Частни училища - информативна тема 31

• 29 671
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Мани, че аз чак в казармата се научих да си оправям така леглото, че да свети и всичко да е изпънато. Иначе дотогава мама за какво беше Grinning А в казармата нямаше шест-пет, братче - не си ли си оправил леглото, наказание, най малкото да маршируваш допълнително два часа по плаца.
Доп. Но файда от казарми няма, щото сега често чакам на жена ми да свърши тази работа. Т.е искам да кажа, че който си става, си става и без казарма, а който не става, и казармата не го оправя. Детето го научиха в Киндероазе още от 3 годишен да си оправя и изпъва леглото, дай го при немци и казарма не ти трябва бате. Ама и той се изколцати - докато беше при немците, в Киндероазе и в Дойче шуле, и стаята му, и леглото му светеха. Ела сега да скиваш - все едно ураган е минал през стаята му, ако не сме ние с майка му да я оправяме - да се похваля за протокола, ама и аз се случва често да му я прибирам и оправям. Напълно забрави немското възпитание, както за жалост и езика им, а го знаеше.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 21:31 от Татко Мецан

# 601
  • София
Мецане, нишата още е свободна, отваряй първата частна казарма, Ежът ще е много доволен Simple Smile

Това, че някой нанякъде е летял сам, още нищо не значи. Самостоятелността  за живот навън се тренира още оттук, когато децата си проучват сами, следят сайтове, срокове,  спазват изисквания, комуникират при нужда с чуждия университет, четат детайлно, а не разчитат само на фирми и/или на мама/татко. Защото тази им работа тук е нищо в сравнение с чакащото ги там, на чужда земя трябва да се оправят скоростно с общини, банки,  здравни осигуровки, карти,  домоуправители на общежития, доста заплетени университетски портали и сие. Та нека не омаловажваме опасенията на Тинкърбел и за преди това. Код, и ти редом с детето си проучваше преди месеци за университетите, нали? Родителят си е родител, притеснява се, все гледа да е в час и той, да е подкрепа, колкото и самостоятелно да е детето. Друг е въпросът, че понякога се превръща  по-скоро в обратното, в неволен дразнител.. Когато минат няколко месеца от заминаването на детето, тогава вече се успокоява истински и родителското тяло..

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 21:26 от пенсионирана русалка

# 602
  • София
Major, искам да ти пожелая да е все така умна и успешна, както е и невероятно красива (макар да я знам само от ФБ снимки), а на живо последно съм я виждала, когато беше на 1г. и половина max. Wink ! Леле, леле, как растат тези деца Heart Eyes

# 603
Здравейте, имам въпрос малко встрани от разразилите се спорове- какъв е форматът на изпита в училище Света София за 1 клас. Трябва ли детето да може да чете и да знае английски?

# 604
  • София
Здравейте, имам въпрос малко встрани от разразилите се спорове- какъв е форматът на изпита в училище Света София за 1 клас. Трябва ли детето да може да чете и да знае английски?
Доколкото ми е известно от други родители, чиито деца дойдоха в нашето училище в 1 клас, форматът е задачи за наблюдателност, концентрация, логика, но по-трудни от тези за ПУК. Не се тестват познания по английски и четене, макар че не се сещам за ПУК-че от Света София, което да не може да чете в началото на 1 клас. Сричат, но четат. Е, може и да има някое - аз не познавам всички все пак Simple Smile

# 605
Да си дойдем на темата.

# 606
  • Sofia
@Аш, благодаря 💌Пубертетът продължава и на 20, уви 😅 Мозък има, но и дилеми като за петима.
Поздрави на твоята дружина, трябва да ги съберем с моята палава °2 !

# 607
  • София
ЧНГ на всички! Да сме живи и здрави и ние, и децата!

Голямо затишие тук, чак влязох да търся да няма друга тема пусната Simple Smile

Пробният изпит за ПУК в СС платен ли е? Не намирам такава информация в сайта им.

# 608
Платен е. Нещо като 30 лв ми се върти в главата.

# 609
  • Пловдив/София
Честито...приемът за ПУК вече официално е от 3 годинки. Не се бъзикам-"децата, родени 2016-та" към януари 2020 са си на 3 повечето.
https://mediabricks.bg/%d1%87%d0%bd%d1%83-izzi-science-for-kids- … BidW7RtVe7d1eC31E

Разбирам, че е заради МОН изискването ПУК да започва на 4, но на 4 годинки в училище ми е малко прекалено...особено, ако програмата е както в момента- в Изи има разширен хорариум БЕЛ, мат, АЕ и науки, уж всичко им е важно. Как ще успяват да са толкова добри по всичко? Легла ще има ли за  4 годишните?

Вече официално и те искат английски за стандартен ПУК (6г към септември).

Някой знае ли дали успяха да направят цял клас 5 годишни от януари,както имаха идея? И дали новата сграда е факт, детска градина ако има, ще стигат ли помещенията? Наистина ли са по 2ма учители в клас, защото досега бяха по един? (и по 12 деца, вече ще са 15). Много нови въпроси се появяват...

Много ги харесвам, като сбъдната училищна мечта са ми, но толкова бързо си сменят концепцията, че ми е все по-трудно да им се доверя (а и трябва уроци по АЕ или започване веднага).

# 610
  • София
“Децата на 4 и 5 години, които учат в Izzi Science for Kids, имат шанса да започнат програмата от нейната първа година и така да изградят добре структурирани, задълбочени познания по наука, английска математика и английски език.”

Английска математика??? Bowtie

“В първото ниво на Cambridge Primary се залагат основи, които правят обучението през следващите етапи много по-лесно и интуитивно за учениците.”

Все едно са открили топлата вода Grin Поздравления! Grinning Само да вметна, че и по Моливко 5-годишните учат звуци и срички от години, логически задачи и т.н., ама хайде. Разликата може да се получи от старанието и възможностите на преподавателите или от капацитета на училището, но със сигурност не е нещо уникално за програмата, както го представят.

На тези рекламата им е доста повърхностна - могат да си сменят агента, ако четат тук. Сигурна съм, че имат конкурентни предимства за 5-годишните, но могат и по друг начин да ги представят.

# 611
  • в страната на чудесата
Може да наемат някой от училищата за бременни. Все пак трябва отрано да се планира кандидатстването при тях. С този дефицит на места и огромен наплив Simple Smile
Успешна, мирна и спокойна 2020!

# 612
  • София
Leika - оптимист! Майтапа настрана, вече съм се спекла къде ще учи внучето (сега на 2 г). Хем знам, че не би трябвало аз да се кахъря, нали си има  родители.

# 613
  • София
Хич не се кахъря - ако съм жива и здрава и има проблем с училището, ще им организирам училище! Зубраческо! Wink

# 614
  • София
За много години, на всички! Нека само да ни радват от ЧУ Stuck Out Tongue Winking Eye

Аш, много си права. Но се питам, дали рекламите не ни се струват прекалени само на хората с опит с ЧУ? Някак вече сме се нагледали на обещания...

Общи условия

Активация на акаунт