Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 62

• 34 737
  • 782
  •   1
Отговори
# 315
Ако те боли гърло прави гаргара с клеева тинктура и капи разредена тинктура в носа

# 316
Споделете моля, какъв чай може да се приема по време на бременност?
Напоследък много ми се пийва нещо топличко, но и знам, че не всичко е подходящо.
Щях да питам и АГ, но ми изскочи от главата, а следвият ми преглед е след 3 седмици чак.
Досега тук таме съм пила липа. Simple Smile
Но се чудех дали има чай, който да е подходящ за ежедневен прием?

# 317
Лично аз по заведенията пия билков какъвто донесат предимно мента или липа,  а вкъщи сега пия едни триъгълни пакетчета закупени от лидъл лимон и грепфрут .
Гърлото не ме боли , кашлям по малко по скоро хремата ме мъчи носа ми е запушен а тече ...

Напоследък много ми се пийва нещо топличко, но и знам, че не всичко е подходящо.
Щях да питам и АГ, но ми изскочи от главата, а следвият ми преглед е след 3 седмици чак.

# 318
Очевидно сега има вирус и съм го лепнала ,казах на АГ че съм пила парацетамол тя ми препоръча да не прекалявам с него и каза да пия повече чай с мед , лукчета, а за носа спрей морска вода или нещо такова беше . Без хапче не знам как ще мине но в 9 месец не ми се рискува така че ..

Вирусите минават от самосебе си, но през този сезон са упорити. Какво точно е имала предвид лекарката ти, като е казала да не прекаляваш с парацетамола? Не вярвам да си имала намерение да пиеш по 5 на ден. Попитай каква е дозата, подходяща за бременни. Редно е лекарите да говорят конкретно с цифри и дози.

П.П. В 9ти месец плода е вече оформен и готов за външния свят, т.е. няма нищо да му стане.

# 319
Чудя се да отида до аптеката да поискам нещо за пиене ли това гърло започна страшно да ми дере и да кашлям, а за хремата няма да говоря .... пия по 1 парацетамол, краката топя в гореща вода с едра сол ,носа пръскам с морска вода ,за гърлото чай , мед и лукчета и оправия няма .... или ако някоя от вас е била като мен нека кажр какво е вземала .. не ми се иска да ходя да раждам болна , а термина наближава 20.01 Confused

Очевидно сега има вирус и съм го лепнала ,казах на АГ че съм пила парацетамол тя ми препоръча да не прекалявам с него и каза да пия повече чай с мед , лукчета, а за носа спрей морска вода или нещо такова беше . Без хапче не знам как ще мине но в 9 месец не ми се рискува така че ..

Вирусите минават от самосебе си, но през този сезон са упорити. Какво точно е имала предвид лекарката ти, като е казала да не прекаляваш с парацетамола? Не вярвам да си имала намерение да пиеш по 5 на ден. Попитай каква е дозата, подходяща за бременни. Редно е лекарите да говорят конкретно с цифри и дози.

П.П. В 9ти месец плода е вече оформен и готов за външния свят, т.е. няма нищо да му стане.

# 320
  • София
Пробвай за гърлото гаргара с вода и лъжичка сода бикарбонат. Миналата година 2 дни преди операция едвам преглъщах и започнах през 2 часа да правя гаргара. Не ме излекува напълно, но ми поотпусна малко и се чувствах малко по-добре преди операцията.

# 321
На мен за гърло ми помагат билковите прополки. За носа от обикновената морска вода нямам облекчение. Сега попаднах на една на др. Тайс-Мукоплант  с евкалипт и ехинацея, тя наистина отпушва. Иначе в тежките случаи си пръскам истински капки-Назик например.И чай от джинджифил.

# 322
И аз не виждан ефект от тази вода ... и имам едно кремче на хималая с евкалипт то долу горе помага но ..

# 323
  • София
pebals94, не мисля, че за бременни е подходящо да си топиш краката или каквото и да е в гореща вода

# 324
Че аз и с такава се къпя , обичам да ми е топло , а и нали когато си настинал като се натоплиш в банята понякога.минава

pebals94, не мисля, че за бременни е подходящо да си топиш краката или каквото и да е в гореща вода

# 325
Чудя се да отида до аптеката да поискам нещо за пиене ли това гърло започна страшно да ми дере и да кашлям, а за хремата няма да говоря .... пия по 1 парацетамол, краката топя в гореща вода с едра сол ,носа пръскам с морска вода ,за гърлото чай , мед и лукчета и оправия няма .... или ако някоя от вас е била като мен нека кажр какво е вземала .. не ми се иска да ходя да раждам болна , а термина наближава 20.01 Confused

Преди Коледа ме беше хванало гърло,нищо друго. Не можах да се свържа с АГ и тъй като вкъщи не сме много по лекарствата и гледаме да са билкови и с по малко химии вътре си взех Тамтум верде спрей и имах и Тонзилотрен за смукане за три дни ми мина. През това време много чайове и си режа лимон и го разбърквам с мед и го ям. След няколко дни се видях с АГ за преглед и тя каза ,че и стрепсилс и прополки също стават за гърло при бременни.

# 326
Ммм пиша с подобен проблем като по -горния пост ,но при мен е малко по -различно . (25 г.с съм)
Преди седмица и нещо бях със страшна задушаваща кашлица и зачервено гърло .НЯМАМ болка в гърлото  . Според лекарите беше доста сериозно и се наложи да пия антибиотик . Спрях го на 6 ден по препоръчала на АГ защото се отрази много зле на дебелото ми черво и не можех да ям почти а за бременна това не е добре .
Продължих с чайчета ,витамини и други леки неща . Нещата бяха по -добре няколко дни  . Започнах да дишам нормално без да имам нуждата да кашлям .
Снощи обаче пак усетих гъделичкащото чувство да кашлям . Засилих приема на чай . Гърлото ми не е така червено както беше ,но явно не съм се излекувала напълно от предни път а само е било затихнало . Самите сливици са ми добре.  Просто усещам гъдел и пориви за кашляне . Тази сутрин имах едни 10 минути кашляне . Сега пак е спокойно.Тревожа се защото лекарите ме наплашиха че с кашлицата мога да си докарам контракции и че ако слезе надолу инфекцията ставало лошо .
Аз не знам вече какво да сторя . Държаха ме в болница 3 дни за това . Правя каквото ми казват и пак съм в това състояние .
Пия Стодал ,но на моменти имам чувството че си пия някакво сокче просто .
Психически ми е изморено от тези лекари ,болници и лекарства и съм направо парцал . Моля дайде ми съвети .
Бяха ми казали черна ряпа с мед . Ще си направя пак . Но ми се иска нещо което да помогне и за самата инфекция защото при мен явно не е просто кашлица . Пуснаха ми пълни кръвни докато бях в болницата .  Видя се възпалителен процес и заради него започнах антибиотика . Всичко друго на кръвните излезе в рамките на нормалното като за бременна жена .
6 дни антибиотик не помогнаха ,но наистина не ми подейства добре ...
Имам нужда от съветите ви .

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 11:45 от Анонимен

# 327

Аз пия чай Ройбос - изключително полезен е при бременност - може да проверите в интернет има доста информация. Също така чай от Мента - той действа добре, когато ми се догади

# 328
Ужасни са вирусите сега, аз от поне 3 седмици не мога да се излекувам напълно. При бременни, обаче, трябва консултация с лекар, защото от всеки вирус може да настъпят усложнения. Затова винаги се допитвайте до лекарите.

NotAlice, според моята лекарка, най-адекватното лечение с АБ продължава между 7 и 10 дни. Разбира се, всичко зависи от вида на инфекцията. Добре е да отидеш да те преслушат за всеки случай. Иначе, тази гъделичкаща кашлица е упорита и може скоро да не отмине. Идва от дразнение на гърлото.

# 329
Ужасни са вирусите сега, аз от поне 3 седмици не мога да се излекувам напълно. При бременни, обаче, трябва консултация с лекар, защото от всеки вирус може да настъпят усложнения. Затова винаги се допитвайте до лекарите.

NotAlice, според моята лекарка, най-адекватното лечение с АБ продължава между 7 и 10 дни. Разбира се, всичко зависи от вида на инфекцията. Добре е да отидеш да те преслушат за всеки случай. Иначе, тази гъделичкаща кашлица е упорита и може скоро да не отмине. Идва от дразнение на гърлото.

В понеделник ще отида . Те вече ме слушаха двама различни лекари докато бях най -зле . Казаха че не е в гърдите а повече в горната част . Секрети и т.н .
В понеделник ще отида отново защото много се тормозя .  Тези секрети също много дразнят . Усещам ги като прегръщам защото не всеки път успявам да ги изхрача.

Общи условия

Активация на акаунт