Частни училища - информативна тема 31

• 30 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Лично мое мнение, че ЕСПА е преди БШ и ТЕ.

# 61

Определено!

БШ също не бих го включила, както и ТЕ. Азбуки също. На последните две ще им дойде времето след поне 4-5 успешни випуска от седмокласници.

# 62
  • в страната на чудесата
Мецане, аз нямам седем. До 4 клас имам СС/Питагор (с уговорката, че предпочитам малко по-лежерна програма, но не мога да не се съглася с уважавани от мен хора), ТЕ (със сградно-битовия компромис и странностите на елиците), ЕСПА и вероятно КО (също с компромиси) и Дорис тенеди като се има предвид, че синът на Баневи и подобни трябва да е завършил.
След 4 клас АБС фаворит ми е пчмг и мисля, че само СС им е конкуренция. Подчертавам, че нямам личен опит с останалите, но проучвах Златарски и увекинд, които имат нормална бройка деца...
В КО 5 клас 14 деца ми е малко освен ако випускът не е три класа...
В ЕСПА Незнам колко са.
Мисля, че 5-7 клас е проблем не само в ДУ...

Ред.: да, ТЕ го слагам до 4 клас. Докато не покажат нещо в прогимназиалните класове Simple Smile

# 63
Според мен при бръч на децата по-голям в пъти от СС и Питагор, при такси, по-високи с доста и от двете, и при резултати далеч зад тях, трудно ЕСПА би могло да се причисли към Великолепната седморка. Към Светата Троица пък да не говорим. Като прибавим локацията и играта с таксите, за която Фенси ни уведоми, как плащаш за занимания, включени в редовните часове, как няма двор, а уж ги водели в Ботаническата градина, лично на мен ми е напълно извън таргета.

# 64
  • София
КО имат по един клас от випуск,едва от миналата година имат два първи и два втори класа. Нямат капацитет за повече.

# 65
  • Пловдив/София
Според мен при бръч на децата по-голям в пъти от СС и Питагор, при такси, по-високи с доста и от двете, и при резултати далеч зад тях, трудно ЕСПА би могло да се причисли към Великолепната седморка. Към Светата Троица пък да не говорим. Като прибавим локацията и играта с таксите, за която Фенси ни уведоми, как плащаш за занимания, включени в редовните часове, как няма двор, а уж ги водели в Ботаническата градина, лично на мен ми е напълно извън таргета.
Абсолютно! Бих добавила и че дишат въздуха на Околовръстното, актуална тема таман.
Много ме учудвате за ТЕ, мислех, че се води лежерен тип с неясни резултати. Не са ли много назад в класациите?
За мен Азбуки, БШ и Изи са/ще са към добрите училища, всяко с условностите си, разбира се. В БШ има за мен два минуса- английският не мисля, че е на топ ниво и има частично мутренски контингент- не знам дали изцяло липва в СС, в КО твърдят, че нямат такива родители. Но все пак като традиции и резултати БШ си е към сериозните училища. Скоро ще имам по-лични наблюдения, хайде да идват вече янури и феврури, че ми писна.

# 66
Оф, Мецане, как точно го измери този бръч не знам. Къде е повече и по-малко?
Ама моля ви. По какво точно съдите за Изи, Азбуки или ТЕ. Някаква кристална топка ли ползвате?

Пипи, дефинирай "мутренски" контингент. Защото в Питатор учеше сина на една фолкаджийка от вторият и мъж. Който може да получи частично прозвище мутра. После и трети с трето детe има.
Ако КО си позволяват да коментират родители в каквато и да било насока пред други родители са хипер мега зле.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 09:35 от Fancy

# 67
  • Пловдив/София
Оф, Мецане, как точно го измери този бръч не знам. Къде е повече и по-малко?
Ама моля ви. По какво точно съдите за Изи, Азбуки или ТЕ. Някаква кристална топка ли ползвате?

Пипи, дефинирай "мутренски" контингент. Защото в Питатор учеше сина на една фолкаджийка от вторият и мъж. Който може да получи частично прозвище мутра. Ако КО си позволяват да коментират родители в каквато и да било насока пред други родители са хипер мега зле.
Да, твърде много чалга певици, както и татковци с едри златни ланци и буквално дебели вратове не са ми мечтаната среда и ги слагам в “мутренска” категория.
Ние си питаме буквално какви са повечеро родители на другите деца и преценяваме спрямо отговора. Едно е да кажат “пъстро е”- значи има от горните, друго е- “ние си подбираме и родители със сходни ценности и се опитваме умишлено да държим таксата ниска”- нещо подобно като отговор. Не говоря за коментар с лични имена и професии.

За Изи и Азбуки аз съдя по сериозното учене и подбор на деца (английски искат и на двете места за над 6). Програмата е натоварена и учителите- добри. Това предполага да станат към “сериозните”, даже ученето ми е една идея в повече, не е нормално 5 годишни да са по чинове 10 учебни часа на ден.

# 68
  • София
В БШ английският им беше на много високо ниво - по резултатите на сина ми. АЕ е учен само в училище.

# 69
Пипи, много отдавна мутрите, които си пращат децата в ЧУ не носят по 3 ланеца. Носят всъщност Филип Плейн. Да не казвам, че е доста тесногръдо да съдиш за хората по външния им вид. Wink Синът на Божинов и Алисия примерно е доста различно дете в положителния смисъл. Wink Мога да спомена и обратния пример за деца на известни родители за които би казала, че са ти ок.

За Изи ми е интересно от къде съдиш, че е сериозно ученето? След 3-месечното им съществуване? Подбор? Родители правиха проектите и събираха деца колко време? Все пускаха реклама месеци наред за изчерпването на последните места. Уж! А това, че 5-годишни са на чинове не е защото ученето им е планирано да е много, а защото нямат помещения. И се опитват да приемат колкото се може повече класове и деца. Нищо, че условията им хич не го позволяват.

Ей така се формират митовете и легендите за "добрите" училища.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 22:52 от Fancy

# 70
Божееее, божеее, мутри,  ланци, подбор на родители със сходни интереси. Чудя се дали да се гръмна или да се обеся.

Не минали времето в което Гошо беше детето на партийният ръководител.

# 71
  • София
С това вайкане за чиновете вече започва на ми идва в повече. Учебният час е 30 минути като в ДГ. Имат и играчки и място за игра. Програмата е като в ДГ и единствено не спят, но ако искате спане не отивате в училище, а си оставате в ДГ.

# 72
  • София
С това вайкане за чиновете вече започва на ми идва в повече. Учебният час е 30 минути като в ДГ. Имат и играчки и място за игра. Програмата е като в ДГ и единствено не спят, но ако искате спане не отивате в училище, а си оставате в ДГ.
Andariel, би трябвало да е 30 минути. Но как е наистина, наемаш ли се да го потвърдиш за всяко училище? Защото в ПБ 5-годишните, например имат 40 минутни часове. Пък и не само там. Понякога имам чувството, че на МОН се представя съвсем различна програма от реалната. Защото съм чела и изисквания за определен брой почивки и продължителност на междучасията в наредбите на МОН, а реално малко ЧУ ги спазват.

# 73
Чинове, часове, програми ...... къде отидоха готините лелки, люлките и пържените кюфтета, ммм, любим спомен от детската.
Хората отиват към четиридневна работна седмица, ние към 10 часа в 3 група.

# 74
Чинове, часове, програми ...... къде отидоха готините лелки, люлките и пържените кюфтета, ммм, любим спомен от детската.

Там са си. В държавните ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт