Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 792
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не ми се иска да спамя темата, има достатъчно инфо в нета. Факт е, че в повечето престижни инвитро клиники не се прилага тази терапия, а много жени забременяват с донорски яйцеклетки и сперматозоиди, което предполага голямо наличие на антитела от страна на майката. Е, факт е, че успяват без интралипид.
Да, може да се изследват НК клетките в матката, но никой не го прави, а защо?
Общо взето в БГ останаха само 2 лекари, поддържащи тази теория - доц. Русев от "Малинов" и доц. Конова в Плевен. И работещите с тях клиники.
Между другото вече в чужбина се отрича и терапията с фраксипарин, но в Бг нещата идват малко по-бавно.

# 241
За НК клетки в матката,мога да поспоря. Ходя в клиника надежда където съм правила 2 такива биопсии. Докато чаках пред кабинета имаше не 1 или 2 момичета успели благодарение на лечение на НК клетки в матката. Другото което е с ендометриална биопсия може да се изследва и имплатационен прозорец който пък лично за мен при жени които имат 2 неуспешни опита трябва да е задължително изследване. Другото за което мога да споря е за фраксипарин/клексан,аз съм с 2 аборта и високорисков фактор тромбофилия фактор V лайден,в момента съм бременна в 11гс и и съм сигурна че е благодарение на фраксипарин. Не малко момичета които живеят в чужбина и имат 2-3 аборта идват в България да си следят бременностите именно заради това че се отрича фраксипарин/клексан и факт че тези момичета надявам се и аз раждат живи и здрави деца.

# 242
  • София
И на мен ми правиха имунологична ендометриална биопсия.
Не на всякъде отричат НМХ. В Испания например дори е базплатен за бременните

# 243
Здравейте!
Искам да попитам възможно ли е 17 годишно момиче да роди във UK.
Има възможност държавата да вземе детето?

# 244
Мили момичета, не съм нова във Форума, но съм нова във вашата тема. Преди няколко дни видях двете чертички, след като 2018 г. имах извънматочна бременност, като загубих и едната си тръба. Сега искам да ви попитам дали имахте някакви болки, като забременяхте? Аз съм изпитвала болките на извънматочната....Сега имам болки ниско долу, придърпвания от двете страни, също доста често около пъпа. Имам напрежение в слабините...Не казвам, че е силна болка, но е тъпа и постоянна и да ви призная, че доста се притеснявам. Изследвах си ЧХГ, беше 7480, като според моите изчисления трябва да съм в 6 г.с. На лекар съм чак на 07.01, затова имам нужда от вас да ми кажете имали ли сте болки и дали са опасни?

# 245
При вътрематочната ми бременност имах менструални болки,по-скоро нещо като дращене под пъпа точно.Болките на извънматочната ги знаеш,няма да ги описвам,кървене щом нямаш е добър признак.Пий си но шпа ,на мен ми помагаше доста,до 7 г.с го пих.
Еднократно ли пусна ЧХГ?Според мен няма от какво да се тревожиш.
При двете ми извънматочни кървенето почна малко след теста,щом нямаш няма страшно.
Успех!

# 246
Много ти благодаря за бързия отговор, че нещо се притесних. Аз знам каква е болката при извънматочната, там ме болеше и рамото, и то имах чувството, че инсулт получавам от болка, не може да се опише с думи..Тук имам нещо като скубене, обаче се проявява, не е еднократно през деня и затова се притесних. ЧХГ -то ми извънматочната ми беше 386, което е ниско общо взето...Сега не съм пускала втори път ЧХГ, защото чакам и докторът да ми каже, тъй като казват, че най-сигурната информация давала преглед с ултразвук...

# 247
Упъвания имах преди особено при по рязко ставане , а сега болки и упъвания почти постоянно но вече съм 38 г.с.

Мили момичета, не съм нова във Форума, но съм нова във вашата тема. Преди няколко дни видях двете чертички, след като 2018 г. имах извънматочна бременност, като загубих и едната си тръба. Сега искам да ви попитам дали имахте някакви болки, като забременяхте? Аз съм изпитвала болките на извънматочната....Сега имам болки ниско долу, придърпвания от двете страни, също доста често около пъпа. Имам напрежение в слабините...Не казвам, че е силна болка, но е тъпа и постоянна и да ви призная, че доста се притеснявам. Изследвах си ЧХГ, беше 7480, като според моите изчисления трябва да съм в 6 г.с. На лекар съм чак на 07.01, затова имам нужда от вас да ми кажете имали ли сте болки и дали са опасни?

# 248
Ами на първата ми извънматочна ЧХГ растеше много бавно и доктора се усъмни веднага,но нямаше какво да правим и чакахме.Тогава почнаха болките и кървенето,от там се сещаш -лапаро и махане на тръбата.
Втората започна с нормално нарастващо ЧХГ и след два дни кървене, повръщане и болки.Но тези болки ,после разбрах,нямат общо с тези при ранна бременност,щом с такова голямо ЧХГ нямаш кървене и силни болки в наличната тръба,всичко е наред.
Не винаги се повтарят извънматочните.Всичко ще е наред!

# 249
При нормалната бременност, може да има леки болки ниско по средата, където е матката. Приличат на менструални болки и могат да се усещат и като болка в кръста или в бедрата. Разбира се, ако са силни, трябва консултация с лекар. Аз съм имала и при двете бременности в началото и лекарите ми обясниха, че се дължи на разтягането на матката. Пиех болкоуспокояващи при нужда.

# 250
  • София
Здравейте. Пак се включвам с въпрос. От четвъртък миналата седмица имам главоболие - болят ме челото, носа и очите, както и изпитвам бодежи и парене в ребрата, над линията на сутиена до врата. Първоначално си помислих, че съм болна. Лекарката каза само да пия Панадол, но да не прекалявам с него. Пия го, обаче не усещам подобрение. Болки в гърлото, хрема нямам. Тъй като явно моята лекарка няма да ми каже повече от това, дали имате идея какви изследвания мога да пусна или на какъв лекар мога да отида. Добутах се до 8-ми месец и не ми се иска точно на края да се объркат нещата

# 251
Здравейте. Имам стягане в гърдите и много се притеснявам. Пулсът ми е нормален, не усещам и някакво прескачане. В 15та седмица съм. На някой случвало ли се е? Какво пък е това чудо сега...

# 252
  • София
Здравей. Аз имам стягане в гърдите. После започнаха и прескачанията. Първо отидох на кардиолог. Не откри някакви кардиологични заболявания. Вече към месец ги имам. Ходила съм и три пъти до Спешното, там изразиха мнение, че е неврологично. Та може и това да е причината. Все пак се консултирай с АГ - то, той може да те насочи към конкретна причина и специалист.

# 253
Момичета, добре е и да си следите кръвното.

# 254
В 38 г.с и 4 дни съм вече АГ каза че бебока си е пораснал и отговаря на 40 г.с , но от вчера насам изключително рядко чувствам мъника да мърда повод за притеснение ли е или по скоро вече му е много тясно и за това по рядко мърда Confused АГ каза ако до 15 не излезе да отида пак на преглед,  но днес е 7 .... чудя се да взема да отида на преглед утре ли (понеже днес я няма АГ)

Общи условия

Активация на акаунт