катереше вече, С 4 зъба на 6мес, а този е много дзен - един бавен и спокоен, не си дава зор. Няма грам зъб, дори и симптоми няма.

# 491
Тия бънджита на касата на вратата ли се закачат? И изобщо нямам идея как се слагат 😵..

# 492
Тия бънджита на касата на вратата ли се закачат? И изобщо нямам идея как се слагат 😵..
доколкото знам да , на касата на вратата.

# 493
Нашето бънджи е седящо. Но има и за касата на вратата. Виж в bebenaem.Bg,много бързо действат.

# 494
  • София
Ние още нито се въртим, нито зъби имаме, нито можем да седим. Имало е само единични случаи 2-3 пъти да се завърти и това е. Много обича да я държа седнала, но не я подпирам с възглавници, а само като е в мен да може да се обляга като се измори и гледам да не е за дълго време. Иначе като ѝ хвана ръчичките се надига и сяда и вече усмихната до уши, че е станала. Малко сме мързеливи, явно и килограмите си тежат, но гледам да не го мисля, а като си му дойде времето ще умее всичко.

Общи условия

Активация на акаунт