Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 35 685
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Кой както иска да си чупи главата, ама на края като опре до доктор с трудно поправими/непоправими последствия, доктора излиза некадърен...
А храни, кремове, хигиена и навици са точно неща за обсъждане мъв форум. Съветите за лекарства и медицински интервенции са за лекарския кабинет.

# 211
Гориха ми брадавица в 4 месец с азот, беше на самото зърно и казаха, че колкото по-рано се премахне, толкова по-добре, за да нямам проблем после с кърменето. Всичко става за 5 секунди, без никаква болка. След това мазах 2 дни с гентамицин против инфекция и след консултация с АГ.

# 212
  • София
Момичета, в 6 седмица съм, а за последния месец днес ми изби пети херпес на устната. Кърмя, правих вливка Интралипид и знам, че всичко в комбинация с новата бременност е предизвикателство за имунитета ми. Притеснявам се, че херпесът все пак е вирус, знаете ли дали може да навреди на бебето?
Иначе ми е ясно, че съм носител защото цял живот покрай изпити, стрес или смяна на времето ми избива по някой.

# 213
Бърз въпрос - утре влизам в 38 г. с., днес поставих салфетка, защото имах съмнение, че бельото ми е влажно, на салфетката имаше мокро петно, не мога да определя точно размера, но със сигурност не е малко. Няма цвят или течение, просто мокро петно е. Възможно ли е водите да изтичат в такова малко количество??? Не съм видяла да пада тапа по принцип, а следя и за това. Няма никакви други признаци, само това е, но малко ме притеснява...

# 214
Деня преди да родя/ да ми изтекат водите бельото ми беше много мокро

# 215
  • София
Бърз въпрос - утре влизам в 38 г. с., днес поставих салфетка, защото имах съмнение, че бельото ми е влажно, на салфетката имаше мокро петно, не мога да определя точно размера, но със сигурност не е малко. Няма цвят или течение, просто мокро петно е. Възможно ли е водите да изтичат в такова малко количество??? Не съм видяла да пада тапа по принцип, а следя и за това. Няма никакви други признаци, само това е, но малко ме притеснява...
Най-много да родиш Wink

# 216
Малко смешен въпрос може би но не съм запозната и незнам какво трябва да се направи! Бременна съм след няколко дни съм на гинеколог.. А след това как трябва да продължа и какво да правя?...
ПС: не съм здравно усигорена ако има някакво значение

# 217
Здравейте ,
Първо искам да пожелая на всички една успешна нова година🤗
Та имам един въпрос , в началото на 6ти месец съм,днес докато си готвех изведнъж усетих много рязка болка в корема която се разпространи до гърдите ми и не можах да се задържа и си легнах . Болката беше много голяма и продължи около 4 5 минути,през това време лежах и виждах от части доста размазано имах и затруднения с преглъщането,а после като ме отпусна заспах . Според вас трябва ли да се консултирам с лекар каква може да е причината.Сега се чувствам добре ,но тази болка беше наистина ужасна

# 218
И аз съм в 38 г.с вече и съм така от няколко дни , слагам ежедневна превръзка ама то дали с нея или без нея пак си е мокро случвало ми се е сутрин като стана долнището на нощницата да ми е мокро .. бях на преглед АГ каза че вс е ок утре пак съм на преглед и надявам се да е последен и към 10 да се "окотя" че вече бая му тежи дупарата на моя малък мъж Grinning

# 219
По принцип е нормално в края на бременността да има засилена секреция. И аз имах воднисто течение.

Възможно е и постепенно изтичане на води, но ако са води, би трябвало постоянно да има намокряне, а не само инцидентно.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 12:27 от Happy_mommy

# 220
При мен си е постоянно мокро бельото въпреки ежедневните превръзки , утре на прегшеда пак ще питам АГ да не до термина да остана без околоплодни води Grinning
По принцип е нормално в края на бременността да има засилена секреция. И аз имах воднисто течение.

Възможно е и постепенно изтичане на води, но ако са води, би трябвало постоянно да има намокряне, а не само инцидентно.

# 221
  • Бургас
До кога ви боляха гърдите по време на бременност и имали ли сте проблем с подути лимфни възли под мишниците?
В 21 г.с. и гърдите ме болят от самото начало. Увеличиха размера си повече от два пъти, а от две седмици насам имам подут и болезнен лимфен възел под едната мишница. Личната ме прати на онко хирург и имам час за утре сутрин. Ама е излишно да казвам колко се притесних. Особено след нейната ракция - тя също се смути като ме прегледа.
Тръгнах да чета по темата, но се спрях, че лошо ми стана от диагнози и т.н. То е ясно, че утре доктора ще ми каже какво е положението, но така се надявам да е нещо от хормоните и бременността..

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 15:56 от Мария

# 222
  • София
Напълно е възможно да в от хормоните. Стискам палци всичко да е наред!

# 223
  • Варна
1-2 месеца преди да забременея ми се наду един лимфен възел под дясната мишница. Отделно и напипах някаква болезнена бучка в лявата гърда. Оказа се, че лимфния възел под мишницата е от инфекция от бръсненето, а бучката в гърдата е безобидна киста. За мишницата ми казаха да избягвам да се бръсна, да не се мишя с душ гел там и да не използвам рол-он. Сега съм 14+6 г.с. и почти не се усеща. Стискам палци и при теб всичко да е наред или просто да е на хормонална основа.
П.П. Преди да отида на лекар и аз бях чела в нета разни страшни диагнози и се бях наплашила. Може би в такива ситуации е по-добре първо да се консултираме със специалист, вместо да питаме гугъл...

# 224
  • Бургас
Може би в такива ситуации е по-добре първо да се консултираме със специалист, вместо да питаме гугъл...

О, в това съм убедена на 1000%. Умишлено избягвах да чета, да не си развалям празниците в излишни притеснения. Но днес, след реакцията на ЛЛ не се стърпях.
Аз също имах бучка на гърдата от същата страна преди 2 години. Оказа се фиброзна тъкан тогава. Надявам се и това сега да е нещо безобидно.

Общи условия

Активация на акаунт