Частни училища - информативна тема 31

• 30 248
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Титина, комплимент е за мен, че се занимаваш с моята личност. Особено след като не помня да сме влизали в пряк конфликт. И е комплимент, че ме смяташ за компетентна по всичко. Нещо с което аз не съм съгласна и нямам такова високо мнение за себе си. Simple Smile

Дора, стига де. Не е нормално за деца в 6 или 7 клас да не могат да съобразят задача с проценти. Нещо, което принципно се ползва и в живота. За това говорим, като говорим за грамотност.

# 121
Споко, не се занимавам с теб, но се набива на очи, че всеки втори пост е твой и олекваш. И не съм казала за компетентна по всичко, а че се изказваш компетентно за всички училища.

# 122
  • София
Ами права е фенси. Децата са неграмотни и родителите вярват, че имат талант другаде.
Че защо да нямат талант другаде? Какво означава грамотност в нашия глобален свят - да напишеш правилно диктовка по български, който аз никога не съм използвала в работата си, или да научиш няколкото десетки типове задачи за НВО, за да може след като те приемат в езикова да изгориш омразните сборници? За мен НВО говори колко са ограничени децата и не бих се чуствала винонва ако детето ми е неграмотно по този критерий, особено ако отменят НВО като приемен изпит и освободят училищата да имат собствени изпити, както беше едно време. Всъщност затова всички сте се вторачили в НВО, не заради грамотност и други ала бали.

Те, те.. подписвам се с две ръце! Най-сетне някой да напише каквото мисля и аз Grinning Дано така е по-разбираемо за всички.
Аз също бях в гимназия със собствен изпит. Нямаше нищо общо с кандидатгимназиалните изпити тогава. Логически задачи + бонуси за оригинално решение и накрая наистина приеха не назубрилите, а тези които разбират

# 123
Титина, комплимет е за мен, че се занимаваш с моята личност.

Дора, стига де. Не е нормално за деца в 6 или 7 клас да не могат да съобразят задача с проценти. Нещо, което принципно се ползва и в живота. За това говорим, като говорим за грамотност.
Фенси, тук не говорим за базова грамотност, а за извращения и разлика в промилите от процентите на този изпит. Защото повчето деца ще си останат неграмотни поради социално и етническо разслоение. А другите, които са малцинство, вместо да истерясват с курсове по МАТ и БЕЛ може да четат книги (друг начин да научиш езика), да спортуват и да, да имат собствени интереси извън тези два предмета. Защото така стават коне с капаци и дори по математика пада нивото, защото понякога будни деца не могат да издържат на това натоварване и се отказват. Да не говорим, че всичко останало се омаловажава до 8ми клас в името на този абсурд, а това са най-важните години в развитието.

# 124
  • в страната на чудесата
И аз Рейни. И какво от това. Сега е друго. А НВО е базово.
И иска ми се да разбера  защо и ти И Дора избирате лицензирани от МОН училища щом грамотноаста на БГ не е приоритет.
И как се установи, че приетите с висок резултат на НВО деца са назубрили 20 типови задачи.
Еееее гроздето ще е кисело винаги

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 17:08 от Leika_moja

# 125
Споко, не се занимавам с теб, но се набива на очи, че всеки втори пост е твой и олекваш. И не съм казала за компетентна по всичко, а че се изказваш компетентно за всички училища.

Титина, изненадващо е тогава, защо на мен ми задаваш въпроси. А иначе и аз чета на други места. И ти не си неизвестна там по същия начин по който говориш за мен тук.

Дора, мисля, че бях ясна за мнението ми за изцепките на МОН. Но материалът за НВО е базов и от година на година става все по-базов. И е трагедия, че резултатите стават все по-зле.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 16:09 от Fancy

# 126
  • Отвъд алеята зад шкафа
СС, Питагор и Азбуки - ще обявят места (ако има такива) не по-рано от март месец, след преподписването на договорите. Явно ще чакам дотогава. ИЗЗИ и Азбуки изглеждат доста приятни като обстановка, а и като локация са по-удобни. Опитах се да проуча за новото училище Британика, изглежда много добре, но вероятно имат само ПУК-чета на този етап, не знам дали изобщо имат прием за по-големи деца. И винаги го има риска с по-нови училища.

Не намирам инфо за Дрита на 1 страница. В сайта им няма снимки на базата. Излиза информация, че имат общ проект с Британика, адресът им е в Симеоново - къде да видя в каква сграда се помещават?

# 127
  • софия
Стигнах до поста, в който се говори за приемна процедура в Иззи с намесата и на родители. Това наистина ли е така?
Рейни, чудно ми е ако не ви бяха приели колко точно приемлива щеше да ти се струва тази процесура докато се изчисти постепенно и се нагоди в “пврфектен” механизъм?!

# 128
СС, Питагор и Азбуки - ще обявят места (ако има такива) не по-рано от март месец, след преподписването на договорите. Явно ще чакам дотогава. ИЗЗИ и Азбуки изглеждат доста приятни като обстановка, а и като локация са по-удобни. Опитах се да проуча за новото училище Британика, изглежда много добре, но вероятно имат само ПУК-чета на този етап, не знам дали изобщо имат прием за по-големи деца. И винаги го има риска с по-нови училища.

Не намирам инфо за Дрита на 1 страница. В сайта им няма снимки на базата. Излиза информация, че имат общ проект с Британика, адресът им е в Симеоново - къде да видя в каква сграда се помещават?

Дрита се вляха в Британика. Обади се и питай за места за горните класове. Не е чисто ново училище.

# 129
  • София
Аз продължавам да гледам на Изи оптимистично, въпреки гафовете в ПР кампанията. Ако сега трябваше да избирам училище, проблем за мен би било какво се случва след 4-ти клас? Ще има ли прогимназиален етап, няма ли да има? И как ще се случват нещата там? Защото едно местене до 7-ми клас е нещо, което по възможност трябва трябва да се избегне. Не само защото избор почти няма /отделни места в някои училища и процедура по кандидатстване с цялото й напрежение, или записване в учлище без прием с много компромиси/, а и заради стреса от едно такова преместване за детето.

# 130

Дрита се сляха с Британика.
Доколокото ми е известно са се продали но имат някаква договореност за управление на училището още известно време. Миналата седмица за първи път чух добри отзиви. Залагали на знания.

# 131
  • софия

Доколокото ми е известно са се продали но имат някаква договореност за управление на училището още известно време. Миналата седмица за първи път чух добри отзиви. Залагали на знания.
Това ме разсмя като виц Simple Smile Не е ли най-нормалното нещо всяко едно ( особено пък частно) училище да залага на знания?

# 132
Ако сега трябваше да избирам училище, проблем за мен би било какво се случва след 4-ти клас? Ще има ли прогимназиален етап, няма ли да има? И как ще се случват нещата там? Защото едно местене до 7-ми клас е нещо, което по възможност трябва трябва да се избегне.
Каква е разликата в местенето след 4ти и 7ми клас? След 4ти има доста математически паралелки + СМГ, НГДЕК и дори имаше слухове, че НПМГ обмислят такъв прием.

# 133

Това ме разсмя като виц Simple Smile Не е ли най-нормалното нещо всяко едно ( особено пък частно) училище да залага на знания?
Може би се изразих неправилно, стараят се да са в графата академични.
Така по -ясно ли стана? Simple Smile

# 134
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, ако Дрита се е сляла с Британика, в коя база са учениците от Дрита?

Ще пробвам да си уредя среща в ИЗЗИ и да разгледам, ако изобщо имат прием де.

Общи условия

Активация на акаунт