Частни училища - информативна тема 31

• 29 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Гадамер, не са така прости нещата - някой невлязъл в АК и айде хоп, той е в  ДГ. Не става баш така. Това, че някой  не е влязъл в АК, не значи въобще, че после е бил приет в добрите ДГ и оттам идват бройките "желаещи" за ДГ. Има деца, приети и в АК, и  в добра ДГ, но избиращи  по разни причини ДГ. Дъщерята на Санака, синът на Призма някога, синът на Антея, синът на друга потребителка от темата за НЕГ и още много деца, идващи от различни ДУ и ЧУ. И в този смисъл СС не е изключение.  Както и космически бал за ДГ невинаги значи сигурен прием в АК. Въобще варианти много има по отношение на желания и справяне на ниво прием тук или там.

Призма , принципно съм съгласна с теб за обобщенията, но когато мнението не е едностранчиво, в защита на определено училище.  А всъщност и твоето, и на Тинкърбел са такива. Не се чувало нищо в часа по физика в СМГ на задните чинове  при иначе добра учителка и този проблем втора година не се решавал. Плахо наистина, за да не ги изядат вероятно с парцалите, в темата за АК за подобен неразрешен траен проблем с дициплината в часовете по немски пишеха родители от два -три поредни випуска, каква е разликата? Ама честно?

Не ги давам аз, Нотарис, тия изисквания,  споделих  какво съм прочела за методиката на Т. Теодосиев. Simple Smile Моите девойки гарантирано не се вписват в зададените от теб критерии, най-малкото, защото не са руси... Laughing Та залагам повече на идеята за "силов интелект", макар вече да им е късно - каквото  било, било..

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 14:54 от пенсионирана русалка

# 466
Скрит текст:
Не е точно, че половината от СС отиват в АК. В АК отиват приетите, които са част от всичките кандидатствали. За 2019 г. половината от кандидатствалите са приети, естествено е неприетите в АК да се насочат към ДГ или други частни, например Златарски. Едно е да си приет в АК и да избереш ДГ, друго е да не си приет и да нямаш избор. Пределно ясно е, че в СС децата са с насока за АК, още от ПУК.

Всъщност и ти не си абсолютно коректна. В АК отиват толкова от кандидатствалите, приетите и накрая окончателно избрали АК. Има сериозен процент деца, които са приети в АК и са избрали държавна гимназия. Колко точно е не мога да кажа, но всяка година това НЕ са единици и изключения.
И всъщност ти не знаеш колко са кандидатствали. Не всички от 56 деца випуск са кандидатствали в АК. Коректното изявление е, че половината випуск е приет в АК. Колко са кандидатствали никой не знае. Simple Smile И колко са се записали също.

И
Пределно ясно е, че в СС децата са с насока за АК, още от ПУК.
Пълни глупости. Точка.

Поправям се. Не децата, родителите им. Още от ПУК.

И това наистина е пълна глупост. Има родители с такива желания, но да внушаваш, че всички родители с деца в СС от ПУК ги зомбират за АК е абсолютна лъжа.

Добре - от колко деца са класовете в СС? За 2019 пише, че са кандидатствали 15, 15, 19 деца от съответните 3 класа.

Всяка година СС пуска статистика на приетите в АК - върти се между 40 и 70 % от випуска....Аз не знам друго училище в България, което да изпраща средно 60 % от випуските си в АК. Толкова по въпроса за ПУК, намеренията на родителите и прочие.
Къде пише? В Данибон ли? Това според теб официална статистика ли е? И всъщност я да разсъждаваме... тези приети 28-29 от випуск 2019 само записалите се ли са или само приетите от всички кандидатствали. Защото в статистиката на училището пише "реализация", т.е. вероятно къде учат децата. Т.е., ако логиката ми е вярна 52% от випуск от 56 деца учи в АК. Но никой не знае колко точно са кандидатствали, колко точно са неприетите, и колко точно са приетите и незаписали се. Знаем, че 28-29 деца УЧАТ в АК. Толкоз!

Наистина е страхотно, че ти като страничен невътрешен за училището човек си толкова осведомена какво правят всички родители с децата си още от ПУК!!!! Толкоз за осведомеността ти!

# 467
  • В офиса
Учителят по немски в момента е в ПЧМГ. Не искам да разлайвам кучетара, но скоро видях и ми направи впечатление...

# 468
  • в страната на чудесата
Физиката може да е врата към мнооого неща. Отваря врати в банковите среди по-лесно отколкото обикновените икономисти мислят. Няколко актюери с физика познавам, което признавам доста ме изненада...

# 469
  • Отвъд алеята зад шкафа
Скрит текст:
Не е точно, че половината от СС отиват в АК. В АК отиват приетите, които са част от всичките кандидатствали. За 2019 г. половината от кандидатствалите са приети, естествено е неприетите в АК да се насочат към ДГ или други частни, например Златарски. Едно е да си приет в АК и да избереш ДГ, друго е да не си приет и да нямаш избор. Пределно ясно е, че в СС децата са с насока за АК, още от ПУК.

Всъщност и ти не си абсолютно коректна. В АК отиват толкова от кандидатствалите, приетите и накрая окончателно избрали АК. Има сериозен процент деца, които са приети в АК и са избрали държавна гимназия. Колко точно е не мога да кажа, но всяка година това НЕ са единици и изключения.
И всъщност ти не знаеш колко са кандидатствали. Не всички от 56 деца випуск са кандидатствали в АК. Коректното изявление е, че половината випуск е приет в АК. Колко са кандидатствали никой не знае. Simple Smile И колко са се записали също.

И
Пределно ясно е, че в СС децата са с насока за АК, още от ПУК.
Пълни глупости. Точка.

Поправям се. Не децата, родителите им. Още от ПУК.

И това наистина е пълна глупост. Има родители с такива желания, но да внушаваш, че всички родители с деца в СС от ПУК ги зомбират за АК е абсолютна лъжа.

Добре - от колко деца са класовете в СС? За 2019 пише, че са кандидатствали 15, 15, 19 деца от съответните 3 класа.

Всяка година СС пуска статистика на приетите в АК - върти се между 40 и 70 % от випуска....Аз не знам друго училище в България, което да изпраща средно 60 % от випуските си в АК. Толкова по въпроса за ПУК, намеренията на родителите и прочие.
Къде пише? В Данибон ли? Това според теб официална статистика ли е? И всъщност я да разсъждаваме... тези приети 28-29 от випуск 2019 само записалите се ли са или само приетите от всички кандидатствали. Защото в статистиката на училището пише "реализация", т.е. вероятно къде учат децата. Т.е., ако логиката ми е вярна 52% от випуск от 56 деца учи в АК. Но никой не знае колко точно са кандидатствали, колко точно са неприетите, и колко точно са приетите и незаписали се. Знаем, че 28-29 деца УЧАТ в АК. Толкоз!

Наистина е страхотно, че ти като станичен невътрешен за училището човек си толкова осведомена какво правят всички родители с децата си още от ПУК!!!! Толкоз за осведомеността ти!

За мен е ясно - няма друго училище, което да кара учениците си по школи за подготовка за АК, училище в което официално пише в сайта му, че 50 % от випуска избира АК ( да не спорим колко от випуска кандидатства в АК без официални данни). Няма лошо, ама твърдения " СС не е люпилня за АК" не отговарят на реалността.

П.П Форумните деца, завършили СС  и приети в АК къде са  избрали да учат след това?

# 470
  • В офиса
Gadamer, ще си говорим пак след година, но нито Дъждец ще си пусне детето на курсове, нито аз, но и двамата ще влязат, не щото изпитите са лесни, а защото им се отдава и на двамата такъв тип мислене.
Иначе къде отиват - НЕГ, испанската, ФЕГ, чужбина....

# 471
Освен Шарки, никой ли не си готви детето за собствен бизнес?

# 472
  • София
Добре де, оставете външните да определят профила на родителите в СС. Те определено знаят по-добре от родителите, които действително имат деца в училището Joy

# 473
Имам ли право да не харесвам Теодосиев и идейте му?  Simple Smile

# 474
  • София
Имам ли право да не харесвам Теодосиев и идейте му?  Simple Smile
Идеите му, да, свободна си да не ги харесваш, не ти е опрял пистолет в гърба все пак, нали? Виж, за идейте му - не знам.. Той идей не знам да има.

# 475
Гадамер, това с карането по курсове за АК мисля, че го изяснихме. Нужно ли е да повтаряме фактологията? Или ще се върнеш да прочетеш истината?
Не, СС не е люпилня за АК. Това ти го казвам аз, като клиент на СС. Това, че има голям процент учещи в АК от СС се дължи на: все пак по-високите финансови възможности на родителите; по-хуманитарната насоченост на училището в сравнение с ПЧМГ например(където потока се насочва И към други математически гимназии и НПМГ); Просто децата от СС имат два избора в основната си степен: АК и държавни езикови. Докато ПЧМГ имат 3/4 избора: АК, държавни езикови, СМГ, НПМГ. Т.е. концентрацията в едно училище по дефиниция е по-малко възможна. Всички останали ЧУ не подготвят на толкова високо ниво цели випуски(а само единици деца), че да имат подобна концентрация в АК.

И всъщност опитите да се внуши някаква по-различна връзка между АК и СС е смехотворна. Мецан писа колко общо има между двете училища.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 19:51 от Fancy

# 476
  • В офиса
За "собствен бизнес" родител няма как да готви, нали за това е "собствен", т.е. твой си, а не на майка ти, баща ти, чичо ти и т.н. Хлебарят до нас готвеше детето си за наследник и го беше пратил да учи в Изгрев ли беше, Валдорфското ли... Много бяха доволни. После нещо се оплакваше, че не върви бизнеса и хлопна кепенците. Сега не знам къде учи детето и ще става ли наследник и на какво точно.
АК, които публикуват истории за техни бивши ученици, между всичките там благотворителни, конкурсни и т.н. инициативи, преди време писаха за двама с дронове. Беше яко. На това му се вика собствен бизнес.

# 477
  • София
Това, че около половината деца от СС избират АК, няма как да не ми говори много за профила на родителите Joy и то все хубави неща ми говори. Joy Не разбирам защо й скачате на gadamer все родители от СС. Не искате да си признаете, че сте избрали училището и заради това, че подготвя и за АК, за да имат децата избор? Риторичен въпрос.

# 478
  • София
Защо да си признавам за нещо, което не е вярно? А как точно Света София подготвя за изпита в АК - не е риторичен въпрос и моля да не отговарят хора, които нямат връзка с училището - ако може някой да ми отговори, ще бъда благодарна. Какъв е форматът на изпита и как става подготовката за този формат?

# 479
Това, че около половината деца от СС избират АК, няма как да не ми говори много за профила на родителите Joy и то все хубави неща ми говори. Joy Не разбирам защо й скачате на gadamer все родители от СС. Не искате да си признаете, че сте избрали училището и заради това, че подготвя и за АК, за да имат децата избор? Риторичен въпрос.

Чудесно е, че знаеш по-добре от мен защо съм избрала СС. Всъщност съм го избрала защото нивото на образование по всички предмети е такова, че: дава висока основа за гимназиален етап; и дава право на избор за след 7 клас; възможност да не стресирам детето си в 6-7 клас да наваксва целия основен етап за две години; английски на недостижимо за други училища ниво(говорим за цял випуск) без външни уроци и курсове. Т.е. имам няколко ползи в едно. Ползи, които никъде другаде не намерих с оглед нематематическата нагласа на моето си дете. А дали моето ще иска в АК си е неин личен избор. И ти гарантирам, че като мен мислят повечето от познатите ми родители с деца в СС.

СС не подготвя за изпита в АК. СС например подготвя за всички Кеймбридж изпити по езика.

От една страна се мрънка, че темата се превръща в рекламна за СС(което и за мен е досадно), но от друга страна принуждавате да се вкарваме в роля да опровергаваме някакви абсурдни твърдения.

Общи условия

Активация на акаунт